Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná cuketa

Cukety, různé druhy dýně či patizon díky své neutrálnosti lehce přijímají jiné chutě. Mnoho druhů zeleniny lze jednoduchým způsobem kandovat a uchovat. Velkou výhodou je, že takto upravená zelenina vám vydrží dlouhé měsíce.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu rozpůlíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na kousky, oloupeme a nakrájíme na kostičky (tak se to nejlépe dělá). Krok 2: Přiměřené množství cuketových kostiček dáme do hrnce, zalijeme šťávou, aby byly ponořené a necháme přejít varem. Necháme ve šťávě 24 hodin stát. Krok 3: Po 24 hodinách přecedíme a cuketu dáme do sušičky sušit. Šťávu dále spotřebujeme. Krok 4: Po usušení uložíme do sklenic. Vydrží celý rok až do příští sklizně.

TIP: Kandované ovoce nejen ve svátečním pečivu

Zveřejněno 20. 7. 2008

Poznámka autorky bundada

Dělám vždy ze dvou menších cuket, nebo z jedné velké. Polovinu dám do pomerančové šťávy a polovinu do malinové nebo lesní směs - prostě červené.

V podstatě nevím, zda se to do této kuchařky hodí, ale v kuchyni kandované ovoce potřebujeme. Např. do biskupského chlebíčku, marokánek atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPPE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaná cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPPE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Neřekl jste na kolik °C a jak dlouho sušit. A taky jak velké mají být ty kousky/kostičky ovoce. Předpokládám že z toho nechcete udělat sušené ovoce?

Ajapaja: Ctrusy dobře odrbat kartáčkem a oloupat jako bramboru. Snažit se co nejtenčí.

Paprika: to se nemusí sušit jenom v sušičce, ale také na 50 stupňů v troubě.

Vypadá to moc dobře,ale nevíte jak dlouho se suší,přibližně.

Dobrý den taky jsem podle vás udělala kandované ovoce z dýně je napeosto perfekní a bez práce a není vůbec pracné :yes::yes::yes::yes:

Škoda, že nemám sušičku:-( Tohle se mi moc líbí.;-)

Haló holky, má některá zkušenost s kandovaným ovocem z citrusů? Myslím jestli tu kůru mám nakrát na kousky i s tou bílou dužinou, nebo jen tu barevnou slupku a prosypat to krystalovým cukrem?:-//

tak vyzkoušela jsem:-) a přesvědčila se, že to funguje;-), cuketa je výborná:-p, jen se mi zdá sušení zdlouhavé na to, jak malinké kostičky jsem nakrájela a že mám v sušice jen jedno plato:-O:-)), bodík:yes::yes:

bazalko - co to děláš, takto vyhazovat materiál.:-D:-D

celé dvě krabičky jsem včera vyhodila, protože byly prošlé. Proč jsem je jen nenasypala na papír a nevyfotila ? Mohla jsem mít tři body !! :-D

že sa niekto zníži k takým praktikám...:-//

Moc pěkné foto - takové jak z krabičky ze supermarketu - sám jsi jistě naložil a tvořil na sušárně ;-)

promiň , nepodívala jsem se na tento recept, že je zde položená otázka . Je to sirup.

Snad Ti autorka odpoví, ale já si myslím, že je to sirup.

Včera jsem dostala tři cukety, tak to chci zkusit. Tou šťávou je míněn sirup nebo džus?

Vše jsem udělala podle receptu a druhý den to ochutnal můj muž z vnukem a nebylo co sušit. Je to výborný i jako kompot a tak jdu dnes zavařovařovat místo sušení.:-))

Výborný nápad. Také snad vyzkouším.

Hned jdu zkusit,urodilo se hodně cuket a tak je zkusím zpracovat jinak,než obvykle.:-)):yes:

Tématické fráze:
výroba kandovaného ovoce, kandované třešně recept, kandovaná cuketa, kandovaný zázvor recept, kandované třešně, cukroví z kandovaného ovoce, kandování třešní, sušička ovoce recepty, recept na kandované třešně, kandovana dyne, výroba kandovaného zázvoru, recepty z kandovaného ovoce, jak vyrobit kandované třešně, kandovaný zázvor, jak se kanduje ovoce, kandovane visne, kandování zázvoru, sušená dýně v sušičce, recepty na sušení ovoce, výroba kandovaných třešní

Suroviny:
cuketa, šťáva ovocná

Přidat fotografie receptu