Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný řez s perníkovou příchutí

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 041 kJ /
4 312 kcal
Bílkoviny105,64 g
Tuky209,28 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 810 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy492,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si odlejeme a přidáme do něj kakao a koření do perníku. Krok 2: Bílou část těsta nalijeme na plech. Nakonec nalijeme nepravidelně tmavou část těsta. Pečeme v předehřáté troubě. Krok 3: Vychladnutý upečený korpus potřeme pikantní marmeládou. Uvaříme pudink z 1l mléka a nalijeme ho na marmeládou pomazaný korpus. Krok 4: Ovoce slijeme - šťávu použijeme na želatinu - a naskládáme na pudink. Z ovocné šťávy připravíme podle návodu želatinu, kterou nalijeme navrch moučníku. Celé necháme v lednici ztuhnout.

Zveřejněno 17. 8. 2011

Poznámka autorky hanahcotton

Můžeme použít i ovoce čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný řez s perníkovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoDq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný řez s perníkovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoDq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Zlatý klas o kterém se zmiňuje Tejaja, je krémový prášek, podobný jako pudink, ale není tak sladký a je určený vyloženě na přípravu krémů různé hustoty. Kromě toho se dá použit i na zjemnění těsta.
V Čechách místo Zlatého klasu možno použít "Krémový prášek".
Když Zlatý klas nemáme (dá se koupit jenom na Slovensku) a ani Krémový prášek, tak na hustý krém použijeme vanilkový pudink, do kterého přidáme 3 lžíce solamylu. A krém bude hustý a pevný.;-)
Hanko, tvému ovocnému řezu s perníkovou příchutí posílám +10.:-K

:-O;-):-K:yes:

Nádhera :-p;-) +:yes:

Kostelník:zkus,jak ti radí autorka,pudink od Dr.Oetkera;-)


tejaja:co je Krémový prášek netuším:-O
jooo,Hani:-!málem bych zapomněla:-8:-D:-D
krásný moučníček;-):-K:yes::yes:

bavln,to vypadá jářku velmi k sežrání:-p:yes::yes: a jaký máš krásný želátko:yes:

Jen při pohledu mi tečou sliny jako těm mejm bestiím. :-p Nádhera. :yes:

:-*Moc krásný zákusek:-p+5:yes:

:yes::yes: jéééé, Kristova noho!:yes:

Kostelník: U nás by sa na to použil Zlatý klas a bolo by to nádherne pevné a pekne by sa to rezalo. V Čechách doporučujem nepoužiť puding, ten je fakt riedky, ale Krémový prášek. ;-)

Kostelník:to už záleží na tom, jaké má kdo zkušenosti, já vím bezpečně, že takové ty levné pudinky opravdu málo tuhnou, ale Dr. Oetker mi ztuhnul vždycky;-):yes::yes:

Kostelník 17. 8. 2011 10:19
Já dávám na jeden pudink jen 350ml mléka, mám bohužel špatnou zkušenost, že s půllitrem mléka je hmota moc řídká. A když dávám do krému, tak používám na jeden pudink 300 ml tekutiny nebo i 250.

No dnes tu je perníků ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
zlatý klas krémový prášek, kremovy prasek zlaty klas, krémový prášek, pudink zlatý klas, zlatý klas prášek krémový, ovocny rez, prasek zlaty klas, levné ovocné řezy, perníkové řezy s ovocem a želatinou, co je kremovy prasek, ovocné řezy, puding s ovocné šťávy, zlatý klas krémový prášek návod, co je zlatý klas, zlatý klas návod, co je zlate klasy, želatina s příchutí, puding zlaty klas, domaci zelatina ze zlateho klasu, zlatý klas dr.oetker návod

Suroviny:
vejce, prášek do perníku, cukr krupice, olej, voda, mouka hladká, kakao, koření do perníku, marmeláda, pudink vanilkový, mléko, mandarinky, jahody, želatina

Přidat fotografie receptu