Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše z Maďarska

Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným rozpisem se langoše z Maďarska jistě podaří.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 492 kJ /
2 030 kcal
Bílkoviny65,15 g
Tuky22,71 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,81 g
Sůl0,38 g
Sacharidy382,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Z múky, zvyšku mlieka, smotany, sódy, soli a kvásku si pripravíme cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky. Krok 2: Potom z cesta vyformujeme bochníčky, ktoré necháme kysnúť ešte 20 minút. Krok 3: Každý bochníček rukami roztiahneme do kruhu (v strede musí byť cesto tenké, na okraji hrubšie). Langoše musia byť veľké, s priemerom okolo 20 cm (maďarské langoše nemôžu byť malé, robia sa veľké). Krok 4: Na dostatočnom množstve oleja vyprážame langoše z oboch strán (musia plávať). Krok 5: Potrieme cesnakom rozotreným so soľou a trochou oleja. Na to môžeme posypať syr, postriekať kečup alebo tatarskú omáčku. Krok 6: V mikrotenovom sáčku možno cesto skladovať v chladničke až týždeň.

TIP: Oblíbené recepty na domácí langoše

Zveřejněno 12. 8. 2011

Poznámka autorky tejaja

Receptov na langoše je tu dosť, prešla som všetky, ale langoše s takouto kombináciou surovín tu nie sú.

Recept mám priamo z Maďarska a langoše sú skutočne vynikajúce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše z Maďarska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJRv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše z Maďarska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJRv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Jednoduchá příprava a báječná chuť

Výborné těsto, jak chuťově tak konzistenčně při zpracovávání. Tyhle se i nas zabydli<3:yes:

Díky za recept. Langoše jsou moc dobré. Zařazuji do stálých receptů.

xendy1: Ďakujem, som rada, že chutí. :-K

:-K vynikajici

Tieto lángoše poznám, robievali sme ich kedysi doma, naozaj cesto vydrží viac dní v chladničke, dá sa postupne odoberať a smažiť podľa potreby.
K samotným lángošom - pôvodne sa piekli z chlebového cesta pri pečení chleba, ešte keď nebol chlieb upečený. Vykysnuté kúsky cesta sa roztiahli a smažili na masti. To bol pôvodný starý lángoš. (Láng = plameň, maďarčinu ovládam veľmi dobre.) Neskôr vznikli nové verzie, napr. aj táto.

magdalenka: Díky, zase som múdrejšia. Podplamenníky poznám, robili sa aj u nás. ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tejaja nenechte se vyvest z miry.Mam Vase recepty moc rada a jeste me nezklamaly.Je zde same kladne hodneceni,vsem chutnalo.A mezi nama,moje holka si naplaca kecup i tatarku a strasne ji to chutna.Drive jsem je taky tak bastila:-K:-K:-K

jemmy: Nenechám. :-) Viem, čo som napísala. Každý langoš sa potiera cesnakom s olejom alebo cesnakovou vodou. Niekto ostane pri tom, niekto si dá kečup, syr, tatarku...recept je skutočne od panej z Maďarska. Viete, u nás v Košiciach sú pozostatky kvázi Maďarov, tiež sa všetci bijú do pŕs, že sú Maďari, a keď prídu skutoční Maďari z Maďarska, tak sa s nimi nedohovoria. :-)

Marcelo - máte pravdu, to není langos.
tejaja - nevím kde jste byla, ale rozhodně tento myšmaš má daleko do langose a rozhodně na něj nepatří tatarka. Ano, je věcí každého co si na to napatlá, ale receptura je jen jedna ... A neříkejte, že svíčková se nedělá jen jedním způsobem. Je prostě jen jedna svíčková a vše ostatní co se tomu podobá je jen např. alá svíčková nebo nepravá svíčková ...
Jsem Maďar, vařím originál maďarské recepty, které jsem mi diktovala babička (je mi 55 let) a recepty, které mi chybí si neustále opisuji od mamky ... Pokud si nejsem něčím jistý, píšu si přímo ke zdroji, do Maďarska a vím, že dostanu jen a jen originály a ne žádné náhražky ...
To bych si mohl dát na škodovku znak Mercedesu a říkat, že jezdím v Mercedesu ...

Palika: Když si to přečtete pořádně tak Tatarka není v těstě na langoš, Na usmažený si může dát každý co chce podle chuti. Mně osobně chutná jen s česnekem.

marcela: Predstavte si, že recept je priamo z Maďarska. Že sa potiera cesnakom, v recepte je, a čo si na to kto dá, je jeho vec a chuť. A nájdete aj v Maďarsku kečup, aj tatarku, je to vec každého. Ani v Čechách sa nerobí sviečková jediným možným spôsobom, pravý, nepravý neexistuje. Maďarsko je veľké, aj tam sú krajové zvyklosti a rozdierly. My máme Maďarsko za rohom, cca 20 min autom, nepotrebujeme ani na dovču ísť, Maďarov je tu veľa. Aj tých pochádzajúcich z Maďarska, ktorí sa tam narodili. :-p

Mám rovnaký recept. Duplovanú dávku na 25 bochníkov. Potieram mlieko+kečup+cesnakom. Tiež dobré.

To nejsou originální.Žádná soda a žádný olej do těsta.A hlavně v Maďarsku,je potírají česnekovou vodou,ještě horké.Navrch kysanou smetanu a uzený strouhaný sýr.Jenom u nás je patláme kečupem a co nejhorší někdo i tatarkou.:-((Byla jsem kdysi dávno na dovče a tam jsem získala pravý recept na langoše.:-p

Jiři Adler 16. 7. 2017 09:18
marcela: :yes: Máte pravdu jen u nás se to patla až je to k ničemu... Fuuuj. Prašné vím o čem mluvíte. Od Vás je LANGOŠ !

chocolate: Ďakujem, som rada, že ti chutia. ;-):-8 Recept mám od susedky, ktorá pochádza od Debrecenu.;-)

Opet musim pochvalit, Terezky recept je u nas stalici skoro pet let.
A jsou bezkonkurencni:yes:.

Jeden z nejlepších receptu na langose, občas experimentuju s jinými a pak se pokorne vratim k tomuto :) zkousela jsem i s jogurtem a dnes s crème fraîche, ale testo je pak zbytecne mastne :) Mela jsem jit radsi do obchodu koupit obyčejnou zakysanou smetanu.

už jich dělám poněkolikáté a pokaždé se povedou..dělala i jiné,ale to není vončo :-8 právě to mám dané v pekárně :-D sice mě lákají i jené recepty,ale osvědčený recept vždy zvýtězí ;-)

Tématické fráze:
langoše, pravé domácí langoše, madarske langose, madarský langoš, langoše z tvarohu, langoše recept, langoše po madarsku, slovenské langoše, langoše z madarska, pravé langoše, originál langoše, langos original, madarske langose recept, pravé madarske langoše, prave madarske langose recept, langoše original, original langoš, recept na langoše, langos, pravé langoše recept

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, smetana zakysaná, droždí čerstvé, cukr, soda jedlá, sůl, olej, olej, česnek, sůl, sýr nastrouhaný, kečup sladký, tatarská omáčka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu