Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kureci kebab

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

indulina28 indulina28

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie525 kJ /
125 kcal
Bílkoviny1,99 g
Tuky10,54 g
Vláknina1,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrajime na vetsi kostky, dame je do predem hotove smesi z koreni. Je trochu ridka, ale jenom tak, aby se to hezky vsaklo do masicka, napichujem na spejle a dame do trouby upect. Ja jsem jako prilohu zvolila bramborovou kasi.

Zveřejněno 24. 7. 2011

Poznámka autorky indulina28

Koreni jsem davala od oka, ale muzete to tak nejak udelat jako ja, ty davky jsou tak priblizne a taky zalezi, kolik budete delat kusu, ja mela 10 ks a ta smes stacila ....a vysledek super vsem doma chutnalo, ze zase mame neco jineho ...:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kureci kebab

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VNG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kureci kebab

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VNG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:yes::yes::-K

ta bazalka je pod jmenem sweet basil...nevim jestli to mate v cr ale asi jo..jinak kolik presne toho koreni to nevim delala jsem to od oka a ty davky sou od oka kolik asi ceho ale ,na musite tak nejak inprovizovat :-))nebojte je to dobry diky za bodiky a pochavaly:-K

Rádo se stalo.

porada: Děkuju za podrobný výčet, ale jak se znám, stejně si to nebudu pamatovat. Stejně tam SWEET nevidím, no nic...;-) Já si pěstuju tu obyč a purple, třeba se sem časem dostanou i další...

Jo děvčata,to jsou mezery ve vzdělání :
Bazalka a její odrůdy
BLUE SPICE
Dekorativní a výrazně aromatická odrůda, sladce kořeněná vůně, připomínající perníkové koření. Rostlina má drobnější zelený list , purpurové lodyhy a růžové květy. Vhodná k okořenění ovocných salátů.

PURPLE RUFFLES
Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy.Netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.

SIAM QUEEN
Rostlina má tmavě zelené listy, výrazná nahloučená květenství s tmavě purpurovými listeny, růžové květy. Aromatická, kompaktní, velmi atraktivní bazalka, vhodná do truhlíků. Udržuje si tvar i bez zaštipování.

CINAMONETTE
Rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy. Bazalková vůně se zde mísí s tóny skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně.

COMPAKT
Drobnolistá bazalka vhodná i jako okrasná hrnková rostlina, kompaktní keříčkovitý vzrůst se zachovává i bez zaštipování. Aroma výrazně kořeněné.

DARK GREEN
Má velké tmavozelené listy, silně aromatické. Vhodná do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.

PURPLE OPAAL
Růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.

LETTUCE LEAF
Bujně rostoucí odrůda vysoká 40 – 50 cm, listy jsou světlezelené barvy, velké, široce oválné, s bublinatým povrchem. Charakteristické aroma, podobné jako u DARK GREEN, avšak jemnější. Bazalka vhodná k těstovinovým pokrmům.

LIME
Má menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Přichází zde výrazná citrónová vůně, tato odrůda je ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.

Kdo nemá mnoho místa, může vyset do jedné nádoby také směs různých bazalek. Semenáři na tyto pěstitele již pamatovali při sestavování sortimentu.
Nechceme–li o naše krásně narostlé bazalky přijít hned po prvním mrazíku, včas je v září při očekávaném ochlazení přeneseme do interiéru. Samozřejmě ji můžeme také pěstovat ve skleníku. Buď po celou vegetaci, nebo ji sem v září přestěhujeme. Když chceme jen krátce prodloužit jejich pobyt na záhoně, přikryjeme je na noc netkanou bílou nebo béžovou agrotextilií.

Běžně se bazalky vysévají na sklonku zimy. V nejtemnějším zimním období doporučujeme pěstovat mladou rostlinku raději se sazeničky.

Indulíno, tento recept znám a dělám, i když s jiným kořením a říkáme tomu "Kuřecí hadi". Stejně tak jako Eliza se ptám, co to je sladká bazalka:-? Znám jen jednu......dávám ti 4.boda:yes:

Prosím, ta sladká bazalka je překlep, nebo něco, co vůbec neznám?

No, taky se mi to moc líbí:-p

chocolate: Já bych to taky udělala tak baj očko, co já vím..ze 3 kusů prsíček?;-)

Nebylo by od věci uvést také kolik masa na toto množství koření..

Vypadá to dobře to co nejdřív vyzkoušíme :-):-p;-. Už jsem si to uložila do oblíbenej

To vypadá velice lákavě.:-D:-D Ukládám do oblíbených a dávám bodíka,:-K:-K:-KHned jak to půjde,vyzkouším.:-K:-K:-K:-K

Tématické fráze:
recept na kebab z kuřecího masa, kuřecí kebab recept, kuřecí kebab, kebab doma, kebab recept, purpurová barva jak vypadá, jak udelat kebab, jak vyrobit kebab, kebab v troubě, kebab z kuřecího masa, jak udelat doma kebab, koření na kebab, domaci kureci kebab, jak si doma udelat kebab, jak vypadá kebab, jak si udělat kebab, kebab z trouby, kureci kebab do trouby, jak udelat kebab doma, jak.udelat kebab

Suroviny:
prsa kuřecí, paprika sušená sladká, sůl, pepř, bazalka čerstvá, bujon kuřecí, olej, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu