Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekový osúch

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 267 kJ /
3 888 kcal
Bílkoviny103,50 g
Tuky88,00 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy657,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždie rozmrvíme asi do 100 ml vlažnej vody s cukrom a necháme oživiť, cca 30 min. Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme kvások z droždia, olej (70 ml) a pridávame vodu, vypracujeme polotuhé cesto. Hustota asi ako na knedlíky. Dobre vypracujeme, pomúčime a prikryjeme utierkou. Necháme v teple vykysnúť na dvojnásobný objem. Krok 3: Potom rozdelíme na 2 polovice, vyvaľkáme každú polovicu na veľkosť veľkého plechu-dáme na peč. papier, ešte necháme podkysnúť cca 20 min. Krok 4: Do 100 ml oleja pretlačíme veľkú hlávku cesnaku, zmesou potrieme placky na plechu, dobre osolíme a dáme piecť, pri 200°C asi 15 minut. Každý podľa svojej rúry! Opatrne s teplotou! Pri vysokej teplote cesnak zhnedne a zhorkne. Doporučujem cesnakom a soľou v tomto prípade nešetriť!

Zveřejněno 17. 8. 2011

Poznámka autora magdalenka

Podávame k sýtym polievkam - napr. gulášová, fazuľová, halászlé a pod.

S názvom som si nevedela poradiť, u nás doma to takto voláme, pieklo sa to u nás stále.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový osúch

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm3X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový osúch

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm3X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

malaneta: proste si šikovná. :-K

Dělala jsem po dlouhé době znovu a jeden jsem udělala s česnekem a sýrem, ten bude k polévce. Na druhý jsem dala směs uzeného a kysaného zelí. Neskutečná dobrota. A dávám tedy sušené droždí a vždy krásně vykyne a po upečení je vláčný.

jirih: tipujem, že málo vody, alebo cesto málo vykysnuté...snáď inokedy bude zdar.

Zdravím. Já jsem dělal podle receptu a měl jsem ho gumový, vůbec nebyl vláčný? Kde jsem mohl udělat chybu?

To je výborné:yes::yes:znám, ten peče sestřenice v Bratislavě:-K

výborná jednoduchá dobrota <3

malaneta:ja viem...

Nadja: má rôzne variácie aj v našich končinách...rada som si prečítala.

Dnes jsem pekla a fakt luxusní všichni si pochvalovali,přesně jak si je pamatuji když mi je dělal brácha jako malý holce .. vrátila jsem se do dětství :-8:-8:-8:yes::yes::yes:

Hanca : Vďaka, mám radosť.

irena66:Ďakujem za príjemnú správu.:-K

Osúch je výborný. Určitě budu péct častěji. Přidávám další bod. Dík za recept. :yes::-K

mia2404:vďaka!

Robila som osúch tak ti pridávam fotku a pridávam ti aj další bodík:yes:+1:-)

neznáte někdo recept na klasický osúch co se peče přímo na peci. Dík:-))

:-*Moc príma receptík:-p+11:yes:

Ježíši:-O, to bych si dala. Musím v nejbližší době vytvořit:-p:-p:yes:. A to vínko si dám k tomu též:-))

Tématické fráze:
osúch, osúchy, osůch recept, osuchy recept, recept na osuchy, recept na osúch, recept osúch, co je osuch, posúch, osúh, ocúch, ocúch, bramborový osůch, recepty osúch, recept osuchy, cesnakovy osuch, slany osuch, co je ocůch, cesnekový posuch, slovensky osuch

Suroviny:
mouka hladká, sůl, droždí, cukr, olej, voda, česnek

Přidat fotografie receptu