Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová bábovka s jablky

Nenáročnou hrníčkovou bábovku zvládne upéct opravdu každý. V těstě se skrývají kromě jiného také nastrouhaná jablka, která dodají bábovce potřebnou šťavnatost. Dochucena je pak medem, skořicí a rozinkami.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 761 kJ /
5 440 kcal
Bílkoviny99,16 g
Tuky152,04 g
Vláknina35,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 365 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy901,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí. Krok 2: Přidáme vejce prošlehaná s vodou, cukrem a olejem, nastrouhaná jablka, rozinky a med. Vše smícháme a vytvoříme těsto. Pokud je moc husté, přidáme ještě trochu vody. Krok 3: Těsto nalijeme do předem tukem vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy a povrch uhladíme. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a zhruba 40 minut pečeme při teplotě cca 160-170 °C. Krok 5: Pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

TIP: Bábovka s jablky - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 8. 2011

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Žena a kuchyně. Nyní se časopis jmenuje Kuchyně.

V původním receptu je 1 hrnek cukru, ale zdá se mi to moc, bábovka je dost sladká. Příště určitě uberu a v surovinách jsem už gramáž snížila na 3/4 hrnku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová bábovka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA53

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová bábovka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oA53

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Janja: Tak to mě velice mrzí. Konzistence těsta závisí na šťavnatosti jablek, některá jsou velmi šťavnatá a některá méně. V tom případě bych přidala více vody, aby vzniklo středně husté těsto. Dopíšu to ještě do receptu. :-K

Nevím, kde se stala chyba:-( ? Dodržela jsem postup, ale těsto bylo velmi husté. Přidala jsem olej a vodu....Buchta má dobrou chuť, ale konzistence je taková upěchovaná. Jak říkaly mé děti, jako malé, je to "dusítko". Dělávám podobné těsto léta, kde je množství mouky stejné jako nastrouhaných jablek. Bohužel, opakovat nebudu 8-(

Gabina: Děkuji. :-K

Výborná, místo rozinek jsem přidala cokoladu

Zkusím na neděli

Výborná bábovka. :yes:;-)

ilonah: děkuji, jsem ráda, že chutnala.:-K

Vyzkoušeno - byla mňamózní:-*. Krásně voňavá:-)

Lenka: Mám plynovou troubu, tak stupně nepíšu ;-) Ale peče se zhruba tak na těch 160 - 170°C.

chtělo by to i napsat na kolik stupnu se to dělá....:-(

:-K;-):yes:

Všem děkuji:-K Je to taková rychlovka když spěcháme;-):-K

:-KPěkná+:yes::yes:

Po jablíčkách bude krásně vláčná a po medu bude krásně vonět.:yes::yes:+

Také ráda peču s jablky:-)Recept se mi líbí:-p+8:yes::-K

Tématické fráze:
bábovka s jablky, medová bábovka, bábovka, jablková bábovka, bábovka s jablky a medem, orechovo medova bábovka, recepty s jablky, s jablky, medová bábovka recept, jablkovo medova babovka, muffiny medové, bábobka s ananasem a jablky, bábovka recept velká, bábovka s jablkem, bábovka s jablky bez prášku do pečiva, bábovka jablky, recept bábovka s s jablky, recepty z jablek, medová bábovka s ananasem, bábovka z jablek

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr, jablko, olej, voda, rozinky, vejce, med, prášek do pečiva, skořice, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu