Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,55 g |
Tuky | 172,55 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,13 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 782,16 g |
Postup přípravy
Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přidáme mléko a olej a šleháme. Krok 2: Potom prosejeme mouku a přidáme spolu s kypřícím práškem, sodou a vanilkovým cukrem. Krok 3: Vyšleháme sníh s cukrem a opatrně vmícháme do připravené hmoty. Krok 4: Remosku si vymažeme a vysypeme kokosem. Pečeme 40 minut. Krok 5: Necháme pořádně vychladnot nejlépe do druhého dne. Krok 6: Krém:
Dáme vařit 2/3 mléka s cukrem. Krok 7: Ve zbylém mléce rozšleháme pudinky a přidáme k vařícímu mléku a uvaříme do husta. Necháme pořádně vychladnout. (Nejlépe do druhého dne) Krok 8: Změklé máslo vyšleháme a přidáme k němu pudink a cukr podle toho jak chceme mít krém sladký. Krok 9: Krém rozdělíme na 3 části. Do jedné přidáme kakao, do druhé tresť a třetí necháme na potřené bez příchutě. Krok 10: Korpus rozřízneme 2X podélně. Krok 11: 1 natřeme tenkou vrstvou marmelády a dáme kakaový krém, přiklopíme druhým a opět natřeme marmeládou a dáme rumový krém a dáme poslední vrstvu korpusu. Krok 12: Celý dort potřeme krémem a rozpustíme si čokoládu s trochou oleje a cukru, polejeme dort. Krok 13: Necháme ztuhnout v ledničce pak jen dozdobíme krémem podle fantazie.
Zveřejněno 21. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý dort z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AP3
Moje poznámka
Rychlý dort z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AP3
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 14 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort v remosce,
piskot v remosce,
rychlé a sladké recepty z remosky,
sladké recepty z remosky,
sladké recepty do remosky,
piškot z remosky,
piskot do remosky,
moučníky z remosky,
remoska recepty,
rychly dort,
dortovy korpus z remosky,
korpus v remosce,
moučník z remosky,
dortový korpus v remosce,
pečení dortu v remosce,
jak varit v remosce,
korpus na dort v remosce,
korpus z remosky,
dort pečený v remosce,
remoska recepty sladke
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
cukr vanilkový,
kokos,
olej,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
tresť rumová,
marmeláda,
čokoláda na vaření,
cukr,
olej
Komentáře (8)