Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dřevorubecká pomazánka

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 381 kJ /
1 764 kcal
Bílkoviny30,39 g
Tuky178,38 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 912 mg
Sodík 571 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy8,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vyklepneme olejovky i se šťávou (olejem), přidáme sádlo, hořčici, drobně krájenou cibuli, podle chuti sůl a pepř a utřeme. Krok 2: Vmícháme kostičky vajec a můžeme mazat na chleba. Krok 3: Pomazánka je velice rychlá a dobrá (zatím chutnala opravdu každému, sádlo v ní na chuti téměř není poznat.)

Zveřejněno 4. 8. 2011

Poznámka autorky cathleen

Tuto pomazánku nebudete určitě jídávat denně a všichni, tak doufám, že se pod receptem nerozproudí "smysluplné" debaty o používání sádla.

Kdo má sklony k obezitě, vysoký cholesterol nebo sádlo nemiluje, prostě recept přejde. Doufám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dřevorubecká pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7pG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dřevorubecká pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7pG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

každý má jiné chutě, sádlo mám ráda, rybičky také, ale dohromady - musela bych u někoho zkusit, protože fakt nevím, jeslti by mi to chutnalo :-((

cathleen: :-)) já to chápu, to je prostě pakárna a malinké rybičky se jí prostě celé. Jenže jak je člověk naučený a odkoukaný z domova, s tím nic neudělá :-) moje mamina vůbec dělala ciráty s jakýmkoliv masem, všechno čistila a okrajovala až do mrtě, a já to mám prostě po ní ať dělám co dělám, z masa mi zbyde fůra odřezků a jeden malý čistý kousek :-p

pes.filipes: tak to mě mrzí, že nenadchla...u nás patří opravdu k těm nejoblíbenějším.
A popisem mačkání hlaviček rybiček jsi mě rozesmála :-D (promiň) - vzpomněla jsem si, jak jsme před více než 15 lety koupili poprvé grundle (asi půl kila) a kámoška prohlásila, že je bude jíst jedině vykuchané....tak jsem na nich jak trubka pracovala s manikůrovýma nůžkama:-D:-D A když pak řekla, že tam nechce ani rybí očíčka, už jsem ji poslala někam:-))

tak tedy je hotovo, pomazánka mě upřímně moc nenadchla, přes všechny přípravy - přijde mi to prostě jako obyčejná rybičková pomazánka. Tím ale neříkám že není dobrá, to ne, jen jsem asi čekala dle komentářů něco víc. Navíc se mi udělalo špatně, když jsem mačkala celé rybičky včetně hlaviček a toho obsahu (použila jsem obyč sardinky). To je můj soukromý problém - mám to bohužel po mamce, takovéhle šproty atd. nekupovala, protože se jí to "eklovalo" dát je tam celé, a tak i ty pidirybičky preparovala, ale to je zas babračka.
Takže bodík jsem dala za nápad se sádlem, ale příště udělám svou osvědčenou pomazánku z uzené makrely a Majolky® :-8

pes.filipes: kdyz mame na tuhle pomazanku chut, vemu jakekoliv olejovky, co mam doma. Pouze uzene nepouzivam, ty daji pomazance zas uplne jinou prichut ;-)

pes.filipes: já myslím, jakékoli, které chutnají ;-):-p:yes:

tak luxusní sádlíčko od vyhlášeného řezníka mám doma :-p a ještě jeden dotaz k této pomazánce prosím, jaké používáte "olejovky"?? V obchodě je kdeco - šproty, sardinky, makrely, a já nevím co ještě. Děkuji :-K

cathleen:ja si to nelajzla,kdyz jsem videla,jak moc se umi ty spiraly rozpalit:-p jo a nakonec podle babicky pridam 1-2 lzice mleka,pry pro zjemneni;-)

srettka::-)sretti, já ani tou vodou nepodlévala.

janicka58:ja delala sadlo v dp uz 2x a jinak uz jej delat nebudu. Prvne jsem sadlo krajela,pak uz jen prohnala mlejnkem na hrubo. Hodila jsem do dp,dala trosku vody,dala program marmelada a obcas promichala. Kdyz je sadlo pokrajeno na vetsi kousky,dam program jeste jednou a ohlidam si to.
Barvu skvarku si vyberes uz sama. . .svetle,hodne zlatave,podle toho skvareni ukoncis.
Sadlo krasne voni a chutna mi vic nez z plotny:-p Doporucuju:yes:

Prosím vás,toslyším poprvé,ono jde sádlo udělat i v pekárně?Mám tu klasickou,jde tam i marmeláda,sekaná,to jsem sice nezkoušela,ale chleba pečeme.Poradil by mi někdo,kdo sádlo škvařil v pekárně,nebo jsem to špatně pochopila?

