Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caprese pod grilem

Vychutnejte si italskou klasiku s novým nádechem – Caprese pod grilem. Šťavnatá rajčata, krémová mozzarella a čerstvá bazalka jsou zapečené pod grilem, což zvýrazní jejich chuť a přidá pokrmu jemnou křupavost.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 747 kJ /
657 kcal
Bílkoviny34,12 g
Tuky50,46 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 346 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy15,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bagetu si zešikma nakrájíme. Na plech dáme pečicí papír. Nakrájené bagetové kousky dáváme na plech, pokapeme olivovým olejem, na bagetu dáme rajčata nakrájená na plátky, zlehka posolíme. Krok 2: Přidáme bazalkové lístky, přiložíme na plátky nakrájenou mozzarelu, opepříme a znovu zlehka zakápneme olejem. Krok 3: Pokud máme troubu vybavenou grilem, dáme na 5 minut pod gril, pokud ne, dáme dle zvyklostí vlastní trouby zapéci.

TIP: Caprese a další oblíbené recepty s rajčaty, sýrem a bazalkou

Zveřejněno 21. 7. 2011

Poznámka autorky rebeka

Je to tip na rychlou a zdravou večeři

Dobrou chuť...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese pod grilem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8X0W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese pod grilem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8X0W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jitka+2::-8:-8děkuji,Jíťo:-K:-K

Výborné.Přidávám bodíka.:yes:+12.

Gril nemám:-/ale receptík je moc hezký:-p+11:yes:

Tak to je krásné, to zase ted zkusím já, došla jsem z práce až ted, paráda:-K:-p:-p;-);-):-):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-KKrásná fotka a bezvadný tip:yes::yes:+

Moooc hezký:yes:

rebeka:tak to se mi líbí:yes:

Irrena:já tu bazalku dávám mazaně:-D mezi rajče a mozzarelu;-):yes:
a pak ještě i na hotovou bagetku:-)

Jana Remkova:Jani,ale ono to rajče není nijak "blemclé",čestně:-D:yes:
je tam(pod grilem)jen těch 5 minut..já taky moc nemusím ty přepečené;-)

Rebi ale zapékáš bez bazalkových lístků?Ty bych dala asi až po ogrilování;-)Velká dobrota:yes:

Teda, ty ses dneska rozjela!:-O Máš volno, nebo co?:-D Rebi, moc hezké, jen já moc nemusím taková ta rozpečená rajčata;-) Ale za umělecký dojem máš plus:-)

Rebi, takové rychlovky ráda dělám, už kvůli rozteklému sýru, ten milujeme daleko víc, než tvrdý. Fajn a dávám 2.bod:yes:

:yes::yes: :-)

Tématické fráze:
jak vyrobit mozzarelu, bageta caprese, bagety caprese, rozpečená rajčata, bageta na grilu, bageta s mozzarelou na grilu, rozpecena bageta s mozzarelou, caprese recept, caprese bageta recept, recepty mozzarella na grilu, bageta capresse, co na gril recepty, jak na domácí mozarelu, recept rozpečená bageta, rozpecena bageta pod grilem, bageta carpese, jak vyrobit domácí mozarelu, jak vytobit mozarelu, jak vyrobit domácí mozzarelu, caprese bageta

Suroviny:
bageta, olej olivový, bazalka čerstvá, rajče, sýr mozzarella, sůl kouřová, pepř citronový

Přidat fotografie receptu