Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové foukánky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 748 kJ /
2 808 kcal
Bílkoviny89,09 g
Tuky70,96 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 830 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy436,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, pocukrujeme špetkou cukru, zamícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 2: Brambory uvaříme den předem, oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme hrubou mouku, žloutky, zbylé mléko, špetku soli a rozpuštěné máslo, vše dobře promícháme. Krok 3: Přidáme kvásek a vypracujeme tužší těsto, které pak zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Krok 4: Z vykynutého těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme kolečka. Kolečka necháme na teplém místě ještě vykynout a pak je smažíme v dostatečném množství horkého oleje dozlatova po obou stranách. Krok 5: Hotové foukánky na chvíli položíme na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.

Zveřejněno 29. 7. 2011

Poznámka autorky hanahcotton

Foukánky proto, že smažením se těsto nafoukne a je uvnitř duté.

Na slanou variantu použijeme pórek + anglickou = orestovat na pánvičce. Vykrojíme větší kolečko, dáme lžíci náplně, přiklopíme druhým kolečkem a umáčkneme okraje. Smažíme po obou stranách. TUTO VARIANTU ALE VYZKOUŠENOU NEMÁM.

Základ receptu jsem použila ze zdroje - RECEPTY ONLINE.CZ

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové foukánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DqB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové foukánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Vyzkoušela jsem vščechny varianty, bez náplně,s povidlama i s anglickou.Ač jsem masožravec nejlepší byly bez náplně a ty s povidly.Jsou dost syté.Ta anglická dělala nafoukánky ještě víc mastné než jsou normálně.:-)

Hezký recept:-p+10:yes:A ta slaná varianta se mi také moc zamlouvá:-p:yes:

Pěkní foukánci+8:-D:-p:yes:

:-Kpěkní nafoukánci:-D:-)):yes::yes:+1

:-p:yes::yes:

Moc hezcí nafoukánci.Jsem zvědavá jestli se mi taky tak povedou.Dávám bodík a dík za recept.:yes::yes::-O:-D

hanahcotton:Tak tu slanou variantu prosím připiš Hani, to musí být také luxusní:-p:yes:.

hezcí nafoukanci:-D:-D:yes::-p;-)

chocolate:díky za upozornění...pórek a anglická je v jiné - slané variantě, kdy se foukánky plní;-):-K

Hani, co s tím pórkem?Není tam nějak navíc?

:-p:-p myslela jsem, že je to něco podobného, jako mí silvestrovští větroplaši, ale nejsou. Super nápad, Hani:yes:

Tématické fráze:
foukanky z bramborového těsta, smažení foukánci, slané bezlepkové palačinky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, máslo, droždí, mléko, cukr, žloutek, vejce, sůl, olej, marmeláda borůvková

Přidat fotografie receptu