Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žiarske řezy

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Náročný

Suroviny

Porce: 52 kúskov

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie43 808 kJ /
10 471 kcal
Bílkoviny203,33 g
Tuky625,40 g
Vláknina38,50 g
Cholesterol 4,85 g
Sodík 1,71 g
Sůl4,31 g
Sacharidy987,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky. Krok 2: Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty. Krok 3: Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st. Krok 4: Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva. Krok 5: Upečieme pri teplote 200 st. Krok 6: Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor. Krok 7: Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty. Krok 8: Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami. Krok 9: Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.

Zveřejněno 12. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žiarske řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YQV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žiarske řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YQV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Petr Bidlo 5. 7. 2013 11:38
:-p nádhera,jenom si tam pro jeden kousek šáhnout

Díky...

Kruci, kdo by odolal?;-):-K:yes:

No bezva!!:yes:

Díky,Aničko...:-))

Řezy vypadají moc hezky:-p+8:yes:

Bibinka díky,na jeden kúsok tých vajíčok nebude tolik:))))))))))))cholesterol,to zvládne...;-)

Danculka:Danculko, já bych místo Žiarské řekla žravé řezy, musí být dobré, ale zalekla jsem se těch 15 vajec:yes: to je síla na cholesterol, ale zase se to nejí denně že;-)Dávám ti 5.bod:yes:

dík,ponúkla by som,mraziak to istí.:))))

:yes:;-)

:yes::-*hned bych ochutnala:-K

Dík...

Vypadají lákavě:-p

Tématické fráze:
nejlepší řezy, top recepty rezy, ziarsky moucnik, recepty na řezy, jecny rez, zakusky ziarsky rez, ječné řezy, recepty dobrú chuť, jednoduché a dobré řezy

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, voda, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, voda, mouka hrubá, kakao, prášek do pečiva, mléko, cukr krystal, cukr vanilkový, ořechy vlašské, máslo, povidla rybízová, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu