Ozdobné kořeněné hranolky podle videonávodu: Vypadají krásně a skvěle chutnají
Je obecně známo, že nejíme jen pusou, ale také očima. Je to skutečně tak, jídlo krásné na pohled nám lépe chutná a sníme ho více. Platí to nejen pro nádherně zdobené dorty, ale třeba i pro něco tak obyčejného, jako je příloha.
Vytvořit na talíři malé umělecké dílo nemusí být nic složitého na šikovnost ani na čas. Důkazem jsou tyto kořeněné bramborové hranolky, které připravíte během několika minut. Jejich jedinou nevýhodou je, že bývají snědené rychleji, než trvá smažení.
Jak na výrobu kořeněných bramborových hranolků
Podívejte se na potřebné suroviny na kořeněné hranolky. Postup je snadný:
- Větší brambory nakrájíme na hranolky.
- Na ozdobné nakrájení budeme potřebovat dvě špejle, které poslouží jako zarážka. Hranolky pokrájíme šikmo, jak to vidíte na videu, aby se z nich staly malé „harmoniky“.
- Hranolky hodíme do rozpáleného oleje a necháme smažit dozlatova.
- Mezitím si připravíme směs koření, jímž hotové hranolky posypeme nebo obalíme v uzavíratelné nádobě.
- Hranolky můžeme doplnit i dipem.
Ozdobné hranolky jsou krásně křupavé a vynikající jsou i jen se solí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 7 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 12 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Komentáře