Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s ačokčou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 222 kJ /
1 248 kcal
Bílkoviny27,83 g
Tuky3,05 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy269,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu. Pridáme narezanú ačokču a za stáleho miešania opražíme. Vsypeme ryžu, opražíme, jemne osolíme a zalejeme vodou. Dusíme skoro do mäkka. Krok 2: Potom vmiešame na drobné kocky narezanú papriku a dodusíme. Necháme prikryté 10 minút postáť, dochutíme korením, prípadne soľou.

Zveřejněno 15. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s ačokčou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s ačokčou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Zorka-Liberec: áno, máš pravdu, je to univerzálna zelenina. Listy možno použiť ako špenát, ale mladé listy aj ako šalát ( surové ), ačokču môžete použiť všade, kde použijete papriku, ale vynikajúca je surová, k chlebíku s maslom ;-) mňam. Len musí byť mladá, max. 3-4 cm.
recepty :
http://www.toprecepty.cz/recept/7102-nakladana-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/14814-sterilovane-...
http://www.toprecepty.cz/recept/19247-bobovy-hrnec...
http://www.toprecepty.cz/recept/7060-leco-s-acokco...
http://www.toprecepty.cz/recept/21980-rizoto-s-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/8090-testoviny-s-p...
http://www.toprecepty.cz/recept/8161-testoviny-zap...
http://www.toprecepty.cz/recept/7663-tofu-na-zelen...
http://www.toprecepty.cz/recept/7894-zelenina-zape...
Ale ako vravím, ačokču môžete dávať všade namiesto papriky :-D;-)

Zorka-Liberec 3. 10. 2011 14:21
Pěstujeme ji už 3 roky,nakládáme jako okurky.Ale prý se listy hodí na špenát,plody i do teplé kuchyně,jak jsem zde četla-máte někdo další recepty??Díky!:-K:-p

A víš ty co:-? Běž do ačokči,:-O:-D bo letos jenom lehký záchvěv, že by něco mohlo vyrůst:-S:-D:-D

spagetka:ačokča vyfotená ;-) ale ešte bez plodov. "Vďaka" 2-týždňovému lejaku ešte neopelené a teda bez plodov. Teraz je konečne teplo a bez dažďa, tak sa rapídne vyhodili kvety. Keď budú plody, odfotím znova. ;-):-D

Betyna: Najlepšia je surová :-D ;-)

:yes: taky pěstuju ačokču, někdy ji pařím v parním hrnci s ostatní zeleninou, nakládám jako okurky a na zimu se dá dobře zmrazit, je to vděčná zelenina, rychle roste a bohatě plodí

tak totok taky ještě neznam:-O

papriko okurka a je to moc dobrý:-)

:-Oto teda koukám;-)Také jsem tanto název ještě neslyšela:-8Moc hezký a jistě chutný receptík:-p+3:yes:

spagetka: Lad´ka mohla, ale ešte teraz nemá plody, asi o 2 týždne sa už objavia, závisí to od počasia. Potom sfotím svoju celú ;-) Tú, čo som použila, je posledná zásoba z mrazáku ;-)

1974andrea: Andrejka, úplne ti 2- 3 rastlinky postačia. Len potrebuješ natiahnuť pletivo asi do 2 - 2,5 m výšky. Ačokča sa ťahá. A treba othávať mladé plody do veľkosti 3 cm, väčšie plody už tvoria semená, ktpré sú veľmi tvrdé. Dajú sa síce po odsemenení použiť, ale už len na varenie, nie jedenie za surova.;-)

Okamžitě mě napadla Terezka :-D:-D:-D, prima, mám ještě od kamarádky nějakou, tak ji využiju :-p:yes:
Teri, možná bys mohla vyfotit svou ačokču a dát ji sem, co myslíš?;-)

já taky koukám:-O:-Olíbí se mi to jméno ačokča;-):yes:

tejaja:To je pro mě teda úžasná novinka,určitě se podívám někde po semínkách na příští rok. Podle fotek určitě postačí pro běžnou konzumaci tak 2-3 rostliny,že?

1974andrea: Andrejka, ačokča je zelenina, kríženec. Pestujem ju už 5. rok na záhrade a je neskutočne výborná. Mladé plody môžeš jesť surové, ako papriku, majú jemne hráškovú chuť. Ačokča sa dá nakladať na kyslo ako uhorky alebo používať na varenie všade tam, kde by si použila papriku.
Pozri sa tu :
http://achocha.unas.cz/

Tématické fráze:
ačopča, ačokča recepty, paprikookurka recepty, paprikookurek, paprikookurky, recepty s ačokčou, paprikookurka, ačokča recept, paprikookurka recept, špenat z list ačokčy, spenat z acokci, jak zmrazit ačokču, recepty ačokča, ačokča do mrazáku, acokco, recepty z ačokči, použití ačokča, nakladame acokcu, salat z acokci, recepty z paprikookurek

Suroviny:
ačokča, paprika čerstvá červená, cibule, olej, sůl, pepř mletý, rýže

Přidat fotografie receptu