Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový relish

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 006 kJ /
5 738 kcal
Bílkoviny52,55 g
Tuky26,10 g
Vláknina141,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 712 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy1 284,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, trochu osolíme a necháme přes noc vypotit. Ráno vymačkáme vodu a s cukrem, octem a hořčicí povaříme 30 minut. Krok 2: Na posledních 10 minut varu přidáme koření a zahustíme moukou. Ještě horké plníme do sklenic, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zveřejněno 16. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový relish

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g73G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový relish

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g73G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Koubkova: Cuketu není třeba loupat. Pokud je hodně velká a má i velký jaderník, tak překrojít podél, jádra odstranit - a pak zvážit;-)

3kg cuket je myšleno čistá váha už oloupana?;-)

Teprve dnes jsem použila - upekla jsem na této čalamádě bílou klobásu. Je to výborné, pikantní, možná příště ale dám o trochu octa méně. Foto přidávám.:yes:

já zítra ochutnám k masu a podám raport:-D

Frantiska: nechala jsem posolené asi půl dne, pak důkladně vykapat, skoro dosucha, tekutina byl vlastně jen ten ocet a to se za půl hodiny odpařilo, mouk jsem dala jen asi lžíci - hustota dobrá, asi jako chutney

hosta:a tu mouku jsi dala, mela nějaký efekt? Na to množství mi to přijde malo na zahuštění. Nechapu její účel.

Držím palce at je to dobré :)

Frantiska: no - asi, já dala normální kvasný 8%, ale je fakt, že horké to chutná asi výrazněji. Uvidíme - už je ve skle:-))

hosta: U těchto receptu je lepsi psat i jaky ocet jestli 8% nebo 4%. Jinak hrozi, ze clovek pouzije spatny.

Dělala jsem z poloviční dávky, horké se mi zdá dost kyselé, uvidíme, až zchladne a rozleží se:yes:

Pavla: pavlo, používej mozek...

Pavla: relish anglicky znamená chuť, slast, vychutnávat, ochutnat apod.
Jinak relish v kuchyni je jen jiný výraz pro zavařenou zeleninu, ovoce, čalamády, čatní apod - takže v podstatě tímhle jediným slovem označíme všechny tyto možnosti
Lemi - jen mi uniká,proč tu mouku - na zahuštění?

Mě to přijde jako cuketové čatný, pod maso a tak, nebo nevím

A tak co že to je? Něco jako lečo, nebo co z toho vznikne? Kam se to dá použít?

Tématické fráze:
relish, cuketové chutney, cuketové čatny, cuketové čatní, relish recept, čatny z cukety, cuketové chutney recept, relish recepty, co je relish, catny nebo horcice z cuket, relisch, relish recept:, cuketové čatní recept, chutney z cukety, relish z cukety, recept na zavarenou cuketu, paprikový relish, cuketa na topinky 3kg cukety, cuket, catni cuketove

Suroviny:
cuketa, cibule, cukr, ocet, hořčice, koření kari, paprika sušená sladká, pepř cayenský, mouka hladká

Přidat fotografie receptu