Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronová kuřecí prsíčka s pepřem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tajja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 796 kJ /
907 kcal
Bílkoviny165,36 g
Tuky18,25 g
Vláknina7,94 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,98 g
Sacharidy16,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa naklepeme na tenké řízky. Veškeré suroviny smícháme v misce, kuřecí kousky do ní naložíme a necháme marinovat nejméně 2 hodiny v chladu. Krok 2: Poté kuřecí prsíčka zvolna osmažíme na pánvi dozlatova. Z výpeku můžeme udělat omáčku - přidáme do tuku trochu mouky na jíšku, zasmažíme, zalijeme vodou a případně dochutíme. Krok 3: Podáváme s bramborem či dušenou zeleninou jako lehké osvěžující jídlo.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Poznámka autora tajja

zdroj fc Recepty do 30,- Kč

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová kuřecí prsíčka s pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJoB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová kuřecí prsíčka s pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJoB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Perfektní! Skvělý! Dokonalý! Luxusní! Doporučuju.
Použila jsem ingredience z receptu, ale vše jsem dávala od oka a fakt geniální!! Udělala jsem k tomu ugrilovanou cuketu a papriku. Vyzkoušejte <3

Malovany pernicek: Frantiska:
Každý máte pravdu... Někdy víc..., někdy míň... :-)
Malovany pernicek:
Ano, v podstatě "zatahuji" - je to projev minutkové přípravy jak píše Frantiska::yes: leč pokud bych maso na pánvi trýznil déle jak pár minut, tak kvalitě masa by to neprospělo :no: "Zatahování" má před další tepelnou úpravou smysl u špalku masa, ale ne u masa krájeného na plátky:-!
Frantiska:
Ano je to minutka, ale na rozdíl od rcp maso nedělám "zvolna", ale zprudka:yes::-)

Tak maso mělo 400g; naplátkováno bylo na tl. skoro 2 cm, nenaklepával jsem, ale pouze trošku srovnal dlaní. Ostatního jsem dal podle rcp - marináda je spíše pasta; marinovalo se přes noc.
Aby si maso uchovalo šťavnatost, bylo zprudka osmaženo (celkem asi 3 minuty)
Výpek zaprášen moukou a s mlékem připraven jakýsi květem ochucený bešamel.
Podáváno bylo s dušenou rýží a salátem
A jaké že to bylo?
No, tchyňce jsem ani nenabídl..., paní casinové přišlo přepepřené..., a mně chutnalo:-)
Tož tak :-D

Malovany pernicek: ne to by je pak musel nechat dusit :) Ja ho pochopila, ze normalne opekl na panvi jako minutku. Presne tak, jak to je v receptu.

Zobrazit starší odpověď

mě se vždycky líbí, když někdo vypne mozek, nasype do jídla vše podle receptu, i když třeba ví, že pepř nerad, a pak píše...to je přepepřené, pálí to, to já nerad...tak proč to teda vaří?:-O

Lenunka: souhlas;-):yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

hnus... přepepřené a kyselé... vždyť logicky, 2 lžičky pepře na 2 prsa? no nikdy víc.. vyhozené peníze. a Vy co tu doporučujete máte asi vyříznutý jazyk nebo chuťové buňky v prdeli. Neberte si to osobně ale je to hnus vyblitej... nedoporučuji:-!:-!:-!:-!

František: Na základě Vašeho včerejšího komentu jsem dnes tento recept vyzkoušela a to hlavně i protože Eliza dávala fotky a znám jí jako výbornou kuchařku a sama chválila, u ní se dá vsázet na jistotu.Recept je výborný,pravda díky pepři trochu pikantnější,ale to si každý může upravit dle svého.Takže závěr chutnalo nám moc a myslím,že pokud se nezadařilo,tak to není vina receptu.;-)
A ještě poznámka pro Vás i pro Petru,nemusí Vám jídlo chutnat,ale i to se dá vyjádřit slušnou formou,než jste učinili.

Zobrazit starší odpověď

Ja som nedala papriku,pridala som aj šťavu z limetiek a ešte čerstvé oregano a bazalku.Je to fakt delikatesa:-*,aj priateľ chválil do nemoty:-D+12

Tomu říkám krása. Vyzkouším, vypadá to výborně. Musím říct, že musíte být kuchařka s fantazií:-);-):yes::yes:

to slovičkaření je někdy hrozné co:-((:-((nic si z toho nedělej papaní je perfektní, dneska jsem to dělala a pokud bych mohla dala bych tisíc bodů veliká mňamka;-);-);-):-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-p:yes::-K

Myslím, že je v receptu jen uvedeno zavádějící slůvko: smažit. Smažení je samozřejmě rychlá tepelná úprava ve vysoké vrstvě oleje, tady jde o prosté opečení na rozpálené pánvi s trochou oleje v marinádě.
Já jsem k tomu udělala omáčku z mouky (protože přílohou byla rýže), takže už to na dietu není, ale pokud někdo stoprocentně dodrží základní předpis a dá si kuskus nebo podušenou zeleninu, tak je to minimum kalorií...Takže proč ne? :-)

smažit se dá i dietně a zdravě , nemusí to být jen na litrech přepaleného tuku. jinak všechny recepty co sem davam sem už sama vyzkoušela,davám je sem protože nam chutnaly.a u každeho receptu sem napsala zdroj kde sem ho vzala aby někdo nemohl řict že se to snažim vydavat za vlastni jak se to tady už ozvalo poprvé kdy mne to ani nenapadlo

Jednoduché jídlo,určitě velmi příjemné chuti:-p+7:yes:a s přidanýma krásnýma fotkama vypadá báječně:-K:-*

tak to je výstavní fotka i recept:yes:

Jestli dietní, nevím, to neřeším. Ale určitě je to moc dobré, doporučuji vyzkoušet. Posílám obrázky pro představu...:-p
+:yes:

Recept znám a potvrzuji, že tato úprava kuřecích prsou je výborná:yes:.

Tématické fráze:
kuřecí prsíčka recepty podle pohlreicha, kuřecí prsíčka, recepty z kurecich prsicek, kuřecí prsíčka na pánvi, kureci prsicka recepty, uprava kuřecích prsou, citronové kuře podle pohlreicha, kuřecí prsa úprava, kuřecí prsíčka recepty do trouby, dietní kuřecí prsíčka, marinády na kuřecí prsíčka, kuřecí prsa na citronu, úprava kuřecích prs, kuřecí prsa s citronem, kuřecí prsíčka zdravě, kuřecí v citronové marinádě, kuřecí prsa zdravě, kuřecí prsíčka v troubě, úprava kuřecích prsíček, úprava kuřecí prsa

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, pepř, kůra citronová, paprika sušená sladká, olej olivový, citron, sůl, koření oregáno

Přidat fotografie receptu