Se sádlem se u nás dělávala pomazánka z rybiček v tomatě,taky skvělá pochoutka:-*:yes:

jiřka::-))

cathleen:Co si budem namlouvat,sádlo vyškvaříme čerstvé v domácí pekárně,než nám sádlo ztuhne dáme péct chleba a když budete mít štěstí jako já tak tuto pomazánku ochutnáte přímo u autorky a je fakt moc dobrá.

oukí, tak se poohlédnu, děkuji za odpovědi :-K

pes.filipes: já sádlo používám minimálně, ale mám vytypovaná dvě malá řeznictví, kde si ho škvaří sami a je jak domácí. Zkus se poohlídnout ve svém okolí, jestli něco neobjevíš. Jinak jsem ho jednou koupila, myslím že v Albertu - ale to nemělo se sádlem nic společného, to byla umělá smradlavá hmota, s největší pravděpodobností výrobek chemického průmyslu. Letělo to do koše.

pes.filipes: Já asi moc nepomůžu, neporadím, kupujeme většinou sádlo syrové a to si doma škvařím v hrnci.
Z kupovaného jsem to kdysi také dělávala, bylo to sádlo ve vaničce a krásně vonělo - už dlouho jsem ho v obchodě ale nepotkala.

pes.filipes:já používám takové to půl kilové balení v kostce-pergamenový papír;-) firmu nevím,zrovna ho doma nemám..stojí asi cca 29Kč;-)

může mi prosím někdo doporučit nějaké "pochoutkové" nebo zkrátka ověřené sádlo?? Domácí nemám a věru netuším, jestli v obchodě sáhnout po jakémkoliv sádle na smažení, v případě této pomazánky... Děkuji :-)

Huš je v oblíbených, abych na ni nezapomněla. :yes::yes:+

I když všechny možné výzkumy se snaží dokazovat, jak je sádlo a vše tučné nebezpečné pro naši hladinu cholesterolu a tudíž i pro srdce a cévy, není to až taková pravda.
Minule jsem četla, že vepřové sádlo z pohledu podpory vzniku kardiovaskulárních chorob se považujeme za méně rizikové než kravské máslo. ;-)
Zkrátka a dobře, čas od času musí jít moudrá slova dietologů stranou a my trochu zhřešíme.:-))
Dělám stejnou pomazánku a musím potvrdit, že je výborná.:-p Přidávám do ní ještě nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Cathleen, posílám +18.:-)):yes:

právě dokončeno..dělala jsem ji z uzené makrely,chuť bude asi trochu jiná než z olejovek,ale musím říct,že mě velmi překvapila...mile:-):yes:
sádlo tam není žádným chuťově rušícím elementem:-D
naopak..je moc chutná:-p:yes:
a ještě k tvé poznámce o sádle...
pokud je člověk(relativně)zdravý,tak nevidím důvod,proč sádlo(samozřejmě v rozumné míře)používat..naši(pra)předci ho používali taky a o civilizačních chorobách neměli ani páru..vždyť si vzpomeňme na vejce..jak byla zatracována pro vysoký obsah cholesterolu ve žloutcích..no a vida:-!najednou jsou vejce rehabilitována,dokonce hodnocena jako jedna z potravin s nejlepším zdrojem živočišných bílkovin;-)
takže..všeho s mírou:-K
cat..díky za výbornou pomazánku:-):-K:yes:
posílám bod a obrázky:-)

:-p:yes::yes::-K

tak jsem se chystala,že ji spáchám,vejce se vaří..a ve špajzu rybičky..ale jen v tomatě..všechny:-O:-// nemám já smůlu:-S:-?

cathleen: Slibuju, že můj dřevorubec vyzkouší hned jak se dostanu ke šporáku !!! :-)

cathleen: ahoj ivčo. tak já jí budu dělat dneska. mám doma vyuzenou rybu (vyuzenou a zavařenou ve skleničce) právě na nějakou pomazánku. takže dneska po práci jdu do dřevorubecké.;-)

:-D díky všem, jsem zvědavá, jestli pomazánku nějaký dřevorubec nakonec vyzkouší;-)

Nonya::-D:-D:yes::yes:

No :-8 nie je to Dukanova dieta , ( tam by bolo dame 3 omrvinky chleba a opatrne polku vajicka a velmi si pochutname ) zijeme raz a ako moj dedo hovoril ked "zomriet tak od dobreho" a aj tak sa dozil 80 rokov ( spadol zo stromu ked oberal slivky do suda na slivovicu ).
Bod odo mna.

Tématické fráze:
dukanova dieta recepty, pomazánka ze sádla, pomazanky ze sadlem, pomazánka se sádlem, pomazánka z olejovek, pomazanky ze sádla, dřevorubecká pochoutka, pomazanka na chleba, dřevorubecka omeleta, pomazánkové sádlo, pomazánky na vysoký cholesterol, dukanova marmeláda, dukanova dieta pomazánka, dukanova dieta a rybičky v tomatě, pomazánky se sádlem, dukanova dieta tiramisu, olejovky, pomazánka z makrely, dukanova dieta výsledky, pomazánka z makrel v tomatě

Suroviny:
olejovky, sádlo, hořčice, sůl, pepř mletý, vejce, cibule

Přidat fotografie receptu