Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský hřbet

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 778 kJ /
2 337 kcal
Bílkoviny67,42 g
Tuky52,14 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 412 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy387,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem uvaříme krém:
Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě. Krok 3: Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem. Krok 4: Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou. Krok 5: Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.

Zveřejněno 29. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGWp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížský hřbet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGWp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hezký moučník:-p+5:yes:

:-p:yes:

To vypadá úžasně :yes::yes:+

:-Kdneska je to tu samá dobrůtka ještě,že když člověk jenom kouká tak netloustne:-D:-D+1:yes::yes:

Tématické fráze:
pařižsky dort, pařižsky salat, srnčí hřbet s pařížskou šlehačkou, srnčí hřbet s krémem, srnci hrbet se slehackou, srnčí hřbet recept, recepty on line, hřbet za studena, srnci hrbet za studena, recept naparizsky hřbet, parisky hrbet, parížský cokoladovy korpus recept, srnčí hřbet ze šlehačky, pařížské řezy s malinami, šlehačkou hrbet, jak se dela pařižsky krem, srnčí hřbet plněný šlehačkou, pařižsky řez, recepty z čokolády, jednoduchý rychlý srnčí hřbet

Suroviny:
vejce, voda, kypřící prášek, mouka polohrubá, cukr, kakao, smetana ke šlehání, cukr, čokoláda na vaření, ztužovač šlehačky, šlehačka, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu