Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České housky-rohlíky

Voňavé křupavé pečivo patří k nejoblíbenějším receptům. I když je těsto velmi podobné tomu rohlíkovému, tak u housek je potřeba zvládnout i jejich zapletení. Chce to trochu cviku, ale po pár kouscích vám to půjde samo.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min včetně doby kynutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 484 kJ /
2 028 kcal
Bílkoviny60,13 g
Tuky30,18 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy370,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí, jak jsou napsány, sůl vmícháme do mouky. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné tvary. Krok 3: Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně papírem na pečení a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut. Krok 4: Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C po dobu 10-15 minut. Krok 6: Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 23. 7. 2011

Poznámka autorky mardosa

Tento recept jsem našla na serveru www.dama.cz, autorem je Světluška78. Takže to není můj recept, ale je dokonalý a já ho připravuji dost často. Někdy rohlíky, někdy housky.... jak se chce. Ale jde to krásně a stojí za to, to vyzkoušet.

Nemám pekárnu, takže dělám bez pekárny a jde to taky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České housky-rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8JY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

České housky-rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8JY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Super, díky za recept. Pekárnu mám a použil jsem čerstvé droždí. Nadrolil jsem ho do důlku na vrchu mouky a zasypal lžičkou cukru. Vše se povedlo.

Děkuji, recept doporučuji. Nejideálnější jsou, když se potřou rozšlehaným vajíčkem před tím, než jdou do trouby :-)

Housky skvělé!!:yes: Pečeme často. Nejlepší jsou čerstvé, ostatně jako každé jiné pečivo, ale druhý den rozpečené v troubě taky neurazí :-D

<3 dopeceno, ujezeno s maslickem mnaaaaam jednoduche a vyborne. Ja udelala ze špaldove mouky :-D

Houstičky výborné, měly úspěch i v Prostřenu. :yes::yes::yes:

Dnes jsem pekla svoje první rohlíky a pletýnky a vybrala jsem si tyhle. Jsou výborné - luxusní. :-K Dávám bodík :yes: Děkuji:-))

Super, jednoduchý, krásně nakynulo a s těstem se výborně pracuje, dávám 1 s hvězdičkou:-K:-K:-K:-8:-8:-8:-8;-);-):yes::yes::yes::yes::-:-D:-))

Super jednoduchy postup, obejdu se bez pekarny a housky jsou perfektni! Uz v obchode nekupuji. Udeluji zaslouzeny bod:yes:

jana escher 11. 1. 2015 14:47
rohlicky jsou vynikajici!!Ja davam misto obycejne vody,vodu mineralni...jsou krehoucke mnam......:-K:yes::yes::yes::yes:;-)

pro Dnz to je jedno jestli zamícháš těsto hned ze všech survin tak tě to bude kynout hodně dlouho a kdož na (pekař=omládek cukrář =kvásek)
já doporučuji omládek :-)

Dnz:všechno naházím do pekárnya je to...... :-D

Dela se kvasek Nebo se smicha vse dohromady

HONZA :-) 29. 1. 2014 18:32
já jsem měl jednou rohlíky a byly 2. den a byli jako po vychladnutí to záleží na receptůře čím víc tuku tím větší trvanlivost a zase aby to bylo dobré nesmí se to prehnat

HONZA :-):Housky se pečou každý den čerstvé /teda pokud mě pamět neklame/vždy se pekly ! Druhý den už čerstvé jednoduše nejsou. Jediná pomoc je uložit ihned do mrazáku,ráno vybrat nechat rozmrazit /netrvá to dlouho 15 -20 minut/ a šoupnout do trouby 150 stupňu na pár minut ohřát. Budou jako čerstvé. :-p

HONZA: Tak to je rada jako "blbec", s odpustenim. Nejsi Ty nahodou velky expert? Nemas to vyzkousene?

HONZA :-) 28. 1. 2014 20:17
zkuste jenom ten tuk a když to nebude ono pak i ten olej a nebo víc toho tuku a nebo dávat jenom ten olej snad vám to vyjde :-)

HONZA :-): Jako ještě k tomu přidat k tomu oleji,nebo místo oleje?Jste super,že to takhle zkoušíte.Nám totiž skoro nikdy nevydržej do druhého dne.... :-D

HONZA :-) 27. 1. 2014 21:08
skuste dát 30g margarinu (perla a...)

Tak kde může být chyba? Musí se nějak speciálně skladovat? Nebo čím to může být?

Honza:MÁM JE TAKY TAKOVÉ.........ale ten den jsou bezva

Housky jsou výborné nadýchané. Pokud je nechám přes noc k snídani, už jsou dost tuhé, né snad ani tvrdé ale takové hutné, lehce gumové. Je to nornální stav? Nebo při pečení dělám nějakou chybu? Případně, dá se nějak docílit toho, aby i druhý den byly měkké?
:-?:-?

byly vyborne ale opravdu jen byly Zmizeli driv nez stihly vystydnout :D moc jmse si pochutnali a ja uz poslala odkaz vsem znamim v okoli. Dekuji ;)

Martina : Tak pak písněte,jak se povedli.......;-):-K

Tak ja to dnes zkusim zijeme v UK uz skoro 3 roky a rohliky jsou tu neco jako nesplnene prani. Uz mam na rohlicky takovou slinu ze proste musim zkusit domaci:-p

Dobrý den,

zkoušel jsem hodně receptů na housky a na rohlíky, ale tyhle jsou opravdu bezkonkurenční. Výborný recept, díky za něj.:yes::yes::yes:

Holky jak tohle motáte? Já jsem je dnes dělala,ale nevěděla jak zamotat,tak máme copánky :-),ale moc dobrý :-p:-p

Dneska jsem dělala a výborný, lepší než z obchodu. Moc děkuji za recept a dávám bodík :-)

Dekuji, tohle me zachranilo, kdyz ve tri odpoledne uz nebyl v Jednote chleba.Za dve hodiny vykynute a za dalsi hodinu hotove.

