Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 874 kJ /
448 kcal
Bílkoviny3,33 g
Tuky42,17 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,60 g
Sacharidy11,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený špek. Vše poctivě rozmělníme a následně vetřeme do všech kousků masa. Krok 2: Takto potřené maso dáme uložit do druhého dne do lednice. Naložené maso následně opečeme velmi zprudka na pánvičce v oleji, dokud se maso nezatáhne. Takto opečená líčka přendáme do hrnce. Krok 3: Do vzniklého výpeku na pánvi, vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do tmavé barvy (pozor hlídat, nespálit). Do tmava opečenou cibuli přendáme k masu do hrnce společně s plátky sušených rajčat. Krok 4: Podlijeme horkou vodou do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou na co nejmenším plamenu, dokud maso není krásně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu dokončíme tak, že na drobné kousky nakrájíme změklá sušená rajčata a vrátíme do šťávy. Krok 5: Zahuštění provedeme rozmícháním lžíce mouky v trošce vody s následným přidáním do šťávy, vše dobře rozmícháme a necháme provařit 15 minut mírným varem. Krok 6: Maso posypeme bohatě opečenou cibulkou. Podáváme s bramborovou kaší a troškou silné šťávy.

Zveřejněno 11. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwmL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwmL

Marie

Komentáře (6)

Na čtvrtek mám objednáno u "hodného" řezníka 2 kg telecích líček ;-) - v sobotu dojde k realizaci nějakého receptíku (v "pomaláči") Díky za tip:yes:

1974 andrea - Koukala jsem v profilu, že jsi z Plzně - zkus mrknout k "Zemanovi" a domluvit se tam ;-)

:-K:yes:Pěkné je to Otto, chtěla bych toto masičko někde sehnat, optám se řezníka souseda, třeba mi poví, zda mi to sežene, už jsem něco od líček od Tebe viděla, vždy pěkné :yes::-p:yes:

Do Makra nechodím - oslovte hodného řezníka a pak jen musíte čekat, čekat a čekat;-);-);-)
Stojí to za to:yes:

Moc pěkné tvářičky, sušená rajčata miluju a vypadá to opravdu moc chutně:-p:yes:. Ovšem není, kde ta líčka koupiti:-//

Smělý dotaz, kde se tohle dá sehnat? Koukám na vaše recepty už dlouho, mám takový pocit, že to bude MAKRO:-?
Díky za odpověd;-)

ottíku, šmrncovní papaníčko, jako vždy. včera jse delala krkovičku podle tebe, ty 3 dny jsem vydržela a oplatilo se. super baštička. a na toto se dám ráda pozvat.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí líčka steak, hovězí líčka, hovězí líčka cena, otto.rajce, hovězí na pepři, steak z hovězích líček, hovezi licka plzen, teleci lička, steak hovezi licka, recept na hovězí líčka, hovězí líčka v pomaláči, steak z líček, recepty z masa hovězí líčka na pepri, líčka na pepři, naložená hovězí líčka, naložení líček, naložené hovězí líčka, hovězí líčko, recepty hovezi licka, licka recept hovězí

Suroviny:
líčka telecí, cibule, rajče sušené, špek uzený, pepř zelený sterilovaný, olej, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu