Suroviny
Porce: na 15 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 579 kJ / 5 397 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,14 g |
Tuky | 215,42 g |
Vláknina | 26,40 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 342 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 733,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě nakynout.
Krok 3: Na drobenku smícháme mouku s cukrem a máslem. Prsty promneme a vytvoříme drobenku.
Krok 4: Vykynuté těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem (může být i vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou) a rukama je rozlačíme po celém plechu. Obložíme ovocem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout na plechu.
Krok 5: Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut. Ihned po vytažení koláč pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Zveřejněno 2. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJqz
Moje poznámka
Koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJqz
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 5 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 30 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 39 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 44 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
dýňový koláč s drobenkou,
koláč s drobenkou,
drobenkový koláč,
švestkový koláč s drobenkou bez drozdi,
jak udělat kvásek na koláče,
kolac z hrube mouky,
kvasek na kolac,
kvasek na kolace,
koláč z moruše,
jak udělat kvásek na koláč,
moruše koláč,
koláče z hrubé mouky,
moruše použití recepty,
kynutý koláč z hrubé mouky,
kolac s moruše,
jak připravit drobenku,
kvásek do koláče,
jak připravit kvásek na koláče,
koláč s hrubé mouky,
drobenka na koláč
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr krystal,
mléko,
vejce,
máslo,
droždí,
ovoce,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo,
máslo,
rum
Komentáře (7)