Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná cuketa

Cukety, různé druhy dýně či patizon díky své neutrálnosti lehce přijímají jiné chutě. Mnoho druhů zeleniny lze jednoduchým způsobem kandovat a uchovat. Velkou výhodou je, že takto upravená zelenina vám vydrží dlouhé měsíce.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu rozpůlíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na kousky, oloupeme a nakrájíme na kostičky (tak se to nejlépe dělá). Krok 2: Přiměřené množství cuketových kostiček dáme do hrnce, zalijeme šťávou, aby byly ponořené a necháme přejít varem. Necháme ve šťávě 24 hodin stát. Krok 3: Po 24 hodinách přecedíme a cuketu dáme do sušičky sušit. Šťávu dále spotřebujeme. Krok 4: Po usušení uložíme do sklenic. Vydrží celý rok až do příští sklizně.

TIP: Kandované ovoce nejen ve svátečním pečivu

Zveřejněno 20. 7. 2008

Poznámka autorky bundada

Dělám vždy ze dvou menších cuket, nebo z jedné velké. Polovinu dám do pomerančové šťávy a polovinu do malinové nebo lesní směs - prostě červené.

V podstatě nevím, zda se to do této kuchařky hodí, ale v kuchyni kandované ovoce potřebujeme. Např. do biskupského chlebíčku, marokánek atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPPE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPPE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Neřekl jste na kolik °C a jak dlouho sušit. A taky jak velké mají být ty kousky/kostičky ovoce. Předpokládám že z toho nechcete udělat sušené ovoce?

Ajapaja: Ctrusy dobře odrbat kartáčkem a oloupat jako bramboru. Snažit se co nejtenčí.

Paprika: to se nemusí sušit jenom v sušičce, ale také na 50 stupňů v troubě.

Vypadá to moc dobře,ale nevíte jak dlouho se suší,přibližně.

Dobrý den taky jsem podle vás udělala kandované ovoce z dýně je napeosto perfekní a bez práce a není vůbec pracné :yes::yes::yes::yes:

Škoda, že nemám sušičku:-( Tohle se mi moc líbí.;-)

Haló holky, má některá zkušenost s kandovaným ovocem z citrusů? Myslím jestli tu kůru mám nakrát na kousky i s tou bílou dužinou, nebo jen tu barevnou slupku a prosypat to krystalovým cukrem?:-//

tak vyzkoušela jsem:-) a přesvědčila se, že to funguje;-), cuketa je výborná:-p, jen se mi zdá sušení zdlouhavé na to, jak malinké kostičky jsem nakrájela a že mám v sušice jen jedno plato:-O:-)), bodík:yes::yes:

bazalko - co to děláš, takto vyhazovat materiál.:-D:-D

celé dvě krabičky jsem včera vyhodila, protože byly prošlé. Proč jsem je jen nenasypala na papír a nevyfotila ? Mohla jsem mít tři body !! :-D

že sa niekto zníži k takým praktikám...:-//

Moc pěkné foto - takové jak z krabičky ze supermarketu - sám jsi jistě naložil a tvořil na sušárně ;-)

promiň , nepodívala jsem se na tento recept, že je zde položená otázka . Je to sirup.

Snad Ti autorka odpoví, ale já si myslím, že je to sirup.

Včera jsem dostala tři cukety, tak to chci zkusit. Tou šťávou je míněn sirup nebo džus?

Tématické fráze:
výroba kandovaného ovoce, kandované třešně recept, kandovaná cuketa, kandovaný zázvor recept, kandované třešně, cukroví z kandovaného ovoce, kandování třešní, sušička ovoce recepty, recept na kandované třešně, kandovana dyne, výroba kandovaného zázvoru, recepty z kandovaného ovoce, jak vyrobit kandované třešně, kandovaný zázvor, jak se kanduje ovoce, kandovane visne, kandování zázvoru, sušená dýně v sušičce, recepty na sušení ovoce, výroba kandovaných třešní

Suroviny:
cuketa, šťáva ovocná

Přidat fotografie receptu