Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kavkazský šašlik

Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha rodinách nejen na Kavkaze. Zajímavá chuťová varianta bude jistě vyhovovat i vám.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min +12 hodin marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, +12 hodin marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a citrony nakrájíme na silná půlkolečka. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, přibližně stejné velikosti. Krok 3: Do nakládací nádoby rovnoměrně klademe maso a prokládáme cibulí a citronem, přidáme bobkový list, posolíme, popepříme a vše prolijeme minerálkou. Zatížíme, aby maso zkřehlo, přikryjeme a necháme marinovat, nejlépe 12 hodin. Krok 4: Maso napichujeme na špízové jehly, nebo nehořlavé špejle a grilujeme. Příloha: bílé pečivo, zeleninový salát.

TIP: Jak připravit špízy

Zveřejněno 3. 8. 2011

Poznámka autora pbarva

Já jsem dělal ještě klasické špízy, tak jsem využil naloženou cibuli na tuto záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kavkazský šašlik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Xnj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kavkazský šašlik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Xnj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Zde můžete vidět video recept www.youtube.com/watch?v=fO3PXuVD1hc&t=6s

Ahojky,moc děkuji za recept :-)

Tohle nemá s Kavkazem nic společného.

pbarva:
Ak podla Vás nezálezí na názve, tak tam názov, o ktorom nemáte ani potuchy, jednoducho nedávajte.
Uz Vám tak odpovedám na Vás druhý recept a dalsie uz nemienim ani cítat.:no:

pbarva: Ano, tento recept je opravdu zbytečný:no:

Tak toto opravdu s kavkazským šašlikem souvisí jen velmi vzdáleně:-// Ani suroviny, ani příprava se neshodují. Toto je klasický špíz ze čtyřky v Horní, Dolní. Nedělejte z lidí pitomce:-!

Již jsem to tu psal jednou, nezáleží na názvu ale na chuti, kdo se chce zaobírat zbytečnostmi, nechť je libo :-K

Nechápu ten název "Kavkazský" ... Tohle nemá s pravým šašlikem z bývalého státu Rus.Fed. nic společného.

tamarakavkaz 13. 3. 2012 09:28
:-O, tak nevím od kud máte , že tam nerostou citrony, citrusovým se tam daří jsou to jižní země, kde se daří , mimo jiné olivám , mandarinkám , granátovým jablkám atd. Je tam bájná Kolchida, Zlaté Rouno- pojmy z dávných časů

Tento recept se mi moc líbí. Přidávám do oblíbených. Pbarva,za zajímavý recept posílám +7.:yes:

Šašlik robievam často, aj tento je určite výborný, len prečo má názov kavkazský ? Na Kaukaze by to určite nebolo bravčové mäso a ani citrón...:-O

pbarva: díky, ukládám si to. Citrón maso určitě zkřehčí:-p

Hm zajímavé ;-):yes:

Jani, dělal jsem to poprvé, manželka se udivila, když viděla , co do toho krájím, ale výsledek je famózní. Není to vůbec kyselé.:-D

pbarva hodně zajímavé!! Ta minerálka i citron:-O. Není to pak moc kyselé?

Tématické fráze:
šašlik recept, šašlik, šašlik z vepřového masa, jak se dělá šašlik, recept na šašlik, recept saslik, co je šašlik, recepty saslik, kavkazký šašlik, sasliky, vepřový šašlik, dobrý recept na šašlik, jehněčí šašlik, šašlik recepty, recepty na saslik, jehly na šašlik, kavkaský šašlík, sasliky recept, co je to šašlík, maso na šašlik

Suroviny:
plec vepřová, citron, cibule, voda minerální, bobkový list, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu