Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaová roláda s karamelovým krémem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 049 kJ /
1 685 kcal
Bílkoviny57,91 g
Tuky55,12 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 502 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy235,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli rozpuštěným sádlem. Krok 2: Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Upečený plát necháme chvilku zchladnout a srolujeme v roládu. Necháme vychladnout. Krok 3: Krém: kondenzované mléko vaříme ve vodě asi 2 hodinky, nejlépe den předem. Máslo s mlékem vyšleháme do pěny, potřeme vychladlý plát, srolujeme, celý povrch potřeme krémem a posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout.

Zveřejněno 26. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW9o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW9o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Evi upekla jsem roládu dle Tvého rcp, byla moc dobrá, posílám bod a foto, děkuji za rcp :yes::yes::-p:-p:-p:-K

Přidala jsem foto:-p:yes:

Já vařím kondenzované mléko v tlakovém hrnci 1 hodinu.Vařím s pravidelností 4 plechovky najednou a po vychaldnutí uložím v lednici.

varilamyskakasicku: ja varím dve hodiny v normálnom hrnci, celú, neotvorenú, úplne ponorenú konzervu. Oplatí sa uvariť aj dve, druhú pre ďalšie pečenie. Otvárať plechovku až po vychladnutí!
Myslím, že sa to dá aj v tlakovom, ale to nemám odskúšané.

To kondenzované mléko slazene se musí ´vzdy varit tak dlouho a co v tlakovem hrnci, to asi ne, takze vazne 2 hodky??Jejda, jejda, ja myslela, ze ho tam dám, jak ho otevřu??Porad mi a diky, chci delat i tu Marlenku a tak i proto, díky Iva:-K

:-K:yes:

:-p+2:yes:

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
kakaova rolada, vaření kondenzovaného mléka v tlakovém hrnci, roláda s krémem, recept na roládu s krémem, roláda s kondenzovaným mlékem, kondenzované mléko v tlakovém hrnci, roláda s karamelovým krémem, rolada bez mleka, roláda z kondenzovaného mléka, krém s kondenzovaným karamelovým mlékem, roláda s krémem z kondenzovaného mléka, recept rolada s karamelovym kremem, rolada skaramelovym krém, rolada s kondenzova, medová roláda s karamelovým krémem, krém s kondenzovaným mlékem, krém kondezované mléko s máslem, krém s karamelovým mlékem, recept s karamelovým mlékem, kakaová roláda recept 5 vajec

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, olej, máslo, mléko kondenzované, kakao

Přidat fotografie receptu