Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí krk na česneku

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 885 kJ /
1 407 kcal
Bílkoviny12,99 g
Tuky127,53 g
Vláknina24,15 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,44 g
Sůl6,00 g
Sacharidy47,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem, posolíme a posypeme kořením na divočinu. Krok 2: Cibuli, zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do pekáče. Přidáme bylinky a koření. Maso podlijeme trochou vývaru, dáme do trouby předehřáté na 250°, pečeme asi 30 min., pak ztlumíme na 190° a za občasného podlévaní a přelévání výpekem dopečeme. Krok 3: Když je maso měkké, tak ho vyndáme (udržujeme v teple). Výpek přecedíme, propasírujeme, necháme zredukovat, vložíme zpět maso a obědváme.

Zveřejněno 30. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí krk na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6WJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí krk na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k6WJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Kemars: tak buďte první:-D:-K

Tak jsem si bláhově myslel, že tady v komentu už někdo napsal, že to zkusil a jak to chutnalo a ono nic.:-//

Už se peče a úžasně voní:-)

Zítra bude!!!Dostali jsme srnku od dědy myslivce!Je to pochoutka!:-*

Zítra jdu vyzkoušet, tak uvidíme, jak to dopadne ;-)

Anna Kocikova:děkuji:-*

Panečku:-8mňam:-p+4:yes:Hned bych si dala:-p

varilamyskakasicku:děkuji snad se ti někdy zadaří ochutnat:-*

:-p:-)Krásné, ale jak bych si moc dala to srnčí??Neznám to vůbec, jéjda, kež bych to mohla někde ochutnat.:-K:-K:yes:

spagetka:děkuji

Simona Kucerova:děkuji Simčo taťka dělá v práci s chlápkem on dělá do myslivosti takže nám vždy něco střelí je to výhoda a ani to není moc drahé:-))

Pěkný receptík,ale kde vzít srnce;-)mám ráda zvěřinu a tak bych si hned dala:-p+1:yes:

Ještě sehnat toho srnce a je to ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
srnčí krk, srnčí krk recept, srnčí krk recepty, srnčí krk pečený, pečený srnčí krk, srnčí maso krk recepty, recept na srnčí krk, recepty srnčí krk, jeleni krk recept, pečený jelení krk, recept srnčí krk, recepty na srnčí krk, srnčí pečeně recept, srnčí pečeně, jelení krk recepty, jelen na česneku, srnčíkrk, srnčíkrk, jelení krk, jelen krk

Suroviny:
krk srnčí, cibule, česnek, šalvěj, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, jalovec, pepř celý, slanina gazdovská, sůl, koření na divočinu, bujón

Přidat fotografie receptu