Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

3D Hrad s drakem

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubutop bubutop

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie67 756 kJ /
16 194 kcal
Bílkoviny260,81 g
Tuky840,21 g
Vláknina58,80 g
Cholesterol 3,20 g
Sodík 2,30 g
Sůl6,50 g
Sacharidy1 869,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot:Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prášky do pečiva, vodu, přidáme citronové aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z bílků s polovinou cukru a opatrně vmícháme do těsta ručně. Pečeme na dvou plechách světlý a tmavý zvlášť z poloviny těsta na pečícím papíru. Krok 2: Krém banánový: Je to úplně jednoduché, ale hlavně výborné. Všechny suroviny - puding, máslo, banány - musí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou, aby se krém nesrazil. Hotový vychladlý puding vyšlehejte. Zvlášť vyšlehejte máslo, přidejte rozmixované banány (počet opravdu záleží na individuální chuti každé z vás). Potom zašlehejte i puding (případně trochu přislaďte). Nebojte se nejdříve poměrně řídké konsistence - po chvilce šlehání krém opravdu ztuhne. Musím říct, že se s ním pracuje mnohem lépe než třeba s čokoládovým. Opravdu je tuhý, neteče, hezky drží tvar. Krok 3: Krém vanilkový: Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500-600 ml na oba dohromady. Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového cukru, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí. Krok 4: Mléčný marcipán: Sušené mléko a cukr v míse pořádně promícháme a zbavíme hrudek, přidáme ostatní suroviny a ručně hněteme těsto, napřed hrudkovatí a po chvíli se začne spojovat. Pracovní plochu si posypeme moučkovým cukrem nebo když hodně lepí troškou solamylu a propracováváme až se vše spojí v pevnou hmotu. Můžeme několikrát namočit ruce do vody a propracovávat, v žádném případě nepřidávat další vodu po lžících. Sice by se lépe pracovalo, ale marcipán by byl řídký a tekl by na dortu a figurky by nedržely tvar. Krok 5: Rady: Na potahování dortu si dělám o trošku měkčí hmotu a na figurky hutnější. Marcipán ze šuš. mléka není úplně bílý, potřebujete-li bílý, musíte přidat bělobu. Chcete-li barevný, tak po vypracování těsta vmícháte barvu dle potřeby (práškové v sáčcích, gelové, pudrové). Práškové obyšejné potr. barvy rozředíte v pár kapkách alkoholu-nejlépe vodka.

Zveřejněno 31. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

3D Hrad s drakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GpM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

3D Hrad s drakem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GpM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Hana: recept s postupem jsem přidala, hezký den:-K

Je krasny, ale proc tu nemate recept? je hezke, ze se pochlubite..ale tohle je stranka s recepty:-S

To je nádhera :yes:. Klobouk dolů.:-)

Hella:moc děkuji, ne, jsem samouk amatér, ale moc mě to baví vymýšlet nové věci pro radost :yes::-K:-K:-K

Opravdu precizní práce. Nejsi profesionálka? :yes:

:-O:-O:-O:-O Naprosto dokonalé:yes::yes::yes::yes::yes:

Úžasné!!!! :-O :yes:

michaela 8. 8. 2011 15:30
Moc hezky :yes::-O:yes:

:-O:yes: to je nádhera:yes::-K

Páni, ten ale je! :yes::-)):yes:

juu to je nádhera:yes::yes::yes:+:-K

Svetlana:moc děkuju:-K

Simona Kucerova:jestli talent, to nevím, ale trpělivosti chce hodně, děkuju;-):-K

AniCiz::-D však ho oslavenec ani baštit nechtěl, aby ho nezničil, ale stejně ho musel na konec obětovat:-D:-D:-K

pipre:moc a moc děkuju:-K

AA:ano, je to k jídlu a jediné, co je horší jsou potr. barvy, jinak je to jen, piškot, domácí krém, ovoce, med, cukr, kakao atd., takže nic špatného a hlavně, vše co se normálně baští ve všem:yes::-K a chutná báječně, to mi věřte:yes:

hoskovavl:moc děkuju:-K

Jana Remkova:Jani, moc děkuju, jsem takovej cukrovej maniak;-):-)):-K

Anna Kocikova:Aničko děkuju, radost byla obrovská k mé spokojenosti;-):-K

Bibinka:Bibi, já moc děkuju za pochvalu, mě právě to piplání děsně baví:yes::-K

Marta008:Marti moc a moc děkuju:-K:-K

Cleonka:děkuju, já bych taky chtěla, aby mi ho někdo upekl a daroval, bývá to opačně:-):-K

Jenny:děkuju:-K

Sarovka:děkuju:-K

Vám všem,:-K moc a moc děkuji za vaše milá hodnocení a přeju hodně moc dobrých receptíků na cokoli dobrého:yes::-K:-K:-K:-K:-K

Na každém dílku, které je děláno s láskou, je to vidět:-K:yes:

:yes:+18:yes:

to je nádherný a roztomiloučký dortík..chci taky takový dostat ;-( :-K:yes:

Stáni ten je neskutečně krásnej :yes::yes: Dávám bodík a ten jeden je opravdu málo :-8 krása, krása, krása :-D

Tématické fráze:
dort s drakem, dort marcipánový hrad, dort ve tvaru hradu, dort hrad, dorty s drakem, dort hrad s drakem, dort hrad s postupem, dort tvar hradu, hrad z marcipánu, dort ve tvaru draka, dort drak, 3d dort drak, marcipánový dort hrad, dorty ve tvaru hradu, recept na 3d dort hrad, drak z marcipanu, hrad z cukru, dort hrad postup, dort s draky, formy na dort 3d

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, olej, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, pudink banánový, mléko, máslo, banán, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, čokoláda, mléko sušené, cukr moučkový, med, olej, voda, mandlové aroma, potravinářské barvivo, solamyl, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu