Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lattè macchiato

Káva latte macchiato je tvořena ze třech vrstev: horké mléko, espresso, mléčná pěna. Odlišná hustota těchto dvou na sobě ležících mléčných vrstev způsobí, že se po nalití espresso usadí mezi nimi.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AlesBaloun

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie137 kJ /
33 kcal
Bílkoviny2,38 g
Tuky1,05 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy3,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chladné čerstvého plnotučné mléko (nebo Lascato - mléko na cappuccino) vyjmuté z lednice vyšleháme pomocí trysky na mléčnou pěnu domácím kávovarem. Krok 2: Vyšší sklenici ohřejeme v mikrovlnné troubě, Krok 3: Do vyhřáté sklenice napěníme všechno mléko (část se oddělí zpět jako mléko a část zůstane jako mléčná pěna) a necháme zhotovit espresso, které vytvoří krásný vrstevnatý efekt..

Zveřejněno 15. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lattè macchiato

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEBJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lattè macchiato

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEBJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Pane Baloune, děkuji a oplácím přání dobrého světla ;-)
Rozpustnou ne-e :no: Ale čerstvě namleto bohužel také nebylo...

AlesBaloun 15. 8. 2011 16:57
Klariska:Dobře tedy. Děkuji za Váš názor. Jen jsem se Vám snažil dát vysvětlující informace. Mám rád, když vím proč.
Aleš Baloun

AlesBaloun 15. 8. 2011 16:53
nachos:Perfektní.To jsem rád.Díky.

AlesBaloun: Milý Aleši, jak už jsem vám psala v odpovědi na soukromý vzkaz, kávu léta nepiju. Ani instatní, ani jinou. S dovolením to nebudu kvůli vám měnit. Nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byla bych moc ráda, abychom se nenechávali ohlupovat do "receptu" zaobalenou reklamou na nejmenovaný eshop s kávou.

ať je to jak chce,foto je exkluzivní:-K:yes:

AlesBaloun:
to nebyl útok na vás, vím jak se dělá latte, jeden čas jsem se živila jako barista :-)

AlesBaloun 15. 8. 2011 15:41
Klariska: Víte, právě instantní káva, už kvůli svému způsobu výroby, na který jsem Vám posílal odkaz, odporuje Vašemu zdravému životnímu stylu. Věřte mi, že vím o čem píši. Přišel jsem se podívat na Vaše stránky a první co bylo, že jsem narazil na mléčný kávový recept, kde se používala instatní káva. Vźdyť jsme na stránkách www.toprecepty.cz, nemusí jít o špičkové suroviny, však jestli jste četla info o historii a výrobě rozpustné kávy, tak snad už mě chápete, prosím, znovu opakuji, vyzkuste si dát kávu v dobré kavárně a porovnejte, káva je opravdu jako víno, kde najdete spoustu chu´tových zážitků, není to jen povzbudivá hořká voda v podání chudé a sterilní rozpustné kávy, ano, má obrovskou výhodu, nedá téměř žádnou práci, je pohodlná při přípravě, pak se ale ptám, co pro Vás znamená káva?
Přeji Vám dobrou chuť a ještě jednou, nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byl bych moc rád, abychom se nenechávali ohlupovat reklamou na nejmenovanou rozpustnou kávu, kterak si její aroma podmaňuje krásné mladé dámy, to mě moc uráží, proto jsem se rozhodl reagovat. Ještě jednou děkuji za Váš čas.Aleš Baloun

AlesBaloun 15. 8. 2011 15:27
k.radulka: snad se na mě nebudete zlobit, když s Vámi nemohu souhlasit, překlad z italštiny znamená skvrnité mléko, ohřáté mléko převažuje, navrchu trochu pěny a skvnky udělá espresso, (prosím piccolo je "malý", ale s kávou tento výraz nemá nic společného, menší než espresso je ristretto), více najdete zde :
www.kavovysen.cz/vse-o-kave
nebo kdekoli jinde a jestli právě máte svojí kávičku, prosím, ne však rozpustnou neb tam se moje přání naprosto míjí účinkem, tak dobrou chuť

AlesBaloun 15. 8. 2011 15:11
nachos:Ano, v surovinách je psáno čerstvé plnotučné mléko nebo spešl. Mléčná pěna se dá našlehat i z polotučného, ale má velké bubliny a téměř neteče, je jako pěna do koupele. V nějaké reakci jsem posílal odkaz na video jak se dělá profesionální latte art. Věřte mi, že vím očem píšu, lascato má sice tuku jako plnotučné mléko, tedy 3,5%, ale to spešl z něj dělá vyšší obsah bílkovin, neboť ty jsou pro správnou jemnou mléčnou pěnu rozhodující.
Díky za komentář a dobrou chuť.

tohle kafíčko mám taky ráda a vůbec na to nemusíte mít nějaké spešl mléko, stačí normální plnotučné.

na latté Machiato se dělá dvojité piccolo;-)

AlesBaloun: ne každý domů chce (nebo si může dovolit) kávovar. Variantu s instatní kávou jsem zmínila proto, že je pro většinu lidí nejdostupnější. Ti, kteří si potrpí na zrnkovou kávu (a přesto doma nemají kávovar), mohou použít kávu překapávanou nebo filtrovanou.

V "receptu" i komentářích propagujete váš eshop, což myslím odporuje zdejším pravidlům.

Aleš Baloun 15. 8. 2011 10:04
sylwia.scorpio: Přeji dobrou chuť a dobré světlo..., jen doufám, že nepoužíváte rozpustnou kávu ;-)

AlesBaloun:Aleši, latté je lahodné a mám ho moc ráda a jak ho vidím na tom obrázku, hned bych si dala, ale raději ti dám 4.boda:yes:

Dovolila jsem si přidat fotku svého prvního pokusu, který má ovšem k dokonalosti daleko :-D Chce to vychytat množství mléka a míru napěnění ;-) Snad někdy pořídím lepší obrázek - pokud to stihnu a kafíčko nebude dřív vypito :-p

Tématické fráze:
late machiato, výroba latté, jak se dělá latté, latte machiato, latte recept, jak udělat latte, domácí příprava latté macchiato, káva machiato, domácí latté, káva macchiato, cafe machiato, machiato, jak vyrobit latté, latte machiato recept, jak vyrobit late machiato, latte machiato příprava, příprava latte, kafe machiato, jak našlehat mléko, machiato příprava

Suroviny:
káva, mléko

Přidat fotografie receptu