Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkoví"pinpongáčci"v zelených fazolkách

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 138 kJ /
3 618 kcal
Bílkoviny160,84 g
Tuky170,71 g
Vláknina71,08 g
Cholesterol 689 mg
Sodík 2,88 g
Sůl6,83 g
Sacharidy337,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny první uvedené suroviny smícháme,jako na sekanou a necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Mezitím si opláchneme a pokrájíme zelené fazolkové lusky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ještě v polovině překrojíme. Velký stroužek česneku širší plochou nože rozdrtíme a překrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do většího hrnce na rozpálený tuk na 5 minut osmahnout. Pak přidáme cibuli,po chvíli česnek, 3 minuty restujeme a přisypeme připravené fazolové lusky. Vše promícháme, nepodléváme (lusky pustí vodu) a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut. Na sporák si dáme další větší hrnec,naplníme litrem vody a dáme vařit. Krok 3: Z připravené masové směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pinpongového míčku-z uvedeného množství surovin mi vyšlo 19 kousků a dáme zavařit na 5 minut do nachystané vroucí vody. Poté vytáhneme a vývar uchováme. Krok 4: Ve 200 ml studené vody si rozmícháme"fix goulash",vlijeme do připravených podušených fazolek,dolijeme 300 ml vývaru z knedlíčků, pořádně promícháme, přidáme předvařené masové knedlíčky a za častého opatrného promíchání až ode dna provařujeme ještě 10 minut. Krok 5: Bude-li se vám zdát šťáva při míchání hustější,můžete si dle libosti doředit"knedlíčkovým"vývarem. Šťávu jsem už nijak nedochucovala a jako přílohu jsem podávala špecle,ale hodila by se i rýže.

Zveřejněno 26. 7. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

http://www.toprecepty.cz/recept/4231-specle-noky-s...

Další z mých"improvizací"při pohledu do ledničky.Máme rádi dobrou šťávu a tato kombinace všech surovin včetně"fixu"byla moc príma.

Zbytek"vývaru" jsem použila na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkoví"pinpongáčci"v zelených fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Vvq

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkoví"pinpongáčci"v zelených fazolkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Vvq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

lucie.stefanova:;-)děkuji,potěšilo mě to:-):-K

To vypadá výborně, úplně se mi na to sbíhají sliny :-):-) + 2:yes:

Děkuji za hodnocení;-)a hezké komentíky:-K:-))
Dnes se dojídalo a jídlo bylo,troufnu si říct lepší,než včera:-8Krásně zaleželo:-p:-)

Moc hezké:yes:

Anna Kocikova: Aničko, taková jídla my rádi, má to šťávu, maso a dobré fazolky-fakt pěkný i ten název:-) Máš 9.bod:yes:

Aničko,úplně mi to mezi tou spoustou receptů uniklo. Mleté máme rádi všichni,fazolky většina a máme jich mraky. Takže to stojí za vyzkoušení. Díky za inspiraci.;-):yes:

:-)Za komentáře i bodíky děkuji:-K:-K

:-p:yes::yes:+9

:-K;-):-p:-):-):yes:

:yes::yes:

:yes::-p, jako vždy dobrý receptík:-))

Jéé to bude dobrota:-p:yes:

Dobrééé :-p:yes::yes:

Vypadá to moc dobře:-p:yes:+2

:yes::-K

Tématické fráze:
zelené fazolky recept, zelene fazolky, zelene fazolky recepty, zelené fazolky s vinným klobásem, mlete maso zelene fazolky, ploché zelené fazolky, obsah tuku ve fazolkách, bylinkovi, zelené hrnce, keramicke bylinkove hrnce, ploché fazolky

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, česnek, vejce, mouka hladká, solamyl, koření gyros, rýže, čerstvé bylinky, fazolky zelené, slanina, tuk, cibule, česnek, gusto fix goulash

Přidat fotografie receptu