Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč pečený v remosce

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 7 Remoska o průměru 24 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 321 kJ /
2 467 kcal
Bílkoviny36,76 g
Tuky112,13 g
Vláknina13,13 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy321,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh. Krok 2: Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a skořicí, vodu, vše smícháme dohromady a nakonec už jemně vmícháme sníh. Krok 3: Formu remosky si vyložíme papírem na pečení a vlijeme do ní těsto. Aby nám papír lépe držel, tak si odstřihnutý kus můžeme zmuchlat do koule a formu vyložit. Pokud nemáme papír, tak musíme formu vymazat tukem a vysypat např. hrubou moukou. Papír je ale lepší. Krok 4: Poklademe vypeckovanými višněmi nebo jiným ovocem, přiklopíme a pečeme 40 minut. Krok 5: Příště bych dala do formy polovinu těsta, na to ovoce a zbytek těsta a ještě na povrch ovoce. Bylo to tak psáno i v receptu, ale těsto se mi zdálo dost řídké a myslela jsem, že višně propadnou ke dnu. Nepropadly vůbec. Krok 6: Po upečení topné těleso odklopíme, chvíli necháme a pak koláč vyndáme z formy na mřížku. Odstraníme papír na pečení, pocukrujeme, nakrájíme a na talíři dozdobíme dle své fantazie nebo necháme jen jako řezy.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Poznámka autorky Merylas

Recept je přizpůsobený pro menší remosku Originál.

Zdroj receptu: Žena a kuchyně, nyní se časopis jmenuje Kuchyně. Recept je mírně poupravený.

Kdo nemá remosku, upeče v nějaké vhodné formě v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EK7m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EK7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

satelit: Taktéž zdravím, remoska peče shora, topné těleso je ve víku, tak moučníky jsou vespod vždy světlejší. Tuhle menší remosku mám s hliníkovou mísou a někde jsem "zachytila" informaci, že se právě v těch hliníkových upeče lépe, než když je s teflonovým povrchem. Tak třeba nedávejte papír na pečení, ale vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. A pokud by pak v druhé polovině pečení začal moučník na povrchu více tmavnout, tak na koláč položte vystřižené kolečko z pečícího papíru nebo alobalu o stejném průměru jako je mísa. Taky když propočítávám množství těsta do remosky, tak už spíš dělávám nižší moučníky, tam není takový problém s propečením. Ono to chce chvíli zkoušet a "vychytáte" to. :-K

Dobrý den, bublanina je krásně pečená i zespodu, čím to je, že já mám moučníky vespod bledé a to se mi nelíbí?
Remosku mám velkou a chtěla bych v ní také péci, jak to udělat? Vy máte vše krásně upečené.

Dnes jsem to udelala s pritele a davam :yes: :-) moc dobre testo, akorat misto visne jsme dali jahody. Doporucuji, pulka kolacu uz je pryc :-p

:-) vypadá lákavě:yes::-K

Děkuji všem za velmi milé komentáře:-K Dnes jsem koláč pekla znovu, ale s rybízem. To těsta jsem dala trošku víc skořice a pak do remosky, polovinu těsta na to část rybízu, zbytek těsta a nahoru zase rybíz. Bylo to tak lepší,přidala jsem ještě 1 foto:-8

Merylas::yes:jako vždy:yes:

Prostě paráda:-K:yes:

:-))perfektní:-!:yes:

:-Knádherný o fotkách ani nemluvě prostě nádhera:-*+11

Jó,remoska,to je vynález!:yes:
Naštěstí jednu mám,tak už vím,jak ji využiju:-D:-D
Recept má za 1:yes:

tomu rikam krasny a plnohodnotny recept,ne jako ty bez fotek a jen tak opsane a mozna ze ani nevyskousene...tady je zaslouzeny recept ktery si zaslouzi bod :-K:-K

Moc pěkné+:-p:yes:

:-KŠikovná Maruška:yes::yes:+

WOW!! Ty tvé krásné moučníky, to je něco..:-*:yes:

Merylásku,kde že to bydlíš? :-p:-p, zítra kupuju auto a jeduuu :-D:-D:-D

Anna Kocikova: Taky jsem si všimla,samé višně:-D

Děkuji všem:-K V létě používám remosku častěji, nechci moc pouštět troubu a ještě si tím v bytě přitápět. Mám pár nevyzkoušených moučníků a to je jeden z nich. Zdá se mi i celkem takový dost úsporný, jen jedno vejce a bez mléka. Příprava je jednoduchá a je chutný. Já ráda používám i to citron.aroma od Oetkera,voní mi.

spagetka: A můžeš mi říct, co mám s něma dělat?:-D:-D:-D

mirca75: Já mám remosku hodně starou, ještě tu hliníkovou. Miruš, udělek klidně z půlky a třeba do dortové formy. Nebo i koláčové, ale jsou různě velké. Vysoké to je, právě to mělo být jednou proložené těmi višněmi v půlce, ale fakt se mi to těsto zdálo dost řídké. Bylo by to lepší, tak jsou jen na povrchu, já vím;-):-* Miruš, chtěla bych Ti poděkovat za tu vychytávku s tím odpeckováním. S tím brčem to šlo báječně:yes::-*Mám sice tu mašinku,odpeckovávací, ale na pár višní se to nevyplatí sestavovat a pak umývat.

:-*Teda tady se to rozjelo se sladkýma dobrotama:-p+4:yes:

Další krása s višněni a dokonce z remosky ! Maruško, moc hezké:yes::-p+

Vy jste se dneska zbláznily s těmi višněmi :-*, ale hezky :-D:-p:yes:

Merylas:-) další dobrota s mými milovanými višněmi:-p. Recept ukládám, ale bohužel už nemáme remosku a tak přesně podle receptu nevyzkouším. Ale pamatuju si, jaké z ní byly dobroty:-p. Jen se zeptám - co kdybych udělala jen z poloviny těsta a množství višní bych zachovala? Na mě je upečený koláč (těsto) dost vysoký:-8;-).

Tématické fráze:
pečeme v remosce, koláč v remosce, pečení sladkých moučníků v remosce, ovocny kolac z remosky, pečený koláč, ovocny kolac v remosce, koláč z remosky, remoska recepty, pecene kolace, koláč do remosky, ovocný koláč do remosky, remosky na pečení, moučníky z remosky, remoska pečení, pečené koláče a moučníky, koláče z remosky, remoska na pečení, pečení koláčů, moučníky v remosce, pečení koláče

Suroviny:
cukr moučkový, cukr vanilkový, citronové aroma, vejce, sůl, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, skořice, višně, smetana zakysaná, cukr, lupínky mandlové, višně, meduňka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu