Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petrsvetr

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 630 kJ /
868 kcal
Bílkoviny11,30 g
Tuky68,75 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 144 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy32,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme Sivena kůžičkou dolů asi 2 minuty, obrátíme a opečeme z druhé strany další 2 minuty. Siven je velmi křehký a doba pečení je proto krátká. Krok 2: Rajčata je vhodné udit v domácí udírně, nebo v hrnci s mřížkou. Na dno hrnce dáme piliny, nad ně na mřížku položíme celá rajčata a přiklopíme. Na ohni (na plotně) necháme 20 minut a odstavíme. Rajčata tak dostanou uzený nádech. Krok 3: Mezitím si na oleji orestujeme na jemnou nasekanou šalotku s tymiánem a zalijeme vínem. Necháme zredukovat, přidáme uzená rajčata a povaříme asi 5 minut. Přidáme smetanu a opět redukujeme na polovinu, nebo hustou omáčku. Poté vše dobře rozmixujeme a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Filet ze Sivena s omáčkou z uzených rajčat podáváme nejlépe s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou dle vlastního výběru.

Zveřejněno 19. 7. 2011

Poznámka autora Petrsvetr

Sivena můžete nahradit čerstvým pstruhem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7PD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7PD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Petrsvetr, nějak jsme tě zapoměli uvítat;-), tak vítej u nás a pokud je foto z restaurace, je to pořád lepší, než okopírované z jiného webu;-)

Daniella O.:Přesně na to jsem poukazovala;-)

Petre, recept je krasny, fotka take. Bodika posilam, ale nejak mi pripada, ze je to fotografie z restaurace....;-).

spagetka:To bílé bude asi bramborové pyré a to oranžové přes rybku bude omáčka;-)

Na té fotce nějak tu omáčku nevidím, je tam cosi bílého, ale....

za tu sklenici se omlouvám...klidně si tam domyslete třeba sodovku, snažím se jídla i fotit a tohle foto mi přišlo nejlepší, příště tu sklenici otočím zády nebo dám pryč uplně;)

Doufám,že to zase není reklama na Mattoni;-),nějak se mi to celé nezdá

Ty blááho, siven.. :-p. To je strašně moc dobrá ryba, je pstruhovitá, malinká, výnikající!!! Ale bohužel je skoro k nesehnání, jak je siven americký vzácný. Kupuju ho v kolowratských rybníkách, v obchoďákách mají filety strašně drahé. V sádkách mě jeden siven vyjde na 30,- kč nejvíc. Fakt mňamozní rybka :-p:yes:

Tématické fráze:
siven recept, filet ze sivena, siven americký, siven americký recept, siven filet, pečený siven, siven recepty, recept na siven africký, uzená rajčata, nejlepší siven, siven se zeleninou, siven americký recepty, siven americký cena, siven africký recept, siven filety, siven americký filety, siven americky nejlepsi recept, siven uzený cena, siven a jídla, uzené rajče

Suroviny:
siven, olej olivový, tymián, sůl, pepř, rajče, cibule šalotka, tymián, olej olivový, víno bílé, smetana, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu