Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý dort z remosky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katali

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 569 kJ /
5 155 kcal
Bílkoviny110,55 g
Tuky172,55 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 4,13 g
Sůl2,55 g
Sacharidy782,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:

Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přidáme mléko a olej a šleháme. Krok 2: Potom prosejeme mouku a přidáme spolu s kypřícím práškem, sodou a vanilkovým cukrem. Krok 3: Vyšleháme sníh s cukrem a opatrně vmícháme do připravené hmoty. Krok 4: Remosku si vymažeme a vysypeme kokosem. Pečeme 40 minut. Krok 5: Necháme pořádně vychladnot nejlépe do druhého dne. Krok 6: Krém:

Dáme vařit 2/3 mléka s cukrem. Krok 7: Ve zbylém mléce rozšleháme pudinky a přidáme k vařícímu mléku a uvaříme do husta. Necháme pořádně vychladnout. (Nejlépe do druhého dne) Krok 8: Změklé máslo vyšleháme a přidáme k němu pudink a cukr podle toho jak chceme mít krém sladký. Krok 9: Krém rozdělíme na 3 části. Do jedné přidáme kakao, do druhé tresť a třetí necháme na potřené bez příchutě. Krok 10: Korpus rozřízneme 2X podélně. Krok 11: 1 natřeme tenkou vrstvou marmelády a dáme kakaový krém, přiklopíme druhým a opět natřeme marmeládou a dáme rumový krém a dáme poslední vrstvu korpusu. Krok 12: Celý dort potřeme krémem a rozpustíme si čokoládu s trochou oleje a cukru, polejeme dort. Krok 13: Necháme ztuhnout v ledničce pak jen dozdobíme krémem podle fantazie.

Zveřejněno 21. 7. 2011

Poznámka autorky Katali

Je to pečeno ve střední remosce. Místo tresti lze použít rum, nebo si přidejte do krému co máte rádi - citrón, tvaroh...

Druhý dort je stejný jen jsou upečeny 2 korpusy a druhý je uříznutý do čtverce a krém je obarven potravinářským barvivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý dort z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AP3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý dort z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AP3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

1206Luccy: nič sa nestane:-) Jednak nie je vajce ako vajce, tvoje 3 môžu byť viac ako iné 4. Nestane sa nič, maximálne bude korpus trocha nižší ;-)

Co se stane,když dám jen 3 vejce?Čím mám nahradit to jedno :-S

pokud dobře vymažeš a vysypeš remosku tak ho můžeš v klidu v něm nechat schládnout ;-)

Kris_:chystam se poprve pect v remosce dort,po upeceni je potreba korpus vyklopit, nebo jen staci vypnout a sundat pecici viko?

Vyzkoušela jsem a ten piškot je výbornej, krém jsem dělala jiný a zdobila jinak, ale základ byl super:yes:

šikovná holka :yes::yes:Dávám 4body

Katali vítej u nás na Topreceptech!! krásný dortík, super postup a že to každý nedělá;-):-K

Katali, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo. Dort je pěknej a ten modrej vypadá jako by byl háčkovanej:-));-)Dávám ti 2.bod:yes:

Tématické fráze:
dort v remosce, piskot v remosce, rychlé a sladké recepty z remosky, sladké recepty z remosky, sladké recepty do remosky, piškot z remosky, piskot do remosky, moučníky z remosky, remoska recepty, rychly dort, dortovy korpus z remosky, korpus v remosce, moučník z remosky, dortový korpus v remosce, pečení dortu v remosce, jak varit v remosce, korpus na dort v remosce, korpus z remosky, dort pečený v remosce, remoska recepty sladke

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, soda jedlá, cukr vanilkový, kokos, olej, pudink vanilkový, mléko, cukr, máslo, cukr moučkový, kakao, tresť rumová, marmeláda, čokoláda na vaření, cukr, olej

Přidat fotografie receptu