Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají

Špízy anticucho jsou tradiční peruánské špízy, které nabízejí výjimečnou kombinaci chutí. Při přípravě se využívá marináda z paprikové pasty Ají, která dodává masu pikantní a aromatický nádech.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

700413

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 328 kJ /
1 034 kcal
Bílkoviny132,15 g
Tuky31,23 g
Vláknina18,35 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 3,41 g
Sůl8,46 g
Sacharidy50,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriková pasta: Papriky a feferonku opláchněte, odstraňte jádřince a nakrájejte na větší kousky. Dejte do rendlíku, zalijte asi 100 ml vody a na mírném plameni duste, až se papriky rozvaří a veškerá tekutina odpaří. Poté papriky propasírujte přes sítko, a pokud vzniklou pastu nebudete používat hned, uložte ji do lednice, kde vydrží i několik dnů. Krok 2: Marinádu připravte důkladným promícháním všech ingrediencí. Krok 3: Omytá kuřecí prsa nakrájejte na větší kusy a osolte. Kuřecí játra opláchněte, odblaňte a nakrájejte také na větší kusy. Prsa i játra vložte do marinády a nechte minimálně 20 minut odpočinout. Krok 4: Pak vytvořte čtyři špízy - dva z prsou a dva z jater - a zprudka je opečte na rozpálené pánvi s olejem nebo na grilu. Játrové špízy osolte až nakonec. Krok 5: Podávejte nejlépe se smaženými lupínky ze sladkých brambor - batátů, nebo s opečenými bramborami.

Jak připravit špízy - oblíbené recepty

Zveřejněno 15. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJwY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJwY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Špízy nám chutnaly:-p feferonky jsem dala 1/2 :yes:

Dooga:No, možná budou, ale na ohni jsou játra skvělá. Tady jde do marinády i trochu oleje. Umím si celkem tu chuť představit:-p

Nebudou grilovaná játra suchá?

Tématické fráze:
papriková pasta recept, dort od áji, pasta aji, kuřecí špízy „anticucho“,, ají, domácí papriková pasta, hovězí srdce anticucho recept, papriková pasta v receptech, jak pouzivat paprikovou pastu, paprikové pasty, papriková pasta ze žluté papriky, papriková marináda na špízy, vepřové játra prsa špíz, recepty špízy z kurecích jater, aji recept, papriková pasta, játra na grilu špízy, paprikova pasta pouziti recepty, pasta ají použití, babicovy recepty 15.08.2011

Suroviny:
paprika čerstvá žlutá, feferonka, prsa kuřecí, játra kuřecí, olej, sůl, pasta papriková, česnek, kmín mletý, koření oregáno, pepř drcený, olej

Přidat fotografie receptu