Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s karamelem

Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše strávníky.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 739 kJ /
416 kcal
Bílkoviny2,64 g
Tuky26,57 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy40,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku dáme máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibulku, pak přidáme cukr a svaříme na světlý karamel. Přidáme mouku, a vše zalijeme vývarem. Krok 2: Přidáme koření a vaříme asi 15 minut. Pak přidáme rajský protlak, krátce povaříme, nakonec přidáme lžičku hořčice. Krok 3: Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.

TIP: Jak udělat tu nejlepší rajskou omáčku

Zveřejněno 23. 7. 2008

Poznámka autorky Hella

Kdo se přece jen bojí karamelu, můžete ho zkusit takto:

http://www.toprecepty.cz/recept/14960-karamel-z-mi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYOg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s karamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYOg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Dobrý den, z rajské omáčky jsem už pomalu měla "trauma", protože podle žádného receptu nechutnala manželovi tak, jako ta z dětství:-8, až ta podle vašeho receptu:yes: včera jsem jí zkusila a už nebudu vařit jinou.....opravdu výborná a snadná, moc děkuji a všem doporučuji :yes::yes::yes:

Ten karamel je na prd,dělá se máslo+cukr+ocet,aby ste dosáhli tu správnou chuť,po 35letech zkušeností.To je karamelový základ do omáček.Jen to zkuste a uvidíte.Ocet až nakonec,on se odpaří a teprve pak to má tu správnou karamelovou chuť,dobrou chuť.

Moc dobrý recept. Dnes jsem zkoušela mou první podle tohoto receptu a maximální spokojenost

Smetana jakákoliv, většinou dávám 12 %, nebo jakou mám právě otevřenou

A jaka smetana? 12% do omacek?

rajska je vynikajici.Pridala jsem vic cukru a dala trtinovy.Jinou rajskou uz nedelam jen tady tu!

Výborná! Děkuji!:-)

Tak tento recept určitě brzy vyzkouším, vypadá opravdu lákavě. Bude to moje první rajská, tak snad se povede:-). Díky moc za inspiraci:-)

Barbora: Tohle je počítáno asi na 4 porce, takže toho vývaru bude asi 3/4 litru. Něco se vyvaří, něco dodá smetana, podle toho, na kolik té omáčky jste zvyklí.

Kolik se má dát toho vývaru? děkuji

Výborný recept....myslela jsem, že rrajsku umím,ale toto je o třídu výš...děkuji!!!:yes::yes:

Výborná omáčka všichni se jen olizovali posílám bodík:-)):yes:

Petr: Díky za upozornění, už jsem to opravila. Tohle je takový zjednodušený postup, ale je možné i udělat si karamel zvlášt a osmaženou cibulku pak zasypat moukou a karamel přidat nakonec.

Petr: jasně, zesklovatět před cukrem ;-):yes:
Hella to doplní, že jo? :-D

Dobrý den,

promiňte, ale v ingrediencích je i jedna cibule, ovšem v postupu už o ní není zmínka. Mám jí nechat zesklovatět na tom másle ještě před přidáním cukru?

Tématické fráze:
rajská omáčka recept, rajská omáčka, karamelova omačka, omáčky recepty, karamel do omáček, recepty omacek, svíčková omáčka s karamelem, rajská ze školní jídelny, karamel na rajskou, karamelova rajska omacka, skolni rajska omacka, rajská polévka s karamelem, rajská omáčka ze školní jídelny, školní rajská, rajská omáčka karamelová, recept na rajskou omáčku, rajská omáčka jako ze školní jídelny, karamel do svíčkové, karamelova omáčka, rajská polévka z karamelu

Suroviny:
máslo, cukr, mouka hladká, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, tymián, koření hřebíček, hořčice, smetana

Přidat fotografie receptu