Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané pečené kapie

Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se skladovat v chladničce, ale určitě tam díky svojí chutnosti nebudou čekat dlouho.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 561 kJ /
1 329 kcal
Bílkoviny2,01 g
Tuky142,81 g
Vláknina3,99 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 754 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapie omyjeme, usušíme a pečeme vcelku na roštu v troubě 2-2,5 hod. na 120 °C (v horkovzdušné troubě 100 °C). Horké upečené kapie dáme do mikroténového sáčku nebo dobře uzavíratelné nádoby a necháme zapařit. Tím se uvolní opečená slupka a lusk jde dobře sloupnout. Krok 2: Česnek nakrájíme na tenké plátky. Bazalku nasekáme. Krok 3: Opečené a zapařené kapie natrhneme u špičky a šťávu zevnitř lusku zachytíme do misky, použijeme ji později do nálevu. Lusk roztrhneme na polovinu, vyjmeme jadřinec a sloupneme slupku. Oloupané kapie nakrájíme na menší proužky. Krok 4: Přidáme česnek, bazalku a okapané kapary (ale neopláchnuté, aby přenesly část chuti ze svého slaného nálevu). Přidáme šťávu z paprik a olivový olej, vše lehce promícháme, podle chuti osolíme a naplníme do menších skleniček. Krok 5: Pokud nálev nezakrývá papriky, dolijeme olivovým olejem (záleží na tvaru skleničky a množství šťávy, kterou jsme "pochytali"), nesterilujeme a skladujeme v lednici.

TIP: Jak zpracovat papriky

Zveřejněno 17. 8. 2011

Poznámka autorky isindy

Necháme cca 3 dny rozležet a prolnout chutě.

Vymýšlela jsem, co s kapiemi, na které jsem v Tescu narazila v akci za 9,90/kg...a toto je výsledek kulinářského pokusu.

Ke grilovanému či minutkovému masu výborná příloha, osvědčilo se i k vínu a s kouskem čerstvé bagety a hromádkou cottage taky dobrota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané pečené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJrL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané pečené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJrL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

:no:f

Ahojte.....Nikdy som zaváranú zeleninu ani nezapekala či varila.....jednoducho veľmi dobre umytú zeleninu-...../nie v práčke/napr. uhorky,čalamádu.baranie rožky a pod.zalejem prevareným DEKOM-vychladeným, sterilizujem cca cca1- 3 min,len aby sa zatiahlo viečko. V hrnci nechám cez noc vychladnúť...a JE TO SUPER....takto to robila moja babka aj moja mamka, aj svokra a a tety,

Michal: počítám tak 14 dní... na delší dobu bych je asi raději sterilovala.

Jak dlouho vydrzi v lednici:-?

1974andrea: andrejko, tady se spíš suší než pečou, koukni na teplotu ;-)

Ivanko, není ta doba pečení příliš dlouhá? Když je dám pod gril, jsou opečené do 10 minut. Mám ještě nějaké papriky ze skleníku, tak bych to dneska chtěla zrealizovat;-)

měla jsem je krásně potopené,i dobře zavíčkované... bohužel :-(....ale neva,už se peče další dávka,dokonce dvojitá,protože je to fakt pecka :yes:.....ale teď je určitě zavařím... no a kdyby jste někdo věděl jak vyrobit ten sýr,co se plní do těch malejch papriček,tak šup sem s ním... to mi k naprosté dokonalosti totiž chybí...:-*

martinahayek:martinko, v lednici je to nesterilované ok, ale do špajzu :-( tak rozhodně sterilovat, to bych s netroufla dát jen zavíčkované :-( škoda práce i surovin....

martinahayek: určitě jsi je měla ponořené pod hladinou? Nebo zavíčkované dobře? Protože já to dělala v červnu a mám je ve špajzu v paneláku, teda poslední 3 a vypadají bezvadně ;-), chci ještě přidělat na zimu :-p:-p

jsou naprosto luxusní :-) bohužel jsem je dala jen do špajzu a dnes jsem dvě sklenice zkvašené vyhodila...;-(

krása,hned bych též ochutnala:-p:-p:-pukládám a vyzkouším!!!;-)+1:yes:

senky: no super, to přeci musí potěšit ;-):yes:

isindy:Ahoj Ivi,už nejsou;-),spořádali jsme je hned při prvním grilování,zbyteček si soused odnesl domů a prázdnou sklenici poctivě vrátil hned následující ráno:-D:-D:-D

senky: doufám, že bude chutnat alespoň ostatním ;-) díky moc za foto i bod :-K

Ač je nejím:-8,jednu dávku jsem udělala,jen bez bazalky,hlava stárne a zapomíná občas něco koupit:-),určitě se doma najdou někteří,kteří je jedí.....jen co je najdou v lednici:-D:-D Dovolím si přidat foto a hlavně zasloužený bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
nakládané pečené papriky, pečené papriky nakládané, pecena nakladana paprika, nakládané pečené papriky v oleji, pečená paprika nakladana, pečené nakladane papriky, pečené papriky v oleji nakládané, nakladana pecena paprika, nakladane grilovane papriky, pečené papriky do sklenic, nakladane kapie v oleji, paprika kapie, recept na nakladanou kapii, nakládání pečených paprik, grilované kapie, nakládané pečené papriky s kapary, nakládaná pečená paprika v oleji, pečená paprika v nálevu, nakladané kapie papriky, kapie recepty

Suroviny:
kapie červená, kapary, bazalka čerstvá, sůl, olej olivový, česnek

Přidat fotografie receptu