Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z Flámska

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 512 kJ /
1 556 kcal
Bílkoviny229,60 g
Tuky53,74 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,25 g
Sacharidy35,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lacne hovadzie maso - predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu (vela) a oprazime niekolko minut. Krok 2: Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym" na vrch poukladame krajce starsieho chleba natreteho horcicou. Krok 3: Dame dusit, na nizkom plameni (najlepsie sa robi v liatinovom hrnci) a dusime, sem tam pomiesame, sem tam prilejeme, pivo alebo vodu. Krok 4: Dusime 2, 3, 4 hodiny - zalezi aku podosvu mate. Krok 5: Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat, chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky, zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.

Zveřejněno 19. 8. 2011

Poznámka autora Nonya

Lacne predne hovadzie, pivo ktore je uz "vyfucane", stary tvrdy chleba a horcica a mate "Vlaamse Stoverij", alebo "Carbonade Flamande".Na tento recept je vela variacii ako na kazdy spravny gulas .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z Flámska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8X5L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z Flámska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8X5L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vlasta:Hlouposti - od podstatného k méně podstatnému, jako encyklopedická hesla.

Keby ste napísali ingrediencie tak, ako je gramaticky správne (najprv prídavné a potom podstatné meno) recept by bol ďaleko zreteľnejší.
Napr.: 1kg hovadzie maso lacne predne
správne je: 1 kg lacného predného hovädzieho mäsa
2 cibula nasekaná
správne je: 2 nakrájané cibule
2 flase pivo tmavé
2 fľaše tmavého piva
atď.
Kvalita receptu závisí aj od jeho spôsobu a formy, akými je napísaná.

a omáčka je kde?nevidím omáčku:-//

1974andrea:Flámsko tvorí skoro polovicu Belgicka...po česky Vlámsko.

A kde že je to Flámsko:-O? Znám jenom Vlámsko.;-) Gulášek bude výborný, samé výborné ingredience, úplně ho cítím na jazyku:-p:-p:-p:yes:

Parádní gulášek:-p+13:yes:Také bych šťávy snesla víc;-)ale nemusí to na fotce plavat:-))

Nonyo, moc hezká fotka. Nafotit guláš, aby vypadal hezky je málem umění :yes::-K.

:-p:yes:

Hm...:-p Tak ten nám uvařím! Zatím bodík, protože to je jistá dobrůtka.:-K

Gulášek můžu v jakékoliv podobě. Za každý nový recept jsem rád.:yes:

super:yes:

Umelecký, ako vždy...:yes:

Nonya: umělecký, neumělecký, šťávy by si ke guláši dal asi každý víc, ale moc se mi recept líbí:-p

:-8 teraz pozeram , chcel som byt umelecky ,a dal som malo stavy...:-p a gulas sa hned zjedol tak az na buduce :yes:

Tématické fráze:
carbonade, carbonade flamande, hovězí carbonade, carbonade recept, hovězí maso carbonade flamande recept, vlaamse stoverij, carbonade flamande,recept, vlámské zhovězí carbonade na tmavém na pivu, guláš z vlámska, carbonade flamande.cz, recept na carbonade, recept na stoverij, kvalita brambor terka, hovězí cardbonade, horčica v gulaši, irské stau recept, tmavé pivo do guláše

Suroviny:
maso hovězí, cibule, pivo černé, hořčice, chléb, bobkový list, tymián, sůl, pepř, máslo, voda, cibule, mrkev, brambory

Přidat fotografie receptu