Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky z krkovičky v kapustovém lůžku

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 85 min

85 min (85 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 788 kJ /
1 622 kcal
Bílkoviny17,91 g
Tuky141,74 g
Vláknina19,73 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,78 g
Sůl6,91 g
Sacharidy62,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z hlávky kapusty si oddělíme 4 listy, vyřízneme tvrdou středovou část a listy necháme 3 minuty v otevřené nádobě povařit, aby vyprchalo "kapustové aroma". Krok 2: Hlávku kapusty rozpůlíme, vyřízneme tvrdý středový košťál, každou polovinu rozřízneme na 3 díly a dáme do většího hrnce do vařící osolené vody 5 minut nezakryté povařit. Krok 3: Připravíme si větší kastrol nebo zapékací nádobu, po 5 minutách kapustu scedíme a přendáme do připravené zapékací nádoby. Krok 4: Plátky krkovice opláchneme, osušíme a nejlépe přes potravinářskou folii naklepeme (můžeme také strčit do igelitového svačinového sáčku a naklepat v něm). Krok 5: Osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletým zázvorem. Prsty všechno koření do masa hezky vetřeme. Krok 6: Na každý rozklepaný a okořeněný plát krkovičky dáme 2 plátky anglické slaniny, na polovinu složený spařený kapustový list, opět 2 plátky anglické slaniny, proužek červené papriky a všechno srolujeme do závitku, který zpevníme buď speciální jehlou na závitky, ale postačí omotat nití. Jde to velice lehce, ze závitků nám nemá co vytéct, tak se toho nebojíme. Krok 7: Zapneme si troubu na rozehřátí a na sporáku ve 2 dl vody si necháme rozpustit kostku masoxu. Krok 8: Cibuli a česnek si oloupeme a nakrájíme - cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Krok 9: 150 g slaniny nakrájíme na drobnější kostičky a dáme na větší pánev na 1 PL oleje osmahnout - asi tak 4 minutky. Krok 10: Pak přidáme cibuli a česnek a restujeme další 4 minuty. Krok 11: Poté vše vařečkou nahrneme k okraji pánve a postupně vložíme utvořené závitky, které necháme z každé strany po 2 minutách zatáhnout(do šedavé barvy); nebo po orestování slaniny, cibule a česneku tuto směs přendáme do zapékací nádoby na připravenou kapustu, na pánev dáme ještě trošku oleje a až bude rozpálený, tak na něm závitky opečeme 2+2minuty. Krok 12: Zatáhlé závitky rozložíme na kapustu, zalijeme 2 dl předem rozvařeným masoxem, přiklopíme víkem (pokličkou) vložíme do předem zapnuté trouby a na plný výkon pečeme 30 minut. Krok 13: Pak troubu ubereme na poloviční výkon a stále zakryté pečeme dalších 20 minut. Krok 14: Pak odstraníme víko a 10 minut necháme na poloviční výkon trouby dopéct. Hotová šťáva se nemusí nijak dochucovat, závitky, kapusta a masox to udělají za nás. Krok 15: Podáváme s vařeným bramborem, ale určitě by se hodil i bramborový knedlík.

Zveřejněno 31. 7. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Jídlo vypadá trochu složitě,ale opravdu je to jednoduchá záležitost,která po zhotovení a hezkém naservírování vypadá chutně.Měli jsme chuť na něco s kapustou a chtěla jsem,aby to bylo"kapustové"ale trošku netradiční.Pochutnal si jak jazýček,tak i oko:-)

Já jsem si maso naklepala a okořenila,trošku pokapala olejem,navrstvila na sebe do krabičky a nechala přes noc uležet v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky z krkovičky v kapustovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6wA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky z krkovičky v kapustovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6wA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-p:-p:-p:yes::yes:

:-)Díky moc:-K:-KVždy mě vaše milé komentíky potěší;-):-))
Šenky-budeme se muset někdy domluvit a bříška si nacpat hromadně:yes::-D

Aničko, :-p :-p :-p . Tvůj receptík si ukládám. :-)) Kapustu máme rádi. Včera jsem dělala kapustovou polévku, příště pak udělám plněný závitek v kapustovém lůžku. :-)) Oceňuji zejména fotopostup s podrobným popisem. :yes: :yes: :yes: Opravdu jsi si dala záležet. :yes: Klobouk dolu.:-) Posílám +12. :-))

Aničko, až utrhnu kapustu, určitě vyzkouším, protože dobrých závitků není nikdy dost;-):-p:yes:

Moc pěkné Aničko, :-K:yes:

Závitky jsou u nás oblíbené a ty tvoje vypadají opravdu skvěle a skvěle budou i chutnat:-p Dávám ti 8.bod:yes:

Ani:-K,paráda:yes: To bychom si pochutnali a neříkej dvakrát nebo šup a máš nás doma,je to přes kopec...:-D:-D

Špagi,Pipre,Sůvičko děkuji;-):-K
Pipre-je to opravdu hodně jednoduchý závitek a dokupy s tou anglickou a kapustou má príma chuť.A celkem dobře se to i zabalovalo:-)

Posílám 7. bodík :yes:. Chutné fotky, poctivě rozepsaný recept. :-K
Opravdu pěkné. :-K

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Ani, moc se mi recept líbí. :yes:Bodík jsem dala dřív

Jste moc príma;-):-))A za milé a vtipné komentáře i přidané bodíky děkuji:-K:-K
Colombo:-D;-):-DTo víš,že obřík nepřišel i když jídla bylo dosti:yes:To je porcička pouze pro foťák,pak jsme se poctivě s manžílkem rozdělili:-)on celý závitek a půl a já zbývající půlku:-))Byly to opravdu i tak velké porce a oba jsme si nacpali pupíky:-8:-D
Kdo chcete a máte to blízko,honem pojďte,jsou ještě 2 velké porcičky;-)

To byl u Vás na obědě obr Balibul?:-D:-D:-D To je teda porce. Nádherné jídlo a ta chuť prostupuje monitorem:-)):-)):-))

vymazlený receptík Ann:-K:-K;-):-p:yes:

Ach, jo:-! Ani moc hezké a také mám vše doma, dej mě sílu někdo:-O, abych to zítra zvládla:-D, zkusím, ale nemám tolik nálady, abych se věnovala jednomu "obídku", který vypadá a je velice:-p:yes: Aničko, vydej "kuchařku" a pak nám ji pošli, jo:-?:-)):-K

Tématické fráze:
závitky z krkovičky, vepřová krkovička, veprové závitky, recepty z vepřové krkovičky, vepřový závitek z krkovice, závitek z vepřové krkovice, závitky z krkovice, závitek z krkovičky, recepty z vepřové krkovice, vepřová krkovice na pánev, kapustovy zavitek, zavirky z krkovičky, vepřové závitky recepty, obed z krkovicky, závitky z krkovičky, vepřová krkovička recepty, krkovice závitky, vepřová krkovice recepty, veprova krkovice s ruzickovou kapustou, krkovička s růžičkovou kapustou

Suroviny:
kapusta, krkovice vepřová, slanina anglická, paprika čerstvá červená, slanina, olej, cibule, česnek, masox, voda, zázvor mletý, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu