Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 217 kJ / 291 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,64 g |
| Tuky | 8,44 g |
| Vláknina | 11,62 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si rozdělíme zeleninu na 2 půlky. První necháme vcelku, druhou nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Očištěné maso vložíme do studené vody, přidáme zeleninu vcelku, houby (namáčet je nemusíme, vaří se dost dlouho) a veškeré koření (doporučuji dát vše kromě bobkových listů do vajíčka na čaj) a také libeček a natě, 2 stroužky česneku a půlku cibule.
Krok 3: Velmi mírným varem perlíme asi 3 hodiny.
Krok 4: Maso vyndáme a obereme z kostí.
Krok 5: Zeleninu taktéž vyndáme a odložíme.
Krok 6: Do vývaru nyní vložíme 2. polovinu zeleniny nakrájené nadrobno včetně zbylé poloviny cibule a necháme cca 4 minuty projít varem. Tu původní uvařenou zeleninu vcelku – kdo má rád, rovněž si ji nakrájí a vloží zpět nebo prostě zlikviduje jinak.
Krok 7: Maso vložíme zpět.
Krok 8: Z vejce a mouky rozmícháme kašičku, kterou lijeme přes vidličku do polévky, provaříme, vyndáme koření a vypneme sporák. Dochutíme solí, zbylým česnekem apod.
Polévka je velmi hustá, můžeme ji zředit vodou, nebo vrátit do polévky jen část masa a zeleniny a zbytek použít třeba na rizoto.
Polévka je velmi hustá, můžeme ji zředit vodou, nebo vrátit do polévky jen část masa a zeleniny a zbytek použít třeba na rizoto.
Zveřejněno 13. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z kuřecího a králičího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqN5
Moje poznámka
Polévka z kuřecího a králičího masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqN5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
polevka z kureciho masa,
jak dlouho se vaří kuřecí maso,
rizoto kuřecí maso z polévky,
jak se vari kralici polévka,
jak dlouho se vari kureci vyvar,
jak dlouho varit kralici maso,
jak dlouho se vari kralici maso,
jak dlouho se vaří kuřecí polevka,
polévka z králičího hřbetu,
jak se dlouho vaří králičí maso,
recepty z králičího masa,
polévka s kuřecím masem,
polevka z kraličiho hřbet,
jak dlouho se vaří polévka,
kuřecí a králičí vývar,
gulášová polévka z kuřecího masa,
vývar z králičího masa,
doba vaření králičího maso,
příprava králičího masa,
jk se vaří králíčí hrud a plec?
Suroviny:
hřbet kuřecí,
plec králičí,
mrkev,
cibule,
kořen petržele,
pórek,
květák,
kedlubna,
kapusta,
celer,
česnek,
koriandr,
kmín celý,
pepř,
koření nové koření,
tymián,
bobkový list,
libeček,
nať celerová,
nať petrželová,
houby sušené,
vejce,
mouka,
voda
Komentáře (10)
http://miric.unas.cz
Teri, na tu polévku stačí to, co jsem koupila v Albertu a dokonce tomu procházela expiračka, takže to bylo ve slevě.
Aničko - já to dávám taky do mražáku a mám to pro víc lidí, navíc si přecedím část vývaru, aby byl čistý a mám jen vývar, taky to nedělám denně, neboj
Fotky jsem předělala