Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 620 g

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 811 kJ /
3 062 kcal
Bílkoviny94,85 g
Tuky35,88 g
Vláknina30,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,62 g
Sůl24,00 g
Sacharidy574,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší. Krok 2: V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5 minut necháme. Krok 3: Místo tohoto postupu si můžeme udělat klasický kvásek, zvlášť. Krok 4: Pak přidáme zbytek vody, olej a zaděláme vláčné těsto. Nemusí být moc tuhé, jelikož se peče ve formě. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Krok 5: Pak ho vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do bochánku a z bochánku vyválíme šišku. Krok 6: Tu vložíme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Pokud ho nemáme, formu mírně vymastíme olejem. Těsto - šišku roztlačíme přes celé dno formy. Krok 7: Necháme vykynout, vložíme do více předehřáté trouby a po kratším zapečení teplotu zmírníme a dopečeme. Zhruba celkem 40 minut.

Zveřejněno 4. 8. 2011

Poznámka autorky Merylas

Místo bramborové kaše v prášku můžeme použít vařené, vychladlé nastrouhané brambory, ale musíme ubrat vodu. Na daný recept bych použila dvě malé nebo jednu středně velkou až větší bramboru.

Chlebíčkovou formu mám o velikosti 32 x 11,5 o výšce 8 cm

Mám ještě jednu větší, kde dělám z 1,5 dávky, ta je o velikosti 40 x 12,2 a stejné výšce.

Můžeme použít i jiný typ formy.

Vodu jsem se naučila na radu kamarádky spíš vážit než odměřovat. Mám několik různých odměrek a každá odměřuje jinak. A některé rozdíly jsou dost velké. :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnD8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnD8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Ještě jednou děkuji, peču ho docela často.:-K

:-p krásný chlebík:yes::yes:

Moc hezky udělaný rozpis:yes::yes: A popis je vhodný třeba i pro začátečníky, fakt dobře napsané;-)

:yes::-Kuloženo..jen jestli se mi taky tak krásný podaří..zkusila bych DP:-S

Všem děkuji:-K Mám ráda tyto typy chlebíků, ale poslední dobou jsem nějak nebyla spokojena s kvalitou a taky cena je pořád vyšší. Tak si peču doma a častěji. Chutná nám a vyjde taky levněji.

Oveska: Rebi už odpověděla;-):yes:, jen ještě dodám, že jsem v poznámce doplnila, že na daný recept stačí jedna vařená brambora, jen se teda musí ubrat trochu vody. Nemám vždy po ruce vařené brambory, tak právě používám tu instantní kaši. Přidává se proto, že chlebík je pak déle vláčnější. Vždy je lepší použít čerstvé věci než instantní:-8 Já bych ji třeba nepoužila jako přílohu, ale do chleba ji přidávám:-8

:yes:luxusní chlebík:yes:

Oveska:nejsem autor:-) ale píše to v poznámce..lze nahradit;-):yes:

Ten vypadá krásně, jako od pekaře! :yes: Jen mám dotaz - dala by se vynechat, nebo něčím nahradit ta bramborová kaše v prášku? Doma ji nemáme a nechce se mi ji kupovat, instantní věci moc nemusíme...

Maruško, tak ten je!:yes:

:-KKrásný chleba Maruško+:yes::yes:

:-K:-p:-O;-):yes:

Tématické fráze:
chlebíčková forma, pečení v kameninové formě, kameninové formy na pečení, kameninové formy, grahamová veka recept, silikonové formy na pečení recepty, pečení v keramické formě, domácí grahamová veka, grahamová veka, jak se peče v silikonové formě, domácí chléb ve formě, pečení chleba v kameninové formě postup, jak se peče v kameninové ve formě, forma na pečení veky, graham mouka kase, pečeme v kameninové formě, grahamova buchta, grahamova kaše, recept na grahamovou veku, kameninové pečící formy

Suroviny:
mouka hladká, mouka grahamová, kaše bramborová v prášku, sůl, cukr, voda, olej, droždí čerstvé, mouka hladká, mouka grahamová, kaše bramborová v prášku, sůl, cukr, voda, olej, droždí čerstvé, semínka lněná

Přidat fotografie receptu