Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštový kompot

V létě máme vždy napilno, abychom stačili zavařit a uchovat všechny dary naší zahrádky na zimu. Naštěstí již známe různé druhy a možnosti zavařování, stačí si jen vybrat, co nám podle množství ovoce a našeho času nejlépe vyhovuje.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Angrešt zbavíme stopek a "bubáků"a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Krok 2: Naplníme do důkladně omytých sklenic a zalijeme nálevem (na 1 l vody dáme 300 g cukru a svaříme). Krok 3: Angrešt zalijeme horkým nálevem a zavaříme.

TIP: Jaké máme možnosti zavařování ovoce a zeleniny

Zveřejněno 21. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G66L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G66L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Simona Kucerova:lepší je automatická......;-)

Vyzkoušela jsem kompot podle tvého receptu. Chuť nám vyhovuje, je sladký akorát. Já jsem ještě každou kuličku angreštu propíchla jehlou. +9

rebeka:no nevím,když si představím kompotovou láhev má asi 0,7l
a do ní nasypu 700g cukru tak mi to přijde hodně i u srstky:-8;-),ale každý podle svého gusta to je jasný;-):yes:

Simona Kucerova:myslíš:-?:-8 ale i bábi-tchyňka dává kilčo..on je ten angreš kyselý jak šťur:-D:-D:-D

rebeka:joj Rébí,to se mi zdá zase hodně:-O:-O:-O

tejaja:též jsem to dělávala,do každé sklenice 1-2lžíce cukru,pak studenou vodu hezky kohoutkovou a šup zavíčkovat a do pračky:-D/né automatky/:-D:-D:-D

Ja pri zaváraní kompótov nikdy nerobím nálev zvlášť. Uložím ovocie do fľaše, do každej dám 3 lyžice cukru ( tak plné, ako sa naberú ), pridám kliínčeky, škoricu a pod podľa druhu ovocia a zalejem vodou. Uzavriem a sterilizujem. Nálev sa pri sterilizácii uvarí sám ;-)

na litr vody jen 300g cukru:-O:-?:-? to se mi zdá dost málo..já dávám na litr vody kilo cukru

Dobrý den, dočetla jsem se, že červený angrešt ztrácí zavařením svou barvu. Máte s tím nějakou zkušenost, zda Vám časem vybledne ve slínkách? Ať tak, nebo tak, udělám dle Vašeho receptu. Můžete mi ještě napsat, jak dlouho zavařujete a při kolika stupních zhruba? Děkuji.:-p

:-p s tím červeným angreštem to je bezva.;-):yes:

Tématické fráze:
nálev na angrešt, recepty - angrešt, angreštová buchta, zavarovani srstek, co udelat s angreštem, buchta s angreštem, jak dlouho zavarovat angrešt, buchta s angreštovým kompotem, zavařovani angreštu v troubě, zavařený angrešt recept, recepty s angrestu, buchta z angreštu, angrešt-kompot, recept z angreštu, recept na zavařený angrešt, zavařeniny angrešt, buchta ze zavařeniny, zavareniny kompoty, angreštový kompot v troubě, recepty na kompoty

Suroviny:
angrešt, voda, cukr

Přidat fotografie receptu