Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet na víně-DIA verze

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filet osolíme, opatrně opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka a zeleninu nakrájenou na nudličky. Krok 3: Zalejeme vínem a vložíme zpět opečenou porci ryby. Chvíli ještě prohřejeme. Krok 4: Měkkou porci přeložíme na talíř a přelejeme výpekem.

Jako přílohu jsem udělala brambory vařené ve slupce a opečené na suchém pečícím papíru..

Zveřejněno 5. 8. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Rybí filet se na sebelepší pánvi dělá docela špatně, maso se trhá. Je lépe si ho zakapávat vodou. Totéž platí o zelenině. Aby byla měkká, dusíme ji za přikapávání vody. Tuk se rychle odpaří a filet bychom neměli čím přelít.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet na víně-DIA verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LAkr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet na víně-DIA verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LAkr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Anna Kocikova: díky, Aničko;-)

:-)Dávám"kulatinku"za moc hezký recept:-p+10:yes:

1974andrea: myslím, že ne!! Já jsem to fakt neochutnala, ale asi to nebude mít se svíčkovou nic společného;-)

Lákavá verze:yes:

;-) vypadá to lákavě:yes::-K

Jani, na fotečce to vypadá moc pěkně. Ryby mám moc ráda, ale neumím si moc představit s tou kořenovou zeleninou. Nemá to pak šmak jako svíčková?:-O:-))

Simona Kucerova: není, ale cukr je na ústupu:-D. Láďa nikdy nebude poctivý pacient. Miluje sladké a je to někdy těžké. Jenže při váze 97 kg a 192 cm nemůžu po něm chtít, aby mu stačily 3 brambory;-) a nikde jsem se nedočetla, jestli toho masa a příloh se dává podle hmotnosti člověka. Kdybych mu dala opravdu malé porce, jedl by mnohem víc přes den a zhubl by a to by rozhodně nevypadalo dobře;-)

Jana Remkova:Jani je to tak;-):yes:

Simona Kucerova: jsou to hororové naučné litánie.:-D Ale učí se je přítel. Zjišťuji, že třeba dávat pozor na bílkoviny si musí dávat diabetici s poškozenýma ledvinama. Snažím se se naučit, co, kolik čeho třeba a není to jednoduché. ;-)

Tanicka:;-):yes:jo,kdyby to bylo jen tak,tak to by bylo super;-):yes:

Aha děkuji. Myslela jsem si, že stačí nesladit :-) Sama cukr nepoužívám, ale v diabetických pravidlech se tedy asi nevyznám:-)

spagetka: Ne, spagi, nejsou tam bílkoviny. Přece jsem ti poslala ty recepty do SZ;-). Není to kniha.;-) Díky za body:-) Holky, já jsem jen začátečník a nemíním studovat bílkoviny, budu se snažit, aby to bylo k jídlu a Láďa se cítil dobře. Každopádně v Turecku, kam letíme koncem srpna to všechno bude k ničemu!;-)

spagetka:dobře jsi to doplnila,já jsem to zas až tak dopodrobna nechtěla psát;-):yes:

Tanicka: Ještě Simču doplním, nejen gramáž ale i suroviny, tady konkrétně i třeba koření. Diabetická dieta je trochu věda, pokud ji nemusíš držet, buď jen ráda...
Ovšem tenhle recept můžou i nediabetici. Jinak my radši zeleninu křupavou, takže ji jen proženu dušením, ale to je už je na každém a jeho chuti ;-)
Jani, zkus tam uvádět i počet bílkovin, atd... To by v té kuchařce být mělo ne? Ne každý to umí spočítat. Jinak :-p:-p:yes::yes:

Tanicka:Táničko může vypadat podobně,ale u Dia receptu je nutno dodržovat gramáž,takže u ne Dia si můžeš dát všeho kolik budeš chtít.;-)

Tomu nerozumím.. Jak vypadá NEDIA ryba?

Tak prosím další Dia receptík:-p;-)+1:yes:moc se mi to líbí:-K

:-K:-K:-p:-):-O:yes: krásné a hezky laděné a barevné, máš knihu rcp. "dia" Jani??:-K:-p:-):yes:

Tématické fráze:
dia víno, dia vína, vino dia, fileta recepty, recept z rybích filet a vína, recept dia filet, můžou diabetici víno, bílkovina ve víně, rybí filety na víně, vína dia

Suroviny:
vývar masový, mrkev, petržel, celer, pórek, nať petrželová, sůl, játra vepřová, česnek, cibule, vejce, sůl, pepř, majoránka, solamyl, strouhanka

Přidat fotografie receptu