Jsou uzasne!!!!:-K:-K

Jsou uzasne!!!!:-K:-K

Mohu se zeptat kolik má houska vážit, nedaří se mi dosáhnout toho aby houska byla nadýchaná :( asi dělám něco špatně, ale nemohu přijít co.... ;-(

KlaraS:děkujiiiiii :-K:-K:-K

Klára::yes::yes::yes: zaregistrovala jsem se abych dala bodík :-D

Peču z tohoto receptíku jak divá, je to úžasný recept, moje děti i manžel to zbožňujou, VELIKÉ DÍKY za tuten recept, rohlíky, housky jsou vynikající... :yes::yes::yes::-)):-K

Prave jsem dopekla..voni cely byt a opticky vypadaji skvele stejne tak i chutnaji.Jeste na teplou housku jsem natrela maslo a spolu s ovcim syrem jsem uz jednu snedla.I muj jorksirek,ktery ma mlsny jazycek a pecivo neji 3 sousta ochutnal :-)Skvely recept,dekuji!!!:yes:

Právě jsem je dopekla :-)Vypadají skvěle. Těsto se zpracovává bez problémů a skvěle se s nim pracuje. Už se těším až je ochutnám :-)Rozhodně jsem je dne nedělala naposledy;-):-p:-):-):-)

katejane: 50 ml. stol. oleje = 36gr.

zaděláno,upletýno,ještě 1/2h.vykynout a šup do trouby ;-),s těstem se pracuje skvěle :yes::-8,jěště jaký budou:-D,snad se mi povedou :-):-p.....díky za receptík :-K:-K:-K :-):yes:

Veronika.Hrozna:Holky,to je asi všude......jakmile zavoněj čerstvé houstičky,tak mám chlapa hned za sebou.jinak ho nevidím celý den,jen abych po něm něco nechtěl :-D:-D

mardosa: Poslušně hlásím -stejný problém a ten muj ,ještě kajícně pronese "no asi jsem si to už sežral"!:-D

ALČÁK:Tak to vám závidím,ty kamna........manžela ne :-D

Dneska jdu upéct rohlíky a housky:-8 , máme klasický sporák na tuhá paliva na kterém se vaří, peče a vytápí výměníkem celý dům a tam se panečku peče. Děláme si i domácí chléb a je to úžasný :-p . Tenhle recept je opravdu skvělý :-*:yes: horší je, že manžel hned všechno sežere a na druhý den ke snídani už není :-((

Dneska vyzkouším, vypadají skvěle.:-8

a je to,housky chutnají skvěle,jednu si odložím a vyskouším jak dlouho vydrží ;-)

tak jsem udělal těsto ručně a bez vážení (kromě mouky)od oka a nechám ho vykynout,uvidíme jak to půjde dál;

Z tohoto receptu dělám rohlíky a housky od té doby, co jsem ho tu našla, je super, těsto úžasné, akorát ještě přisypávám trochu mouky asi tak 30g, poté už je dokonalé :-):yes:

Nakynuto,vyváleno ,upečeno a sež...no! Jsou skvělé!;-)

katejane::-) já zase raději tekutinu vážím, protože většina odměrek, které jsou u pekárny, není přesná. A když je nepřesná každá jinak, může se pečivo nepovést.
A když už vážím vodu (protože ml = g), odvážím rovnou i třeba ten olej;-)

super!stačilo napsat 2 lžíce oleje,ono gramy moc k tekutinám nejdou :-p

cathleen:Bezva,děkuji,napíšu to tam.:-K

mardosa: jen doplním - 20 g oleje jsou asi dvě polévkové lžíce...moje zkušenost;-)
Ale taky většinou odvažuju na váze.

katejane:zvážím si hrníček,zatáruju váhu,naleju a zvážím olej....jednoduché.Nebo kápnout,je to maličko;-)

Akorát nechápu to stěmi 20 gramy oleje??

tak dnes jsem je upekla a jsou výborné, vláčné těsto, krásně se s ním dělá, prostě bájo:-K:-Kškoda že nemůžu ještě jeden bodík poslat :-//

vypadají lahodně, určitě vyzkoušíme a bodík letí:-K:yes:

šmankote, dala bych si, ale kupuji jen ty tmavé housky a rohlíky. Ne kvůli mne, ale spolubydlícího diabetika;-)

Tak housky krásné ty kdyby tady prodávaly, tak bych vstávala i brzo ráno na ně..;-):-p:-):-K:-)):yes:

máš je moc hezké:-K:-K:-K až se mi sliny sbíhají:-8;-):-p:yes::-D

Tématické fráze:
domácí rohlíky a housky, recept na housky, recept na rohlíky a housky, recept housky, domácí rohlíky a housky bez droždí, recept na housky a rohlíky, domácí rohlíky bez droždí, domácí housky z polohrubé mouky, housky z polohrube mouky, váha rohlíku, housky recept, vaha housky, recept na rohliky, jednoduchý recept na rohlíky, google pečeme české rohlíky, jednoduché domácí housky, jednoduché housky, rohlik vaha, domácí housky a rohliky, rohlíky z polohrubé mouky

Suroviny:
voda, olej, sůl, mouka výběrová, droždí čerstvé, cukr

Přidat fotografie receptu