Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička vášnivého houbaře

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenca Kovi Lenca Kovi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 357 kJ /
802 kcal
Bílkoviny60,67 g
Tuky47,67 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 167 mg
Sodík 2,31 g
Sůl6,00 g
Sacharidy17,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Krok 2: Marináda:
Olej (asi 2 lžíce), sklenička brusinek, sojová omáčka,
šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med. Krok 3: Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný plech alobalem, který mírně pomažeme olejem a poklademe plátky masa. Přikryjeme dalším alobalem a necháme v troubě pod grilem péct asi 45 minut při 210 stupních. Občas odkryjeme alobal a píchneme vidličkou do masa, zda už je měkké. Krok 4: Zatímco se maso griluje, podusíme houby na másle a cibulce, jako na smaženici, osolíme, opepříme, okmínujeme. Krok 5: Když je maso měkké, vypneme gril a necháme troubu hřát jako na normální pečení. Na plátky rozprostřeme dušené houby a na každý plátek dáme podélně překrojený hermelín na půlku řeznou stranou dolů a zapečeme, dokud se hermelín částečně nerozteče. Krok 6: Podáváme s bramborem, nebo s bramborovou kaší a na plátky ještě pro ozdobu můžeme dát trochu brusinek.

Zveřejněno 11. 8. 2011

Poznámka autorky Lenca Kovi

Ještě musím dodat, že marinádu nevyhodíme, ale zalijeme s ním před pečením nebo grilováním ty plátky. Použila jsem plech s vyšším okrajem a dospod jsem ten alobal nedala, ale to jsem měla, protože pak jsem máčela celý den ten plech,jak to zkaramelizovalo-ajaj, práce navíc!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička vášnivého houbaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJKY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička vášnivého houbaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJKY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Krásný recept, který mi unikl. :-p:yes::yes:

suslajda:minulý víkend jsem se hnala do lesa, ale tady u nás v Táboře je v lese víc houbařů, než hub. ale na začátku srpna jsem byla v Plzeňském kraji a tam jsem naopak musela z lesa utéct, jak tam ty hříbky a lišky a klouzci rostli, protože už jsem je neměla kam dát!!

Tak tohle si ten houbař, který se plahočí po lese za houbama, určitě zaslouží:-D:-)):-p:yes:

:-Kparádní a určitě i dobré houby máme rádi bohužel u nás zatím strašně málo:-*+1:yes::yes:

Lenca Kovi:jo:-O? aha, tak jsem nedokoukla, já myslela že ten hermelínek je to nažloutlé pod tím bílým, ale jo pozorně jsem to koukla silnějšéími dioptriemi ;-):-8:-D:-D:-D:yes:

spagetka:Špagetko, to bílé je rozteklý hermelín přeci!!:-))

Dělám prakticky stejně a taky mě překvapilo, jak hermelín+brusinky+houby jdou chuťově k sobě:-O - vidíš nedávám med, tak to určitě zkusím :-p:yes:
Na té fotce to bílé je smetana?

...hmmm, kombinace hub, hermelínu a brusinek...to může být hodně zajímavé...určitě stojí za vyzkoušení...posílám bodík..;-)

Leni, kdo by si nedal? Jen ty houby..:-// Můj byl dnes na Bílé a donesl tak houby na polívku. U nás je to zatím o ničem. Každopádně bezva úprava, super receptík:yes:

Bibinka:Jůů,to mám radůstku,děkuji Bibi;-)

Lenčo, tak to se mi líbí:-p Dávám ti 3.boda:yes:

Lidunka: Byla to náhlá inspirace, a docela se myslím zadařilo. Děkuji za uznání:-))

varilamyskakasicku: Děkuji velmi, doufám, že jestli vyzkoušíš, že bude chutnat:-)

:-O;-):-):-K:yes:

Ukládám a vyzkouším, vypadá to úžasně:-p:yes:

Tématické fráze:
úprava krkovičky, krkovička, zapečená krkovička s lešem recept, recept na upravu krkovice, krkovička uprava, kovi recepty, zapékaná krkovice recept albert on line, krkovicka na hribcich, bezvadná krkovička, bílá omáčka z hříbků a masem krkovice, přírava krkovice před grilováním, houbaři, krkovice po farářsku, co jdou brusinky, krkovicka s pecenymi hribky, úprava krkovičky pečením a grilováním, cukroví štoky, kand grilovací omáčka, krkovice v troubě pod grilem, google příprava krkovičky před grilováním

Suroviny:
krkovice vepřová, houby lesní, sýr hermelín, brusinky, med tekutý, omáčka sojová, šťáva citronová, skořice mletá, koření grilovací, sůl, kmín celý, pepř, olej, cibule

Přidat fotografie receptu