Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s drobenkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verunka.jaskova verunka.jaskova

Snadný

Doba přípravy 40 minut + doba kynutí těsta

40 minut + doba kynutí těsta

Suroviny

Porce: na 15 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 579 kJ /
5 397 kcal
Bílkoviny118,14 g
Tuky215,42 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 342 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy733,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě nakynout. Krok 3: Na drobenku smícháme mouku s cukrem a máslem. Prsty promneme a vytvoříme drobenku. Krok 4: Vykynuté těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem (může být i vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou) a rukama je rozlačíme po celém plechu. Obložíme ovocem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Krok 5: Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15-20 minut. Ihned po vytažení koláč pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Zveřejněno 2. 8. 2011

Poznámka autorky verunka.jaskova

Pokud na tento koláč použijeme hrušky, je výborné zapracovat do drobenky hrst mletých ořechů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJqz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJqz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dala jsem víc polohrubé, hladké tak 2 hrsti, všechno od oka :-). Mám na něm švestky i borůvky. Dovolím si přidat foto.
Ještě k té mouce. Moje teta mi vždycky říkala, že hrst dvě hladké mouky dává vždycky, že těsto je mnohem jemnější. A má pravdu :-)

Jana Remkova: Taky jsem to už slyšela, a to ve vztahu ke smaženým vdolečkům. ;-)

verunka.jaskova: a z jakého důvodu se použijí dva druhy mouky, jaký je rozdíl v jejich použití

Anna Kocikova:S hruškama je výborný a když se přidají do drobenky ořechy a zakápne se to rumem, tak je naprosto bezchybný!

:-p+2:yes:s hruškama musí být také dobroučký:-p;-)

Ano, máte pravdu, dělala jsem jej taky půl na půl. Použila jsem meruňky na jednu půlku a na tu druhou jsem dala moruše!Koláček byl výborný a jen se po něm zaprášilo!:-)

Jéé, dneska sem dělala úplně stejnou kombinaci - kynutá napůl s borůvkama a napůl s broskvema :-) Ikdyž na Vaší fotce jsou asi meruňky..možná. ;-) Každopádně kynutý koláč to je osvědčený receptík! :yes:

Tématické fráze:
dýňový koláč s drobenkou, koláč s drobenkou, drobenkový koláč, švestkový koláč s drobenkou bez drozdi, jak udělat kvásek na koláče, kolac z hrube mouky, kvasek na kolac, kvasek na kolace, koláč z moruše, jak udělat kvásek na koláč, moruše koláč, koláče z hrubé mouky, moruše použití recepty, kynutý koláč z hrubé mouky, kolac s moruše, jak připravit drobenku, kvásek do koláče, jak připravit kvásek na koláče, koláč s hrubé mouky, drobenka na koláč

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr krystal, mléko, vejce, máslo, droždí, ovoce, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, máslo, rum

Přidat fotografie receptu