Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 627 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny9,65 g
Tuky129,33 g
Vláknina13,31 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy32,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do sklovata. Pak přisypeme připravené houby, přidáme kmín a osolíme je. Krok 4: Houby vydusíme na tuk a zasypeme paprikou. Rychle je promícháme (aby nám paprika nezhořkla) a podlijeme pár lžícemi vody. Houby pak ještě chvíli restujeme, ale jen tak dlouho, aby se nám vypařila přebytečná tekutina. Hotové houby necháme lehce prochladnout. Krok 5: V kastrolu rozehřejeme zbytek másla s trochou oleje (máslo se pak nepřepaluje), vsypeme zbytek nakrájené cibule a restujeme jí do zlatova. Krok 6: Mezitím naklepeme plátky masa, osolíme je a opepříme. Krok 7: Na maso poklademe houbovou směs (zbytek dáme do omáčky), na každou dáme kousek másla, maso přehneme a pevně sepneme jehlami (párátky). Krok 8: Na cibulce opečeme připravené kapsy, přidáme zbytek houbové směsi a vše podlijeme horkou vodou asi do poloviny výšky masa. Poté vlijeme smetanu (ne ledovou - srazila by se) a přidáme na velké kousky pokrájený Camembert. Vše lehce osolíme a přidáme snítku čerstvého rozmarýnu. Kastrol zakryjeme pokličkou. Krok 9: Troubu předehřejeme na 180 °C a do ní vložíme připravené jídlo. Po asi 1 hodině maso vyjmeme a uložíme do tepla. Krok 10: Hotovou šťávu dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve troše studené vody a necháme ji pozvolna provařit (je možné šťávu nezahušťovat vůbec). Krok 11: Šťávu dochutíme solí a vložíme zpět na prohřátí, jehel zbavené kapsy. Krok 12: Podáváme nejlépe s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

TIP: Houbaření a lesní houby v naší kuchyni

Zveřejněno 13. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l81g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l81g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept i foto :-K

V sobotu sem zrealizovala a bylo to výýýýýýborné :-!:-K

:-p :-K:-K

Kde jsou houby, tam nesmím chybět s bodíkem;-). Moc hezké:-p:yes:

Děkuji všem za milé komentíky:-). Budu ráda, pokud někdo i vyzkoušíte a dáte vědět...:-).

:-K:-p:-*:yes:+1

Pastva pro oko + jistě velmi dobré.;-);-);-)

Mirčo další skvost ze Tvé výtečné kuchyně:-p+11:yes:

:yes::yes:Mirečko, krásné fotky, pěkný recept+:yes::-K

:yes: krásné

Moc pěkné:yes:

:yes::yes:Mirčo,jako vždy fotkečky i postup přípravy dokonalé.Nádhera a určitě i mňamka.Posílám boďík:yes::yes:

:yes::-p

Mirčo, jako vždy krásný se vším všudy, já dělám podobně a tak ti dávám rovnou 4.boda:yes:

isindy: Isi, hlavně, že ses našla :-D:-D:-D:-D - fakt se chechtám :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové na houbách se smetanou, vepřové maso na houbách se smetanou, vepřové kapsy, vepřová kapsa, vepřová pečeně, pečené maso s houbami, pečené vepřové na houbách, vepřová pecene na houbach, pečené kuře s houbami a smetanou, veprove maso s rozmarynem, recepty z vepřové pečeně, prazska veprova kapsa, vepřová pečeně s houbami kapsa, pečené houby se smetanou, veprova pecene s houbami, pečene maso na houbach, pečené vepřové maso s houbami, pečené vepřové maso s houbami, veprova kapsa na houbach, pečené vepřové s houbami

Suroviny:
kýta vepřová, houby, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pepř bílý mletý, cibule, máslo, smetana 33%, sýr camembert, rozmarýn, mouka hladká

Přidat fotografie receptu