Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská kudlaná

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 3 l polévky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 840 kJ /
918 kcal
Bílkoviny43,81 g
Tuky44,52 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 489 mg
Sodík 382 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy81,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, přilijeme vývar a řádně rozmícháme dohladka, přivedeme k varu. Přidáme kmín, houby a posléze i brambory nakrájené kostičky a vaříme téměř doměkka. Krok 2: Pak sejmeme z ohně a za stálého míchání vlijeme kefír, přivedeme opět k varu, vklepneme vejce a polévku dochutíme solí. Krok 3: Přidala jsem do polévky bobkový list a na závěr dochutila nejen petrželkovou natí, ale i pažitkou a sekaným koprem.

Zveřejněno 29. 7. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Zdroj: 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně v sekci: Z národních kuchyní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská kudlaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAr5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská kudlaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Velice dobrá a jednoduchá polévka.

:-)<3:yes::-K

Hledala jsem nejakou polevku z kefiru a tato, tez podle nazvu, mne zaujala. Jen jsem pridala cibuli do jiskoveho zakladu a kopr na ochuceni, houby cerstve. Jednoducha a vynikajici, proste dekuji.

Kulajdu vařím již pouze podle vašeho receptu, pouze na začátku dělám cibulovou jíšku. Polévka je bezvadná a vždy se povede:-))

:yes: tuhle baštu miluju, musím zase uvařit:yes::-K

Tuhle dobrou polévečku bych si i v tuto pozdní hodinu také dala:-p+8:yes:

michalik: Já jsem tuhle také pochválila:-K a připsala bod. A na rozdíl od tebe se vyjadřuji k receptu.

Eliza: ta tvoje onehdy přidaná koprová omáčka tu taky nebyla jako první recept na koprovku, a jak ti ji všichni vychválili...tak nejdříve bych si zametl před svým prahem.

polívečku znám,je dobrá a v naší rodině(tedy zejmína mnou:-8)moc oblíbená:yes::yes:
jo,je tu víckrát,ale to není sama,že;-):-?:-):-)
mě se líbí ten název:-D:-D:yes::yes:

Hezky vypadá, mám tenhle typ polévek mezi nejoblíbenějšími... ale také mi připadá, že je tu už zbytečně mockrát. S vejcem, bez vejce, s koprem, bez kopru, s bramborama atd.

:-Kvypadá pěkně:-*+6:yes:

To zní moc dobře:-p:yes:+1

Tématické fráze:
jihočeská bašta, kudlaná polévka, jihočeská kuchyně, polévka kudlaná, jihočeská bašta recept, jihočeská kuchyně recepty, jihoceska polevka, kudlana polévka recept, jihočeské polévky, jjihočeská kuchcyně recepty, polevka kudlany, recepty jihočeská bašta, jihočeská kuchyně-recepty, kudlany polévka, jihočeský polevka, jihočeská kuchařka, polévky jihočeské, recept jihoceska kudlama polevka, kudlaná omáčka, jihočeská kuchyně - recepty

Suroviny:
vývar, kefír, olej, máslo, houby, mouka hladká, kmín drcený, brambory, vejce, petrželka, sůl

Přidat fotografie receptu