Hodně rychlá povidla
Povidla jsou tradiční český ovocný produkt, který se vyrábí ze švestek. Jedná se o hustou a sladkou směs, která vzniká dlouhým vařením. Povidla mají bohatou chuť a výraznou vůni, a jsou oblíbenou součástí české kuchyně, kde se používají například jako náplň do koláčů nebo buchet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,50 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 375,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Moje poznámka
Hodně rychlá povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wn6X
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 9 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 10 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 13 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
povidla,
povidla recept,
vaření povidel,
jak zahustit povidla,
čím zahustit povidla,
recept na povidla,
třešňová povidla,
recept povidla,
čim zahustit marmeladu,
řidká povidla,
jak zahustit řídkou marmeládu,
rychla hruskova povidla,
čím zahustit řídká povidla,
recepty povidla,
zařízení na vaření povidel,
třešňová marmeláda s peckami,
recepty z povidel,
povidla a zdraví,
čím zahustit švestková povidla,
jak se vaři povidla
Komentáře (30)
Jo počkej, už to vidím,, "po částech ručně pasíruju" aha, to jsem fakt nedočetla, pardon
nevydržela jsem a jednu malou skleničku povidel jsem otevřela, chuťově výborná, ale mohla jsem je tam ještě chvilku nechat. Nic jsem nezavářela a sklenička byla přichycená. Ještě se Vás všech zeptám. Někde jsem četla, že řidký džem se před použítím dá zahustit solamylem. Myslíte, že by šla i tato povidla? Mám obavu, když je budu dávat třeba na koláče, že budou ztékat. Přeji hezký den
tak Vás jdu seznámit jak dopadla povidla. Švestky jsem rozmixovala bez přidání vody a šlo to lehce. Na 2kg švestek jsem dala 2 hrníčky cukru krystala a přidala 0,5 dl octa. Dala vařit a občas promíchala. Nic se nepřipalovalo, ale musela jsem je vařit 3,5 hod., protože po 2 hod. byla stále řídká jako polévka. Ještě teplé nandala do sklenic, zavíčkovala, otočila dnem nahoru, zabalila do deky a nechala do rána. Tak uvidím co to udělá. Dneska ve sklenici vypadají moc dobře a chuťově bala také dobrá.