Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedla červenající na smetaně

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 177 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny62,81 g
Tuky41,13 g
Vláknina40,45 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 12,46 g
Sůl30,93 g
Sacharidy133,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vařící vody se všemi ingrediencemi, přidáme omyté hlavičky bedel a zvolna vaříme cca 30 minut. Krok 2: Mezitím si připravíme omáčku. Část slaniny nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, krátce osmažíme. Krok 3: Zalijeme části mléka, provaříme, přidáme tavené sýry, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem, přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Přidáme scezené bedly, provaříme, případně zahustíme moukou nebo naředíme mlékem a dosolíme. Krok 4: Těstoviny uvaříme podle návodu. Zbytek slaniny nakrájíme na jemné plátky, na oleji dokřupava restujeme a použijeme k dozdobení těstovin.

Zveřejněno 7. 8. 2011

Poznámka autora Jenda1

Po náročném pracovním týdnu jsem v sobotu dopoledne vyrazil relaxovat do blízkého lesa. Kromě malin mi les nabídl krásné mladé plodnice bedel a mně se při jejich sběru začal pomalu rýsovat nový recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedla červenající na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8kl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedla červenající na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8kl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

babca.simca: Bedla cervenajici má další poddruhy,v kterých se vyznaji POUZE ODBORNÍCI.Neni natolik prozkoumana,i když je uváděna jako jedla.Cechratka podvinuta byla také mnoho let uvadena jako jedlá houba podřadné jakosti, než se zjistilo, že obsahuje jed, který se postupně ukládá v ledvinách!

babca.simca 27. 9. 2012 13:54
jitka55: Dnes jsme nasbírali - ale bedlu vysokou...při hledání receptu jsme ihned na prvním odkazu narazila na článek:
Pozor na bedlu červenající, tato „jedlá“ houba zabila ženu …

… hub v ruce, můžete si domů přinést problém. Uznávaný mykolog Svatopluk Holec upozorňuje na druh bedly, jež může v krajním případě způsobit po požití i smrt.

hobby.idnes.cz/pozor-na-bedlu-cervenajici-tato-jedla-houba-zabila-zenu…

Takže bych to radši nevařila, i když vypadá ve finále skvělě...:-((

Fenomenální!

Krásný recept:yes: +

:yes:

Děkuji všem za přízeň;-):-):-K:-K:-K.

rebeka::-D:-D:-D:-K

Jeníčku:-K:-K:-Kode mě máš jedničku:-!:yes::yes:
na talíři je to krása,zrak se mlží,jazyk jásá:-K:-K:-K:-D:-D:-D
já bych chtěla být u tebe na stravu..byt mám vlastní:-8:-D:-D:-D

Nezbývá nic víc, než tiše závidět tomu, kdo toto jídlo ochutnal :yes:

Podle nádherných fotek:-Kto bude velká dobrůtka:-p+10:yes:

Tedy Honzíku, to vypadá na náramnou baštu:-!

Bibinka:Bibi a právě i takovéto bedly, malé uzavřené jsou vynikající na plnění a dát péci do pekáčku;-)to jen,že nejsou jen na smažení;-)což dokazuje i tento receptík;-)

Jendoí, taky máme místa, kde je dost bedel, i když ne červených, ale nikdy jsem neslyšela, že by se mohly použít do omáčky a ani jsem to nezkoušela;-), připadaly mi suché do čehokoli, jen na smažení že jsou výborné, tak tohle je dost dobrá výzva;-):-) a ty máš 8.boda:yes:

Moc hezký recept a jídlo na fotkách je dokonalé v každém detailu :yes::-K.

mít bedly,tak jdu do toho;-):-p+1:yes:

Tématické fráze:
bedla jedlá, bedle recept, bedle recepty, bedla recept, bedla vysoká recepty, bedla recepty, bedla jedlá recepty, recept bedle, bedla, recepty bedle, recept na bedle, recepty na bedle, jak vypadá bedla, recepty z bedle, recepty bedla jedlá, bedla vysoká recept, omáčka z bedel, bedla jedlá recept, recepty bedla, hledám recept na bedle

Suroviny:
houba bedla červenající, voda, sůl, cukr, ocet, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, zelenina, cibule, česnek, pepř bílý mletý, ořech muškátový, sůl, mléko polotučné, smetana 12%, sýr tavený, žloutek, mouka hladká, sůl, olej, těstoviny creste di gallo

Přidat fotografie receptu