Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dia koláč z bramborového těsta s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 menší koláč

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 953 kJ /
1 184 kcal
Bílkoviny26,68 g
Tuky51,21 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy139,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme Heru, uvařené, vychladlé a nastrouhané brambory, sladidlo, žloutek a vypracujeme těsto. Dáme je na cca 20 minut do lednice. Krok 2: Koláčovou, nebo dortovou formu vymažeme a vysepeme. Krok 3: Těsto rozdělíme na 2 přibližně stejné díly a z každého z nich si vyválíme kolo cca velikosti dortové, nebo koláčové formy. Můžeme si kruh na těsto obkreslit podle formy.Jeden vyválený díl dáme do formy a konce trošku povytáhneme. Krok 4: Natřeme jej tvarohovou náplní a přikryjeme druhým těstem. Bílkem potřeme povrch koláče a posypeme jej nasekanými oříšky. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 25 minut.

Zveřejněno 1. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dia koláč z bramborového těsta s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nG05

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dia koláč z bramborového těsta s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nG05

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

:-pDalší príma dobrůtka:yes:+10:-p

chocolate: Hezky napsané, od TEBE, prima, jsem na tom jako Jana, recepty mi litají v 5 časopisech po celé ČR, už 3 roky nejmene a je pohoda a ohlas mnoha lidiček,ze všech stran pak volaji, je to i milé ocenění vytisknou to vše a tady jsou takové diskuse, proč? Prostě udelá se rcp, a dá se, a bud to nekdo zkoukne a líbí a je rád , založí si jej,anebo at jde dál? Je to pěkné a pro mne třeba novinka, nebot zde nelitam po strankách jiných, jen jsem zde:-K:-):-K:-K

xx: moc se omlouvám, že zde není zdroj, který, jak určitě víš, pokud nás sleduješ, VŽDY uvádím!!! Jedno vím určitě, není opsán z receptů.cz!!! Tyto recepty si hledá můj přítel sám, o nějakých zdrojích nepřemýšlí, je mu to fuk, hlavně, že jsem schopná mu uvařit-upéct podle toho, co si vytiskne. Vím, že se pohybuje na stránkách..."diabetes a já", nebo takového něco. Jenže on neví, že měl pro mne extra napsat na papírek zdroj. Takže je docela možné, že recept na receptech.cz je také kopírován, když připustím, že v receptu, který uvádím je jasně napsáno-"citronová tresť";-) Autorovi-autorce se omlouvám a pokud zde recept najde, nemám problém uvést její-(ho) jméno;-) Jinak děkuji za všechny komentáře a za ten zdroj se omlouvám.;-)

senky:souhlasím s tebou Senky i pro mne DIA recepty jsou přínosem,jelikož jsem též v diabetu začátečníkem.Jsem ráda,že se tu tyto recepty objevují:yes:bez ohledu na to odkud recept je a kdo ho vymyslel.;-)
Jani díky :yes:+1

Jani,díky za DIA inspiraci:yes::yes:,nikdy jich není dost:-K

A jen tak mimochodem pro XX: je mi úplně jedno, kde má recept zdroj,tolik času nemám, abych prošmejdila všechny receptweby .
Pro mě,jako diabetičku začátečnici, je důležité,že se Janča R. s námi o recept podělila. ;-)

XX:Takže nepochopil/a sorry, tím končím debatu o vymýšlení receptů, názvů a variant.

Kdo vymyslel řízek to opravdu netuším, ale kdo vymyslel tento koláč to vím naprosto přesně. Jen s tou nepatrnou změnou, že v tvarohu není citronová tresť, je tam kůra a ta stačí, ale je tam vanilková tresť místo vanilkového cukru. Koláč je opravdu noc dobrý:-8

XX: Fajn, kdo vymyslel řízek? To jednou takhle praotci janečkovi spadnul kus mamuta do ohně, on ho vytáhl a ejhle, dalo se to kousat. Pak to obalili v hlíně, trávě a už tu byli obměny a protože existoval výměnný obchod, oni za kus soli, která byla vzácná, vyměnili recept. Zjistili, že se solí to je jéště lepší a už se vymejšleli varianty... pochopil/a jste, ćo chci říct?
Janě R. se omlouvám, tohle by sem nemělo patřit, ale třeba se někomu rozsvítí :-K

spagetka::-D:yes:
Já nevím jak vás, ale mě už otravuje to šmejdění, kde kdo recept objevil, pokud má jeho autor svůj popis a vlastní foto.Já osobně chodím jen na TOPky-co se děje a uveřejňuje jinde netuším, navíc téměř denně dostávám různé kompilace receptů mailem a třeba naše Jana R. je častým autorem receptů (ač o tom možná ani neví a její autorství tam nikdo nezmiňuje).Jančiny recepty rotují republikou a řeší to?Ne, protože má rozum:-K.

Ano, ale bylo by slušné napsat zdroj do receptu.Možná ho ale paní vymyslela úplně stejně......

xx:noa? Tím jsi chtěl/a říct co? Každý recept má zdroj, přinejmenším u pračlověka Janečka.

Moc pěkné Jani, zkusím ho co nejdříve:-K;-):-) že ty chceš zhubnout do plavek:-K:-K:-)):-)):yes:

Tanicka: Já jsem ho nejedla, ani kousek jsem neochutnala. Ale Přítel říkal, že byl vynikající a byla tady kámoška a je po koláči, :-) takže byl asi fakt dobrý;-).Není nějak velký, takže ke kafi akorát;-)

Moc hezké, ukládám. Jak chutná takové těsto? Není cítit po bramborách:-)?

Tématické fráze:
dia tvarohovy kolac, dia koláč s tvarohem, dia koláč, dia koláče, dia koláče tvarohové, tvarohový koláč dia, dia tvarohove kolace, tvarohový dia koláč, bramborový kolac, koláč z bramborového těsta, dia koláče s tvarohem, dia tvaohovy kolač z brambor, tvarohovy kolac z bramboroveho testa, bramborove testo na kole, recepty koláč z bramborového těsta, jedno testo na vsechno, dia bramborový koláč, bramborové dia sušenky, dia jablečný koláč s tvarohem, bramborové těsto na koláč recept

Suroviny:
mouka polohrubá, brambory, tuk hera, sladidlo clara, žloutek, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, sladidlo clara, rum, kůra citronová, tresť citronová, bílek, oříšky

Přidat fotografie receptu