Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu cheesecake

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 656 kJ /
1 830 kcal
Bílkoviny91,92 g
Tuky135,67 g
Vláknina30,34 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 428 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy45,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu, trvá to asi 2 minuty. Krok 2: Do směsi zašleháme 1 bílek a takto připravené „těsto“ vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Krok 3: Nyní dáme do mixéru tofu, sýr a 4 odměrky stevie. Přidáme šťávu z 1 citronu a vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Všechno rozmixujeme dohladka, v případě potřeby ředíme vodou, aby nebyla směs díky tofu hrudkovitá. Krok 4: Nakonec přidáme zbylý žloutek a 1 celé vejce a lehce zamícháme. Nalijeme na spodní vrstvu, ozdobíme vanilkovým luskem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut, dokud nezačnou okraje začnou lehce zlátnout. Krok 5: Cheesecake necháme vychladit v lednici minimálně 4 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Není příliš sladký, kdo je na sladké, doporučuji cukru přidat.

Zveřejněno 20. 7. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7RN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7RN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jeden recept lepší než druhý :-)

Klariska, Anna: Děkuji, jsem ráda, že i tady to někdo ocení:-)

Opravdu moc hezký dia recept:-p+5:yes::yes:

Úžasný korpus - bez mouky, bez cukru, bez přidaného tuku, plný zdravých semínek a díky ořechům a kokosu určitě chutný. A nahradit část sýra netučným tofu je skvělý nápad. Takhle by měly vypadat všechny dia sladkosti :yes::-K.

Kanyla: Dala jsem tak 2 deci vody a při mixování ještě přidala -semínka jí hodně vtáhnou a nabobtnají, tak aby nebylo těsto tuhé-během mixování hodně zhoustne. Před upečením těsto vypadá jako voňavý pudink :) Určitě se toho nebojte-tím že tam dáte i bílek, tak to 100% bude držet pohromadě :yes:

kikinulka: Receptů na cheesecaky je hafo a stejně tak použitých sýrů. Vždyckyjsou nahradit tučným tvarohem, ale není to ono, rozhodně doporučuju aspoň mix tvarohu a sýru, třeba půl na půl. Krom uvedených je skvělá Philadelphia (ovšem pokud jde o finance, tak je to s ricottou prašť jak uhoď...ale zase ta chuť!).

Tanicka: Jinak se mi recept moc zamlouvá, prima zdravá varianta, zvlášť ten korpus. Kolik tak asi té vody na namočení? Popř.jaká je konzistence těsta před pečením? Díky a :yes:

:-p:yes::yes:

Kikinulka - ano chutná skvěle, proč ji chcete nahrazovat? Originální cheesecake je vždy se sýrem, tak nejspíš nějakým čerstvým sýrem - lučinou, buko,.. Anebo dát tofu dvě :-)

Čím by se dala nahradit ricotta? Chutná dobře? :-)

:yes::yes::yes: +1

Tématické fráze:
čím nahradit syr philadelphia, čím nahradit tofu, čím nahradit ricottu, cheescake z tofu, philadelphia sýr nahradit, tofu recepty, dia cheesecake, cheescake s tofu, tofu cheescake, cheesecake bez mouky, jak vypadá tofu, originální cheesecake, dietní cheesecake, čím nahradit riccotu, zdravý cheesecake, tofu, peceme z tofu, cheesecake recept, cheesecake recepty, recepty z tofu

Suroviny:
tofu natural, sýr ricotta, vejce, semínka lněná, semínka slunečnicová, ořechy vlašské, kokos, lusk vanilkový, citron, stevie

Přidat fotografie receptu