Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indiánské plecko

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 379 kJ /
1 286 kcal
Bílkoviny202,64 g
Tuky42,45 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 517 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření s trochou oleje, poctivě promneme a necháme uležet v chladu nejlépe do následujícího dne, ale klidně i dva dny. Krok 2: Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opékáme společně s nasekaným česnekem do sklovata. Krok 3: Naložené okořeněné maso vložíme do hrnce k cibuli s česnekem a zprudka opečeme – tzv. necháme maso zatáhnout. Krok 4: Necháme lehce dusit podlité vodou do 1/2 masa ve vlastní šťávě a s obsaženým kořením do změknutí. Krok 5: Jakmile je maso měkké, tak přidáme v trošce vody rozmíchanou lžíci hladké mouky, čímž šťávu mírně zahustíme. Dobře vše promícháme a necháme provařit cca 10 minut. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 4. 8. 2011

Poznámka autora Colombo65

Těším se na reakce - "no bez koření neumí vařit"

K tomu jen předem - koření mám rád, kořenící směsi vyhledávám, nebo si je sám i vytvářím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indiánské plecko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8Gl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indiánské plecko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8Gl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

rebeka:
...potěšující komentář;-);-);-) Jsem rád, že šmakovalo:-K

řeknu ti, milý Colombo, že to bylo bombo:-8:-p:-D:yes::yes: ale že si indiáni hezky papali:-8:-D
moc jsme si pochutnali:-p:-p, s mou oblíbenou "basmatkou" to nemělo chybičku:yes: přidávám foto ( jestli neva ) a bodičku;-)
a díky za prima recept:-K

srettka::-O:-O no jo,máš recht..já jsem si říkala,proč toho apače řadím k tobě;-):-D:yes:

rebeka:nojoo mioje pindiánská rejžička, víď:-))

ale jinak fajn recept:yes: ostatně jako vždy:-)
...a nemohla tam jako kulisa býti indiánská čelenka?? nebo aspoň tomahawk? nebo alespoň kousek skalpu:-))

Taky bych chtěla takhle neumět vařit :-)). Tvé omáčky vždycky vypadají naprosto dokonale, Colombo :yes::-K.

:-K:-K Fantom: já také jako Ty, tchyně mne učila jen vše se solí, pepř někdy také, ale bylo to perfektní, pak jsem poznala chut pokrmu, jak má být:-K:-K

:yes:;-):-p

Colombo65:recept super a fotky jako vždycky ale Otto neber si to osobně ale já jsem se učil vařit jen se solí abych znal chuť surovin;-),+

V závorce je uvedeno z čeho se skládá Aztécký poklad:-D:-D:-D

Óóó, to je krása:-O! Měla bych Aztécký poklad, zase nemám saturejku a řecké seno:-( Bez koření neuvařím ani já. Koření je potřeba a komu nechutná, nemusí vařit tvůj recept;-):yes:

Krásný receptík.:-K:-p:-):yes:

Otíku, to koření znám, mám ho doma, ale ještě jsem s ním nic nezkoušela. Já jich mám otevřených tolik, že se mi to zatím nechtělo otvírat, ale jak vidím, tak to otevřu.;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Colombo65,kde bereš ty koření:-O.Já na kořeních ujíždím,ale na tebe nemám.:-D:-D:-DRecept je super.:yes:

;-):-K:yes:

Aztécký poklad mám heč,;-):-D koupila jsem před týdnem na trhách, ale ještě je neknuté :-)):-)):-))
Tak jo Oto, bez koření neumíš vařit ;-):-D:-D:-D a upřímně, kdo joooo, navíc zásadně v jakýchkoli příležitostech, vyhledávám jiná koření, marinády atd...takže :-p:yes:

Tématické fráze:
plecko recepty, recepty z plecka, plecko, plecko recept, recepty plecko, naložené plecko, recept na plecko, recept z plecka, recept plecko, co varit z plecka, indiánské recepty, recepty s plecka, co z plecka, vepřový tomahawk, recepty plecko naložené, recepty z plece, marináda na plecko, indianské koření, co varit z plecka?, indiánský pepř

Suroviny:
plec vepřová, cibule, sůl, cibule, pepř, paprika sušená sladká, saturejka, řecké seno, česnek, olej olivový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu