Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francuzák

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AdaDru AdaDru

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 332 kJ /
318 kcal
Bílkoviny23,60 g
Tuky23,39 g
Vláknina0,48 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,14 g
Sůl3,00 g
Sacharidy3,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paradajku zalejeme vriacou vodou, počkáme a zbavíme šupky. Pokrájame na kolieska. Krok 2: Zapekaciu (bielu) misku vymastíme maslom. Krok 3: Chlieb opečieme v hriankovači a potrháme do misky. Krok 4: Na kúsy chleba poukladáme kolieska paradajky. Krok 5: Hermelím prerežeme pozdĺžne a na trojuholníky. Mekkou stranou ich poukladáme na paradajky a chlieb. Krok 6: Sem-tam dáme kúsočky masla a celé jemne posypeme provensálskym korením. Krok 7: Dáme do mikrovlnky na 2-3 minúty.

Zveřejněno 22. 7. 2011

Poznámka autorky AdaDru

Chlieb može byť aj toastový aj normálny, no korka normálneho je trochu tvrdá, u nás sa orezáva. Paradajky može byť hocikoľko aj vobec, jak komu chutí. A Hermelín sa dá nahradiť aj Mozzarelou. Bon Apetit :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francuzák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LAwj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francuzák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LAwj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

:-D Terezka i Laďka - Dva instalatéři v práci něco opravují, vtom jeden říká druhému: "Franto, dej mi francouzák".
Franta se zarazí, ale pak se nahne a ....
Vtom se ozve: "ty vole, klíč jsem chtěl".

eva hubova: Jééj nádherné fotky :-K Francuzák sa u nás prestal robiť, ako brat odišiel do USA tak som zatiaľ nemala príležitosť :-p

eva hubova: Máš nádherný fotky :yes::yes: velký zásluhy o zviditelnění zapadlých klenotů mezi receptama :-*:-K:yes::yes::yes:

Jednoduché, rychlé a dobré:-p:-ppřidala jsem pár foteček a:yes:+4

rebeka: Povodne to mamina robila z toustového, no raz sa nám minul, tak orezala korku z normálneho a chutilo nám to aj tak, takže obe varianty sú zaujímavé :)

Hella: Chleba tolko, aby naň stačil syr, u nás je to tak cca 5 krajcov (polkovitých) a napr. brat ho je úplne bez rajčiny a otec si dá aj dve, všetko podľa chuti :)

tejaja: Neviem ako sa to volá naozaj, no zrazu sa to u nás asi pred 5 rokmi začalo robiť, vraj to rodičia jedli vo Francúzsku, tak Francuzák :D

mě se to líbí;-):yes::yes:
chleba "normální" nebo toustový:-?

Na 5 krajíců chleba půlka rajčete? To by Francouzi, kteří ani chleba neznají, ale milují zeleninu, to by koukali! Nápad je to ale dobrý, upravím si to . + 3 !

spagetka: i mi!:-D:-D Ale Terezka má pravdu, hodně zajímavý recept;-)

tejaja: mně se teda vybaví ouplně něco jiného :-D:-D:-D:-D,
jinak zajímavý to je ;-)

Teda...keď počujem francuzák, tak sa mi ako prvé vybaví okamžite francúzsky kľúč :-D:-D:-D Ale toto je celkom zaujímavé a stojí za vyskúšanie :-D

Tématické fráze:
apetit recepty na chleba, polibek francůzák, řez francouzský polibek, francuzaky v mikrovlnke

Suroviny:
chléb, sýr hermelín, rajče, máslo, sůl, koření provensálské

Přidat fotografie receptu