Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořská ryba v ředkvičkovém, šupinovém županu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 131 kJ /
1 226 kcal
Bílkoviny180,14 g
Tuky42,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,40 g
Sacharidy31,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu omyjeme, osušíme a potřeme marinádou z uvedených surovin a poté ponecháme asi 3 hodiny v lednici. Krok 2: Mezitím si pokrájíme omytou bílou ředkev i omyté červené ředkvičky na slabé plátky a poprášíme si je škrobem. Krok 3: Do zapékací nádoby nebo pekáčku vložíme naložené kousky ryby v marinádě, na které naskládáme plátky ředkviček jako šupiny. Krok 4: Pak na vše poklademe/nemusíme/ kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na cca 20-25 minut do opečení do zlaté barvy a propečení.

Ryba je moc dobrá, zdravá a dá se pak péci i s plátky cukety, kterou poskládáme okolo v pekáčku. Podáváme s bramborama nebo s přílohou dle každého z Vás.

Zveřejněno 11. 8. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Supinky se ale dají dělat jen z jednoho druhu ředkviček, bud z bílé nebo z červené ředkve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská ryba v ředkvičkovém, šupinovém županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoM3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská ryba v ředkvičkovém, šupinovém županu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoM3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

varilamyskakasicku:Ivčo, nó pěkná rybka a ať je s čímkoliv, většinou je to dobrota. Máš 8.bod:yes:

Týý jo, to je super ty šupinky!!! A recept je taky bezva.:-)

:-K1974andrea:o.k.;-)

varilamyskakasicku:Ha, tak to je ta barvička:-D:-))

1974andrea: na ozdobu na talíř jsem dala hořčici s paprikou:-K

1974andrea: je tam kari, ředkvičky, :-K;-):-)

spagetka:No vidíš, já tam to kari přehlídla;-)

1974andrea:andrejko, já bych řekla - kombinace kari + ředkviček ;-)

Moc hezké zpracování rybky:-p:-K:yes:. Od čeho je ta šťávička taková do oranžova?

Sodovka: je to pak i krásné na velkém kousku ryby..:-K;-)

Sodovka: no, přiznám se, že jsem stála u lososa, váhala jsem, ale dám příště, máš pravdu, je vyšší ta rybka:-K a i to bude mít "šmak" dobrý, pak dej obrázek, ju, díky :-K

Ivčo, :-O Líbí se mi ty šupinky z ředkviček.:-)) Štikozubce chilského nemám, ale v mrazáku mám lososa, kterého obložím šupinkami. Za výborný nápad posílám +5. :yes:

spagetka: je to moc chutné, ale dá se i s cuketkou na plátky a také moc dobré:-K:-)

Anna Kocikova::-K díky

Štikozubec je po kapru naše doma nejvíce oblíbená a často dělaná rybka:-*a já děkuji za další príma recept:-p+3:yes:

Tématické fráze:
štikozubec chilský obrázek, štikozubec chilský, ryba testicko sodovka, morska ryba kari, morska ryba od p na 11, chilské kari, štikozubec chilský druh ryby, štikozubec chilský obrazky, obrázek štikozubec chilský, štikozubec chilský fotogalerie, mořské ryby fotoalbum

Suroviny:
stikozubec chilský, máslo, ředkev bílá, ředkvičky, škrob, olej olivový, pepř drcený, koření kari, tymián, sůl, česnek, bazalka čerstvá, petrželka zelená, pažitka

Přidat fotografie receptu