Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Friduš

Řízky v marinádě jsou lahodným pokrmem, který spojuje šťavnaté kousky masa s bohatou a aromatickou marinádou. Jsou skvělou volbou pro grilování, pečení nebo smažení a představují oblíbenou pochoutku pro všechny milovníky masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba naložení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba naložení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 702 kJ /
407 kcal
Bílkoviny10,96 g
Tuky30,15 g
Vláknina2,82 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,88 g
Sůl9,61 g
Sacharidy22,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce našleháme vidličkou, přidáme vše ostatní a pak do marinády namáčíme naklepané řízky. Krok 2: Uložíme v uzavřené nádobě přes noc do chladničky, čím déle, tím je maso křehčí. Krok 3: Pak smažíme v rozpáleném oleji po každé straně asi 3 minuty.

TIP: Marináda na vepřové maso - rady a tipy

Zveřejněno 29. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Friduš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W67Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Friduš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W67Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Výborné, měli jsme k obědu, moc nám chutnalo, děkujeme za inspiraci :-) :-K

Lákavé, dávám do oblíbených:-D

:-p:yes::yes:

ty berušky vypadají na talíři moc hezky :yes: :-)

Tak normálně dělám ty hlavičky z černé olivy. Ale protože mi je sežrali, tak jsem "náhradou" použila kousek švestky:-D. Tečky by se měly dělat z kaviáru, ale ten u nás nikdo nejí, tak jen namočím špičku špejle do majonézy:-// Takže jsem ráda, že jste poznali, že to jsou berušky, i když mají bílé tečky...

Hella: Heli, přidávám foto :-). Tentokrát to mám z kotlety, ale dělávám i z krkovice a jmenuje se to zase jinak. Myslím, řízky Michala Davida :-)

:-) z coho si urobila hlavicku lienkam? (beruskam)

Tématické fráze:
fritovací hrnce test, fryduš, kotlety friduš, úprava klokaního masa, fridusak, fritovaci hrnec recepty, fritovací hrnec test, řízky michala davida, naložené maso fridusak, 448 receptů, recepty pro fritovací hrnec, kotlety ala friduš, čínské kuřecí placičky, friduš řízek, fritovaci hrnec fagor oliva, recepty z klokaního masa, recept fryduš, solamylky cukrovi, medvědí maso-úprava, friduš řízky

Suroviny:
řízky, olej, sůl, pepř, solamyl, omáčka sojová, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vejce, kečup sladký, olej

Přidat fotografie receptu