Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patatas à la Importancia

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 067 kJ /
733 kcal
Bílkoviny31,35 g
Tuky18,43 g
Vláknina12,41 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 495 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy90,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka. Krok 2: Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho. Krok 3: Dame rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka! Krok 4: Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku. Krok 5: Medzi tym na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak. Podlejeme vinom, nechame alkohol vyvarit, pridame oprazene zemiaky, petrzlenovu vnat, bobkovy list a zalijeme vyvarom, v ktorom sme rozmiesali trosku safranu. Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu, znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka, az sa nam stava zahusti zredukuje. Servirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo.

Zveřejněno 29. 7. 2011

Poznámka autora Nonya

Takze zemiaky vyprazane v trojobale a podusene vo vine so safranom.

Spanielska klasika "Patatas à la Importancia" alebo dulezite brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patatas à la Importancia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJpE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patatas à la Importancia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJpE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Tento recept určitě vyzkouším, moc se mi líbí..........:-K :yes:

jarda + ivan + maria a dalsie = mezsarosovaibolya = pusta *varecha,
Kedze tato uzivatelka, bola z toprecepty.cz a toprecepty.sk vylucena, jej prispevky su automaticky vymazuvane.

Z príma surovin moc hezky připravené jídlo:-p+12:yes:

jarda :
Hmm::-O:-O...jarda :-? ty ma daako moc dobre poznas nie si nahodou jarka : ;-), teraz naozaj musim tvrdo rozmyslat ktora to bola sorry.Alebo si z Anglickych stranok kde pisem kritiku na hotely a restauracie:-?
Ale vazne , ked je dlho clovek vonku tak sposob jeho vyjadrovania je nechtiac neprijemny, kombinacia bol som videl som a ovela horsia slovencina.Dik za upozornenie dam si viac pozor.
Preco viac nickov , neviem na ktorej stranke sa udomacnim.
Ked si si vsimol ja som nikdy nenapadol dakoho za Cesku alebo Slovensku kuchynu... lebo ju neviem.Ale tak ako si stojim za svojim na anglickych strankach ked dakdo vari totalny blivajz a vola to Cina so specifickym menom tak si poviem svoje aj na Ceskych alebo Slovenskych aj ked sa to vela ludom nepaci.
Cheers

Super, že jsi to vrátil. Vždyť by to byla škoda, je to úžasný receptík.:yes: A na neregistrované výpady nic nedej, to je jen projev zbabělosti. Posílám bod, jako snad každému z tvých výtvorů.++

Zajímavý recept,který tady určitě v tomhle provedení není. Já ho teda do repertoáru zkusím zařadit:-p:yes:

Nonya:Žijem na Slovensku, na juhu, u nás sú vysmážané zemiaky známe...ako decko som tým nebola nadšená, preto ich ani teraz nemám v repertoári.
Tvoj recept je úžasný, ako aj všetky ostatné.:yes:

Nonya:tak to jsem ráda,že jsi recept dal;-):yes:je to velmi zajímavý receptík;-)+1:yes:

Pridany naspat je to naozaj daco ine, aspon ja som sa s tym nestretol na Slovensku kde sa vypraza vsetko mozne ale nie zemiaky.

:yes:joooooooooo,dávám bod:-K

recept byl docela originální,škoda..:-((

recept vrátit, ale honem, páč měš zajímá;-):yes::yes:

Sprostej je akorát tak ten neregistrovaný jarda :-((:no: a mě velmi mrzí, že mi recept unikl...:-/

Nonya: Škoda, že jsi recept vymazal:-( Nešlo by ho, prosím, znovu vložit? Nevím, co neregi Jardovi vadí, je tady více uživatelů, kteří dávají své recepty i na jiné stránky a nic se neděje.:-K

Nonya:prosím tě, ty se koukám necháš velmi rychle odradit:-O:-Ojá bych byla pro kdyby jsi si to ještě rozmyslel a receptík dal sem,pokud je tvůj tak o.k. pokud je někde převzatý tak napiš zdroj;-):yes:

Recept byl hezký Nonya.
A od kdy je nějaký přisprostlý jarda (neregistrovaný/á) dráb, který určuje, který recept tu bude a který ne?

No takychto nijakych receptov ako tento kde brambory su smazene v trojobale a potom dusene vo vine so safranom je tu vela a jardovi sa nepacilo ze som to najpv publikoval aj na inej stranke.:no:

Nonya:nějak nechápu souvislosti:-O:-O:-Oproč jsi smazal recept:-?

Tématické fráze:
patatas a la importancia, la-patatas, česnek javan, patatas mojo, domaci patatas recept, příprava patatas

Suroviny:
brambory, mouka, vejce, strouhanka, víno, vývar, olej, cibule, česnek, bobkový list, sůl, šafrán, olej olivový, pepř mletý

Přidat fotografie receptu