Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhací bylinková růžička

Z jednoduchého kynutého těsta lze vykouzlit různé pochutiny. Jednou z nich je i tento koláč připomínající květ růže. Jednotlivé kousky těsta jsou promazány bylinkovým máslem a skládány do kulaté formy, ve které jej upečeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby kynutí

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 398 kJ /
2 963 kcal
Bílkoviny61,38 g
Tuky134,70 g
Vláknina19,10 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy366,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse rozpustíme ve vlažné vodě droždí, přidáme mouku, olej, sůl a vypracujeme v těsto. Necháme 30 minut vykynout. Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě poloviny, aby šlo lépe vyválet. Vyválíme pláty silné cca 5 mm a nakrájíme na obdélníčky velké zhruba 4x8 cm. Namažeme je bylinkovým máslem. Krok 3: Připravíme si kulatou formu, může být dortová a dno vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Vezmeme dva kousky obdélníčků a zahákneme je do sebe, viz obrázek. Poté už jen skládáme obdélníčky do mezer a ke konci už, jak to vyjde. Krok 5: Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C, 30 minut.

TIP: Jak připravit bylinkové máslo

Zveřejněno 24. 7. 2011

Poznámka autorky lemarti

Já jsem těsto připravila v pekárně ale i tak jsem těsto vyndala po půl hodině. Výborná záležitost ke grilování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhací bylinková růžička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgoW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhací bylinková růžička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgoW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

ježíš, ale to vypadá skvostně <3 taková jednoduchost a přitom to udělá parádu, jak na oko, tak i na zub :-D

Vypadá to úžasně :-K
Jaké bylinkové máslo používáte?

Výborný recept. Vyzkoušeno s velkým úspěchem.

Tak jsem právě dopekla a jde se k sousedům na grilovačku. Doufám že si neudělám ostudu, vyhledově je to nádhera přijde mi ale že to mám po krajích křupavý a v prostředku nedodělaný, no uvidíme až to vychladne :-8

:-Oto je krása:yes::-K

vypadá to krásně a efektně, určitě by šlo i z nějakého celozrnného těsta :-p

Je to skvělý nápad.Určitě vyzkouším.:yes:

lemarti: Tvůj recept se mi taky moc líbí a už minule jsem ho prostě musela obodíkovat:-));-):yes: Super nápad:yes:

Děkuji všem:-K:-K

Moc prima a originální recept.:yes::yes:;-)

:yes::yes:

:yes: nádherné!

Teda Leni,luxusní !!:-O:yes::yes:

Úžasný nápad! :yes:
Škoda, že si nepridala skôr, hviezdila by som v sobotu...

Tématické fráze:
trhací buchta, recepty trhací buchta, luxusní trhací chleb, trhaci bylinkovy chleb, slaná trhací buchta, bylinková buchta, bylinkové máslo recept, daniel ruzicka facebook, pul apart bread, buchta na grilovačku, trhací buchta slaná, slaná trhaná buchta, slané trhací buchticky, skládaný bylinkovy na chleba, listový trhací saláty, bylinkový skládaný chleba, recepty trhací chleba, trhací chleba top recepty, skořicové růžičky, trhací houstičky

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí, olej, sůl, máslo bylinkové

Přidat fotografie receptu