Lattè macchiato
Káva latte macchiato je tvořena ze třech vrstev: horké mléko, espresso, mléčná pěna. Odlišná hustota těchto dvou na sobě ležících mléčných vrstev způsobí, že se po nalití espresso usadí mezi nimi.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 137 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,38 g |
Tuky | 1,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 3,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chladné čerstvého plnotučné mléko (nebo Lascato - mléko na cappuccino) vyjmuté z lednice vyšleháme pomocí trysky na mléčnou pěnu domácím kávovarem.
Krok 2: Vyšší sklenici ohřejeme v mikrovlnné troubě,
Krok 3: Do vyhřáté sklenice napěníme všechno mléko (část se oddělí zpět jako mléko a část zůstane jako mléčná pěna) a necháme zhotovit espresso, které vytvoří krásný vrstevnatý efekt..
Zveřejněno 15. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lattè macchiato
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JEBJ
Moje poznámka
Lattè macchiato
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JEBJ
Nejnovější recepty
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 2 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 16 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 23 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno 6. 10. 2025 12:43:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 41 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Jindriskas před 49 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Jancajc před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Klar98 před 1 hodinou
Brokolice zapečená se sýrem
janatka před 1 hodinou
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
janatka před 2 hodinami
Česnečka z cukety
Liduš před 2 hodinami
Pavliny halušky
terundela před 5 hodinami
Hrnková bábovka
lunav1 před 7 hodinami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 17 hodinami
Tématické fráze:
late machiato,
výroba latté,
jak se dělá latté,
latte machiato,
latte recept,
jak udělat latte,
domácí příprava latté macchiato,
káva machiato,
domácí latté,
káva macchiato,
cafe machiato,
machiato,
jak vyrobit latté,
latte machiato recept,
jak vyrobit late machiato,
latte machiato příprava,
příprava latte,
kafe machiato,
jak našlehat mléko,
machiato příprava
Komentáře (20)
Rozpustnou ne-e
Aleš Baloun
to nebyl útok na vás, vím jak se dělá latte, jeden čas jsem se živila jako barista
Přeji Vám dobrou chuť a ještě jednou, nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byl bych moc rád, abychom se nenechávali ohlupovat reklamou na nejmenovanou rozpustnou kávu, kterak si její aroma podmaňuje krásné mladé dámy, to mě moc uráží, proto jsem se rozhodl reagovat. Ještě jednou děkuji za Váš čas.Aleš Baloun
www.kavovysen.cz/vse-o-kave
nebo kdekoli jinde a jestli právě máte svojí kávičku, prosím, ne však rozpustnou neb tam se moje přání naprosto míjí účinkem, tak dobrou chuť
Díky za komentář a dobrou chuť.
V "receptu" i komentářích propagujete váš eshop, což myslím odporuje zdejším pravidlům.